کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

باید فضا را به سمتی ببریم که همه گروه‌ها و سلایق منافع ملی را محور کار خود قرار دهند

هیچ راهی جز گفت‌وگو برای مقابله با چالش‌ها و رسیدن به وفاق، نداریم

21 مهر 1403 ساعت 9:55


گروه سیاسی: یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: ما باید فضای کشور را به سمتی ببریم که همه گروه‌ها و سلایق سیاسی و مدیریتی کشور، منافع ملی را محور کار خود قرار دهند و سلایق و نظراتی که به مردم و جامعه صدمه می‌زند را کنار بگذارند. وفاق مد نظر آقای پزشکیان از نظر من این است.
 

به گزارش ایلنا،حجت الاسلام مصطفی درایتی درباره رویکرد وفاق دولت چهاردهم در سه ماه اخیر و پیاده‌سازی آن گفت: به نظر می رسد دولت در حال تلاش برای توفیق در این مسیر است. اما این کار، کار آسانی نیست و اگر با دقت انجام نشود هم به طرفداران آقای پزشکیان و هم به رقبای ایشان آسیب می‌رساند. اگر این رویکرد با بعضی از وعده‌های داده شده محقق شود؛ می‌تواند ایجاد امید کند. دولت باید مراقبت کند چراکه طولانی شدن تحقق وعده‌ها به روند وفاق صدمه می‌رساند. امید در دولت آقای پزشکیان با تحقق وعده‌ها شکل گرفته است، اگر امید از بین برود، دولت با هدف مدنظر فاصله خواهد گرفت.

درایتی در خصوص این گزاره که عده‌ای می‌گویند در جهان فعلی امکان وفاق به معنای اجماع وجود ندارد و باید به دنبال اصلاح قوانین و رویه‌هایی باشیم که تکثرها را به رسمیت بشناسند، بیان کرد: در کشورمان بعضی از مخالفت‌ها و موافقت‌ها مبنای عقلانی و منافع ملی ندارند. یعنی در پس هر مناظره و گفت‌وگو استدلال‌های منطقی وجود ندارد و بیان نظرات بر پایه لجبازی پیش می‌رود. در نتیجه وفاق به معنای اجماع کامل غیرممکن است. تکثر به صورت طبیعی در جامعه‌ای مانند ایران یک واقعیت است و هنگام پیش آمدن اختلاف نظرها، مسئله قانون باید به میان بیاید. 

وی ادامه داد: وقتی افراد جامعه با موضوعی زاویه جدی دارند، پیداست که این موضوع بر اساس خواست عمومی شکل نگرفته است و از نظر عملیاتی هم اجرای این موضوع عملی و مفید نیست. به همین دلیل ما باید فضای کشور را به سمتی ببریم که همه گروه‌ها و سلایق سیاسی و مدیریتی کشور، منافع ملی را محور کار خود قرار دهند و سلایق و نظراتی که به مردم و جامعه صدمه می‌زند را کنار بگذارند. وفاق مد نظر آقای پزشکیان از نظر من این است. 

این فعال سیاسی درباره مهم‌ترین چالش دولت برای عملیاتی کردن ایده وفاق گفت: بعضی اوقات برخوردهای جناحی به حدی است که دو طرف حتی دشمن اصلی خود را فراموش می‌کنند؛ برای مواجهه با این چالش‌ها بهتر است با هم گفت‌وگو کنیم چراکه هیچ راهی جز گفت‌وگو برای مقابله با این چالش‌ها و رسیدن به وفاق، نداریم. باید در فضای رسانه و فضای مجازی صدای دوطرف شنیده و صحبت‌هایشان بررسی شود. آقای پزشکیان باید زمینه‌هایی را فراهم کند که مقدمات این گفت‌وگوها و بیان نظرات در جامعه فراهم شود. 

درایتی در پاسخ به اینکه آیا جریان رقیب دولت در جایی که به ضررش باشد، زیر بار ایده وفاق خواهد رفت یا کماکان به سنگ‌اندازی خود ادامه می‌دهد، یادآور شد: مردان سیاسی باید بدانند در میدان رقابت، کار و کنش سیاسی انجام می‌دهند. در اینجا اصل بر رای مردم است و اجبارا به دلیل شرایط کشور اگر نمایندگان در رقابت شرکت کردند و شکست خوردند، باید بدانند که تفکر دیگری غالب شده است. به نظر من سیاست به مرور بسیاری از التزامات را به آدمی تحمیل خواهد کرد. مشکل ما در گذشته این بود که بعضی از گروه‌ها و جناح‌های سیاسی هنگامی که کم می‌آوردند با ابزارهای حاشیه‌ای ضعف خود را جبران می‌کردند.

وی با اشاره به روند بازگشت اساتید و دانشجویان به دانشگاه و آزادی برخی از زندانیان سیاسی در هفته‌های اخیر اظهار داشت: این موضوع رفع مشکل شده است. بعضی از اساتید و دانشجویانی که تعلیق شده بودند و از فضای علمی‌ به ناحق اخراج شده بودند، مجددا به تحصیل و کار خود بازگشتند. که این اقدام درستی بود که در وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان شکل گرفت.

درایتی درباره اولویت‌ رفع فیلترینگ و گشایش در موضوع FATA خاطرنشان کرد: درباره این موضوعات دولت باید تلاش بسیاری داشته باشد تا این مسائل را در کوتاه‌مدت هرچه سریع‌تر حل کند. چون این مسائل، جزو مسائل داخلی است و به موضوعات بین‌المللی ربطی پیدا نمی‌کند، هم‌چنین چون خود آقای پزشکیان در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری این مسائل را مطرح کرده است‌، باید تلاش کند در کوتاه‌مدت و هرچه زودتر این موضوع را حل کند.


کد مطلب: 495392

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/495392/هیچ-راهی-جز-گفت-وگو-مقابله-چالش-ها-رسیدن-وفاق-نداریم

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir