عوامل موثر بر رشد گیاهان آپارتمانی
رشد گیاهان ممکن است به دلیل شرایط محیطی مطلوب, تغذیه مناسب و مراقبت دقیق از گیاهان رخ دهد. برای داشتن رشد خوب و سالم گیاهان, میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
نور مناسب
گیاهان برای رشد خوب به نور مناسب نیاز دارند. مطمئن شوید که گیاهان در محلی قرار گرفتهاند که نور خورشید به طور کافی به آن ها دسترسی داشته باشد. برخی گیاهان به نور خورشید مستقیم نیاز دارند, در حالی که برخی دیگر به نور غیر مستقیم علاقه دارند. نور مناسب یکی از عوامل حیاتی برای رشد گیاهان است. نور به عنوان منبع انرژی برای عملیات فتوسنتز گیاهان و تولید غذا بازی مهمی دارد. نور مناسب به گیاهان امکان میدهد که از انرژی خورشید استفاده کنند و غذای لازم برای رشد و توسعه خود را تولید کنند.
آبیاری مناسب
آبیاری منظم و مناسب برای رشد سالم گیاهان بسیار مهم است. برای هر گونه گیاه, میزان آبیاری متفاوت است. برخی گیاهان به خاک مرطوب نیاز دارند و برخی دیگر نیاز به خاک خشک تر دارند. اطمینان حاصل کنید که زمین گیاهان رطوبت کافی داشته باشد, اما از آبیاری بیش از حد هم خودداری کنید. آبیاری مناسب یکی از عوامل حیاتی برای رشد گیاهان است. آب مهمترین عامل تأمین رطوبت و غذا برای گیاهان است و نقش بسزایی در رشد, تغذیه و سلامت آن ها ایفا میکند. آبیاری مناسب به معنای تأمین رطوبت کافی به گیاهان بدون بیشآبی و یا خشکی زمین است.
خاک حاصلخیز
انتخاب خاک حاصلخیز و مناسب برای گیاهان نقش بسیار مهمی در رشد آن ها ایفا میکند. خاک با غلظت غذایی مناسب و تهویه خوب کمک میکند تا گیاهان به درستی رشد کنند.
تغذیه کود
استفاده از کودهای مخصوص رشد گیاهان آپارتمانی به عنوان تکمیل کننده تغذیه, میتواند رشد آنها را ترویج دهد. از کودهای طبیعی و شیمیایی میتوان برای تقویت خاک و تأمین مواد غذایی مورد نیاز گیاهان استفاده کرد. تغذیه مکمل یا استفاده از کودهای مناسب برای گیاهان به معنای تأمین مواد غذایی اضافی است که برای رشد و توسعه سالم گیاهان لازم است. گیاهان نیاز به مقادیر مختلفی از مواد غذایی دارند که هر کدام از آنها نقش خاصی در رشد و توسعه گیاه دارد.
حال که با عوامل موثر بر رشد گیاهان آپارتمانی آشنا شدید و پس از آنکه از مناسب بودن نور, میزان آبیاری و بافت مناسب خاک اطمینان حاصل کردید حالا نوبت به انتخاب
بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی است. در ادامه به اهمیت مصرف کود برای رشد گیاهان و همچنین معرفی بهترین کود برای این مهم پرداختهایم.
چرا کوددهی گیاهان آپارتمانی ضروری است؟
گل و گیاه نیز همانند انسان و جانوران برای ادامه زندگی خود به انرژی و مواد مغذی نیاز دارند. گیاهان برای تامین انرژی مورد نیاز خود فتوسنتز میکنند اما توسعه بافتی گیاهان چگونه انجام میشود؟ برای توسعه دادن به رویش خود نیز از مواد غذایی مغذی موجود در خاک و یا هوا استفاده میکنند. با این حال همواره اصلیترین مواد غذایی مورد نیاز برای گیاه آب, نور خورشید و خاک است. این مواد در مقایسه با مواد غذایی مورد نیاز برای سایر جانداران بسیار ساده تر هستند. گیاهان با همین مواد ساده میتوانند کربوهیدرات و سایر ترکیبات مورد نیاز برای رشد و بالندگی خود را تامین کنند.
پس در درجه اول میتوان نور خورشید را اصلی ترین غذای گیاه و کود را دومین ماده غذایی مورد نیاز برای رشد آن دانست! در نتیجه لازم است علاوه بر تامین محیط و موقعیت جغرافیایی مناسب, از بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی نیز استفاده کرد.
دستهبندی انواع کودها برای گیاهان آپارتمانی
کودها را میتوان از دیدگاههای مختلف به دستههای متفاوتی تقسیم بندی کرد. برای مثال از نظر منبع تامین کننده میتوان کودها را به سه دسته کود گیاهی, کود شیمیایی و کود حیوانی تقسیم بندی نمود. یک تقسیم بندی بهتر نیز برای استفاده از انواع کود وجود دارد به به بررسی آنها پرداختهایم:
1. کودهای مایع که در آب حل شده و در حین آبیاری گیاهان به خاک آنها اضافه میشود. انواع دیگری از کودهای مایع نیز به ساقه و یا برگ گیاهان اسپری میشود.
2. کودهای دانهای که به صورت مستقیم در خاک ترکیب میشوند اما مواد مغذی آنها حین آبیاری آزاد میشود.
3. کودهای کم رطوبت که پس از ترکیب با خاک بدون نیاز به آبیاری به مرور در خاک آزاد میشوند.
دیدیم که دستهبندی کودهای گیاهان آپارتمانی به شیوههای مختلفی قابل انجام است اما متداولترین آنها دستهبندی بر اساس عملکرد خاص آنها برروی گیاهان است.
برفرض مثال برخی کودها صرفا جهت رشد گیاه تولید شدهاند و برخی دیگر برای گلدهی و افزایش شاخ و برگ, برخی دیگر کودهای ریشه زا هستند و هدف اصلی تولید آنها کمک به عمل ریشهزایی گیاهان است. در این مقاله محوریت موضوع ما معرفی بهترین کود برای رش گیاهان آپارتمانی است و اینک به معرفی آن میپردازیم.
کودهای مناسب برای رشد گیاهان آپارتمانی
کودهای متفاوتی در بازار برای رشد گیاهان آپارتمانی تولید شدهاند که ما در اینجا به معرفی کامل آنها و آنالیز مواد تشکیل دهنده و طریقهی مصرف آنها پرداختهایم:
1. کود NPK:
کودهای NPK متشکل سه ماده مغذی و حیاتی گیاهان است. این سه ماده مغذی نیتروژن (N), فسفر (P) و پتاسیم (K) هستند. گیاهان به مواد مغذی دیگری هم نیاز دارند اما سه نیاز اصلی گیاه شامل این سه ماده معدنی میشود. این کودها بدلیل دارا بودن ترکیبات ضروری مورد نیاز گیاه, یکی از بهترین کودها برای رشد گیاهان آپارتمانی بشمار میروند.
2. کود فسفر بالا:
فسفر عنصری است که در علم کشاورزی به موثرترین فاکتور برای ریشه زایی گیاهان شناخته شده است, به همین دلیل مصرف کودهای پتاس بالا تاثیر مستقیمی برروی ریشه زایی گیاهان و به تبع آن موجب رشد گیاهان آپارتمانی میشود.
3. کود پتاس بالا
پتاسیم به عنوان یک عنصر مغذی مهم در گیاهان شناخته شده است و وظیفه آن ایجاد تعادل در رشد و توسعه گیاهان و بهبود سیستم ایمنی گیاهان است. به همین دلیل مصرف کودهای پتاس بالا برای رشد گیاهان آپارتمانی انتخاب خوبی است.
بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی
حال که با انواع کودهای مناسب برای رشد گیاهان آپارتمانی آشنا شدید, اینک به معرفی بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی میپردازیم. همانطور که گفته شد نیتروژن, فسفر و پتاسیم مهمترین عناصر برای این مهم هستند, بنابرین کودی که بتواند تمام این عناصر را بصورت یکجا در اختیار گیاه قرار دهد بهترین انتخاب است.
کود سه بیست که یکی از انواع کودهای NPK میباشد با دارا بودن درصد متعادلی از عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم (هرکدام 20 درصد)
بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی است.
سه بیست, بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی!
کود 20 20 20 به دو فرم مایع و پودری تولید میگردد. برای گیاهان آپارتمانی بهتر است از نوع پودری آن استفاده کنید. پودر را در آب حل کرده و به گیاه بدهید. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر میخواهید بصورت محلولپاشی از این کود استفاده کنید حتما این عمل را در ابتدای صبح انجام دهید زیرا در ابتدای روز روزنههای گیاه باز میباشند و تمام کود جذب گیاه میشود. در خصوص میزان مصرف آن مطابق با مقدار توصیه شده برروی بسته بندی محصول عمل کنید.
کود سه بیست چگونه باعث رشد گیاهان آپارتمانی میشود؟
کود سهبیست ترکیبی متعادل حاوی 20 درصد از هرکدام از سه عنصر اساسی نیتروژن (N), فسفر (P) و پتاسیم (K) میباشد. این عناصر اساسی برای رشد و توسعه سالم گیاهان بسیار حائز اهمیت هستند.
• نیتروژن (N)
نیتروژن از اهمیت بسزایی برخوردار است. این عنصر موجب رشد سریع و پرطراوت گیاه میشود و تأثیر بسزایی در سبز شدن برگها و گیاه دارد.
• فسفر (P)
فسفر برای توسعه ریشه و جوانهزنی مناسب است. همچنین در فرآیندهای مهمی مانند تولید مواد ژنتیکی و انتقال انرژی نقش دارد.
• پتاسیم (K)
پتاسیم از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا برای تنظیم فعالیتهای فیزیولوژیکی گیاهان لازم است. همچنین موجب تقویت مقاومت در برابر تنشهای مختلف میشود.
چه زمانی از کود سه بیست بهمنظور رشد گیاهان آپارتمانی استفاده کنیم؟
1_ فصل رشد (بهار و تابستان)
این فصول به عنوان زمانهای اصلی برای کوددهی با کود سهبیست محسوب میشوند. در این هنگام گیاهان به عناصر مغذی بیشتری نیاز دارند. فاصله بین هر کوددهی در این دو فصل هر 4 هفته یکبار است.
2_ فصل استراحت (پاییز و زمستان)
در این فصول باید مقدار کوددهی را کاهش دهید. بهترین فاصله بین هر کوددهی در این دو فصل هر 6 هفته یکبار است.