دریافت لینک صفحه با کد QR
منبع پروتئین گیاهی را بشناسید
16 آبان 1403 ساعت 11:28
گروه سلامت: کینوا (keen-wah)، نوعی دانه گیاهی خوراکی دارای خواص منحصر به فرد فراوان است و در رنگ های مختلفی از جمله سیاه، قرمز، زرد و سفید وجود دارد. این گیاه، بومی 5000 ساله منطقه آند در سرزمین آمریکای جنوبی به ویژه کشورهای بولیوی، اکوادور، شیلی و پرو است.
به گزارش بهداشت نیوز، دانه کینوا به علت داشتن مقادیر بالای پروتئین به خاویار گیاهی معروف است. همچنین دانه کینوا دارای مواد مغذی فراوان دیگری نیز هست.کینوا حاوی بالاترین میزان پروتئین میان گیاهان و غنی از مواد معدنی از قبیل آهن و منگنز است، در نتیجه دانه کینوا به عنوان یک منبع غذایی بسیار متنوع و سالم شناخته میشود.
کینوا منبع خوبی از پروتئین های گیاهی و فیبر است، به گونه ای که یک فنجان پخته شده از این دانه گیاهی در حدود 8 گرم پروتئین و 5 گرم فیبر برای بدن فراهم می کند. برخلاف برخی از پروتئین های گیاهی، دانه کینوا یک پروتئین کامل محسوب می شود و تمام 9 اسید آمینه ضروری بدن را تامین می کند.
این دانه گیاهی ارزشمند حاوی ویتامینهای مختلفی مانند ویتامین A، C و E است که در حفظ سلامت پوست، تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماریهای قلبی نقش دارد. همچنین، این دانه حاوی مواد معدنی مانند آهن، فسفر، منیزیم و کلسیم است که برای سلامت استخوانها، عضلات و سیستم عصبی بدن بسیار اهمیت دارد.
در کنار ویتامینها و مواد معدنی، دانه کینوا حاوی فیبر قابل توجهی است که سبب افزایش حجم محتوای روده شده و در نتیجه به بهبود عملکرد روده و جلوگیری از یبوست کمک میکند. همچنین، فیبر در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان نقش مهمی دارد.
می توان از این دانه گیاهی در انواع سالاد کینوا استفاده کرد، همچنین با پختن دانه کینوا در شیر یا آب، میتوان آن را به عنوان غلات صبحانه مصرف کرد، به کار بردن کینوا در کنار میوههای تازه خرد شده، دارچین و یک قاشق غذاخوری آجیل و یا استفاده از کینوای پخته در سالاد یا سوپ، دیگر روش های مصرف این ماده غذایی مفید در برنامه غذایی روزانه است.
کد مطلب: 499784
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir