معنای پیمان دفاعی بریتانیا و آلمان برای اروپا
16 آبان 1403 ساعت 21:21
گروه بین الملل: آلمان و بریتانیا یک پیمان دفاعی مهم امضا کردند، اما آیا این پیمان برای کمک به ناتو در شرایطی که اروپا خود را برای تغییر رئیس جمهور آمریکا آماده میکند، کافی خواهد بود؟
جان هیلی و بوریس پیستوریوس، وزرای دفاع بریتانیا و آلمان هفته گذشته در لندن با امضای یک پیمان دفاعی مشترک، بر تقویت همکاریهای نظامی و دفاعی دو کشور تأکید کردند.پیشبینی میشود امضای این پیمان بتواند به تقویت همکاریها و تعهدات نظامی و دفاعی میان بریتانیا، آلمان و فرانسه از طریق پیمانهای دوجانبه کمک کند.صاحبنظران سیاسی و نظامی احتمال میدهند تغییر در کادر رهبری آمریکا پس از تغییر رئیس جمهور این کشور منجر به بروز چالش در برابر ناتو و امنیت اروپا شود.دولت آلمان ماهها است که خود را برای پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آماده میکند، اما برخی از کارشناسان بر این نظرند که حتی اگر کامالا هریس در این انتخابات پیروز شود، او از اوائل سال ۲۰۲۷ توجه خود را به جای اروپا، به سمت اقیانوس هند و اقیانوس آرام معطوف خواهد کرد.
آیلین ماتله، کارشناس دفاعی بر این نظر است که انتخاب این زمان برای امضای پیمان دفاعی بریتانیا و آلمان بک اتفاق تصادفی نیست.او پیشبینی میکند که حتی اگر کامالا هریس در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، دولت او بر تعهدات بیشتر متحدان اروپایی خود تأکید خواهد کرد.
ماتله با بیان اینکه این پیمان گامی به سوی تقویت رکن اروپایی ناتو است، از تقویت توانمندیهای نظامی و دفاعی اروپا مانند ضرورت توسعه و خرید موشکهای دور برد که پس از تهدیدات ناشی از حمله نظامی روسیه به اوکراین احساس شده است بهعنوان گامهای دیگر برای تقویت رکن اروپایی ناتو نام برد.او همچنین از پیمان دفاعی بریتانیا و آلمان بهعنوان بخشی از تلاشهای اروپا برای تقویت رکن اروپایی ناتو در صورت انتخاب دوباره دونالد ترامپ نام برد.این کارشناس اگرچه توافق دفاعی بریتانیا و آلمان را از نظر سیاسی مهم میداند اما معتقد نیست که بتواند بهتنهایی برای تضمین امنیت و تقویت توان دفاعی اروپا کافی باشد.
ماتله در ادامه میگوید در صورت انتخاب ترامپ بهعنوان رئیس جمهوری آمریکا «بسیار محتمل است که شاهد درخواستهای بسیار سختگیرانهتری از اروپاییها، بهویژه از آلمان، باشیم؛ موضوعی که در دوره اول ریاستجمهوری او نیز اتفاق افتاد.»یکی از شدیدترین انتقادات ترامپ از ناتو و اعضای آن، بهویژه آلمان این است که آلمان تا قبل از سال جاری میلادی بیش از ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف دفاع نمیکرد. ترامپ حتی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را تشویق کرد تا به کشورهایی که زیر این حد هزینه میکنند، حمله کند.
ماتله میگوید یکی از اهداف پیمان دفاعی بریتانیا و آلمان این است که کشورهای اروپایی میخواهند این پیام را به قانونگذاران آمریکایی و همچنین به هریس و ترامپ برسانند که «آنها آگاه و واقفند که آمریکا اصلیترین تأمینکننده امنیت اروپا است.» بنا به گفته او، این پیمان همچنین نشان میدهد که اروپا آماده است تا سهم بیشتری را در تأمین امنیت خود برعهده گیرد.
پیمان دفاعی بریتانیا و آلمان که هفته گذشته به امضای وزرای دفاع دو کشور رسید هنوز حالت قانونی ندارد.
ماتله گفت: برای تبدیل این توافق به یک معاهده قانونی، هر دو کشور باید یک سند رسمی تدوین کنند و سپس آن را به امضای رهبران بریتانیا و آلمان برسانند. او در ادامه گفت تا جایی که میداند، این اقدام در اوایل سال آینده میلادی انجام خواهد شد.
کد مطلب: 499911