کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ چگونه است؟

17 آبان 1403 ساعت 15:37


گروه بین الملل: به باور برخی تحلیل‌گران، دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ می‌تواند تصویر روشنی از نحوه رهبری‌اش در این دوره ارائه دهد.
آن‌ها بر این باورند که رئیس‌جمهور ترامپ ادامه کار خود را از جایی که در پایان دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش در سال ۲۰۲۰ رها کرده بود، پی خواهد گرفت.
یکی از طرح‌های ناتمام ترامپ، بستن مرز جنوبی ایالات متحده است - سیاستی که نماد دوره اول ریاست‌جمهوری او بود. او نتوانست موافقت کنگره را برای تأمین بودجه مورد نیاز جهت ساخت دیوار مرزی مورد نظرش جلب کند.پیش‌بینی می‌شود او به وعده انتخاباتی خود برای تکمیل ساخت دیوار مرزی پایبند بماند.
احتمال می‌رود رئیس جمهور ترامپ در پی جلب حمایت کنگره برای اجرای طرح اخراج گسترده افرادی باشد که مجوز قانونی اقامت در این کشور را ندارند.
طبق برآوردهای مرکز تحقیقات پیو، در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی در ایالات متحده حضور داشتند، هرچند ترامپ و ستاد انتخاباتی او مدعی بودند که این تعداد چندین میلیون نفر بیشتر از این رقم است.صاحب‌نظران هشدار داده‌اند که اخراج گسترده مهاجران نه تنها پرهزینه و دشوار خواهد بود، بلکه می‌تواند آثار منفی بر بخش‌هایی از اقتصاد که نیروی کار غیرقانونی در آنها نقش مهمی ایفا می‌کند، داشته باشد.هنگامی که دونالد ترامپ در ماه ژوئیه نامزدی حزب جمهوری‌خواه برای ریاست‌جمهوری را پذیرفت، متعهد شد «بحران ویرانگر تورم را بلافاصله پایان دهد، نرخ‌های بهره را کاهش دهد و هزینه‌های انرژی را پایین آورد».
ترامپ قصد دارد کاهش‌های مالیاتی را که در سال ۲۰۱۷ اعمال کرد و قرار است سال آینده پایان یابند، تمدید کند. آن تغییرات بزرگترین اصلاح مالیاتی در چند دهه اخیر بود که با هدف ساده‌سازی قوانین مالیاتی و تشویق رشد و سرمایه‌گذاری انجام شد.عمده‌ترین کاهش‌های مالیاتی به نفع کسب و کارها و افراد ثروتمند بود، که دموکرات‌ها خواستار لغو آن هستند.
پیش‌بینی می‌شود ترامپ نرخ مالیات شرکت‌ها را حتی بیشتر و تا ۱۵ درصد کاهش دهد و مالیات بر انعام و پرداخت‌های تأمین اجتماعی بازنشستگان را حذف کند.
ترامپ همچنین قصد دارد حفاری‌های نفتی را افزایش دهد، زیرا معتقد است قیمت بالای نفت به تورم دامن زده و افزایش تولید می‌تواند هزینه‌های انرژی را کاهش دهد. با این حال، تحلیلگران نسبت به این ادعا تردید دارند.ترامپ همچنین اعلام کرده قصد دارد تعرفه‌های ۱۰ تا ۲۰ درصدی بر اکثر کالاهای خارجی وضع کند، در حالی که واردات از چین با تعرفه ۶۰ درصدی بیشترین فشار را متحمل خواهد شد. اما بسیاری از اقتصاددانان هشدار داده‌اند که هزینه چنین اقداماتی در نهایت به شکل افزایش قیمت‌ها بر دوش مصرف‌کنندگان آمریکایی خواهد افتاد.
در دوره نخست ریاست‌جمهوری، ترامپ جنگی تجاری با پکن را آغاز کرد و چین را به اتخاذ شیوه‌های تجاری ناعادلانه و سرقت مالکیت معنوی متهم نمود.
اما، ترکیب کنگره ایالات متحده بدون شک بر توانایی ترامپ در اجرای سیاست‌هایش به شیوه‌ای که مد نظر دارد، تأثیر خواهد گذاشت.لازم به ذکر است که در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، جمهوری‌خواهان کنترل هر دو مجلس سنا و نمایندگان را در اختیار داشتند.اما در آن زمان، ترامپ به عنوان یک تازه‌وارد در کاپیتول هیل، با سازوکارهای کنگره آشنایی کافی نداشت. به گفته تحلیلگران سیاسی، این امر مانع از آن شد که او بتواند از مزیت حضور جمهوری‌خواهان در کاخ سفید و اکثریت آنها در کنگره برای دستیابی به پیروزی‌های سیاسی عمده بهره‌برداری کند.
اگر جمهوری‌خواهان کنترل هر دو مجلس را در در دست بگیرند، (کنترل مجلس سنا قطعی شده)، انتظار می‌رود دولت ترامپ به دنبال تصویب قوانینی باشد که شامل تأمین بودجه برای مواردی از جمله امنیت مرزی، تکمیل دیوار مرزی و کاهش مالیات‌ها می‌شود.
ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری، بر انتصاب سه قاضی دیوان عالی نظارت داشت که نقش محوری در لغو حق قانونی سقط جنین، مصوبه سال ۱۹۷۳ معروف به «رو در برابر وید»، ایفا کردند. بنابراین بسیاری کنجکاوند بدانند رئیس‌جمهور جدید در دوره دوم خود چه اقداماتی انجام خواهد داد.
اما ترامپ در مناظره تلویزیونی ماه سپتامبر خود با کامالا هریس گفت که قانون فدرال ممنوعیت سقط جنین را امضا نخواهد کرد، زیرا به گفته او «دلیلی برای امضای این ممنوعیت وجود ندارد چرا که ما به آنچه همه می‌خواستند دست یافته‌ایم».
در زمینه سیاست خارجی، دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ احتمالاً مشابه دوره اول خواهد بود - یعنی خارج کردن ایالات متحده از درگیری‌ها در دیگر نقاط جهان.
ترامپ اعلام کرده است که جنگ اوکراین را «ظرف ۲۴ ساعت» از طریق یک توافق مذاکره شده با روسیه پایان خواهد داد. اقدامی که به گفته دموکرات‌ها موجب جسارت بیشتر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، خواهد شد.
ترامپ خود را حامی قاطع اسرائیل معرفی کرده، اما درباره چگونگی پایان دادن به جنگ در غزه اظهارنظر چندانی نکرده است.
مارتین گریفیتس، میانجی باتجربه درگیری‌ها که تا همین اواخر معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده امداد اضطراری بود، می‌گوید: «به نظر من، ویژگی ریاست‌جمهوری ترامپ با انزواگرایی و یکجانبه‌گرایی است که نتیجه‌ای جز تشدید بی‌ثباتی جهانی نخواهد داشت.»
جیمی شیا، مقام سابق ناتو و استاد کنونی راهبرد و امنیت در دانشگاه اکستر، معتقد است سبک دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ مخرب بود، «اما از نظر محتوایی، تداوم قابل توجهی وجود داشت».
«او از ناتو خارج نشد، نیروهای آمریکایی را از اروپا بیرون نکشید و نخستین رئیس‌جمهور آمریکا بود که تسلیحات مرگبار در اختیار اوکراین قرار داد.»
دونالد ترامپ تنها دومین رئیس‌جمهور در تاریخ ایالات متحده است که دو دوره غیرمتوالی این سمت را بر عهده می‌گیرد.
پیش از او، گروور کلیولند بود که بین سال‌های ۱۸۸۵ تا ۱۸۸۹ ریاست‌جمهوری را بر عهده داشت، اما نتوانست دوباره انتخاب شود و چهار سال بعد دوباره به این سمت رسید و از سال ۱۸۹۳ تا ۱۸۹۷ رئیس‌جمهور بود.

 


کد مطلب: 499966

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/499966/دومین-دوره-ریاست-جمهوری-ترامپ-چگونه

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir