کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بزرگداشت فروپاشی دیوار برلین

19 آبان 1403 ساعت 8:56


گروه بین الملل: ۳۵ سال پیش دیوار برلین فرو ریخت. پارلمان ‌‌آلمان ضمن تمجید از این رویداد تاریخی به چالش‌های وحدت دو آلمان، بحران‌های پیش‌ رو و اهمیت محافظت از دمکراسی در این کشور پرداخت. این تاریخ روز اعلام جمهوری در آلمان نیز هست.
در ۹ نوامبر ۱۹۸۹ دیوار برلین فرو ریخت و راه را برای وحدت دو آلمان هموار کرد. بربل باس، رئیس پارلمان آلمان در سخنرانی خود در بزرگذاشت این روز از شجاعت شهروندان "جمهوری دموکراتیک آلمان (آلمان شرقی پیشین) تقدیر کرد و گفت، مردم آلمان شرقی "با انقلاب خود به دموکراسی در سراسر آلمان خدمت بزرگی کردند."
وی افزود: «آن‌ها با این کار الگویی از یک انقلاب مسالمت‌آمیز به جهان ارائه دادند.»
بربل باس در سخنان خود یادآور شد که فروپاشی دیوار برلین پیامدهای متفاوتی در غرب و شرق داشت. به گفته او، زندگی روزمره برای بسیاری از آلمانی‌ها در غرب این کشور به روال گذشته ادامه یافت، اما برای بسیاری از شهروندان آلمان شرقی، این تغییرات با دشواری‌های بزرگی همراه بود. آن‌ها مجبور بودند زندگی جدیدی برای خود بنا کنند که "سزاوار تقدیر است".
رئیس پارلمان آلمان همچنین به بحران سیاسی کنونی این کشور اشاره کرد. او گفت: «ما روزهای پرتلاطمی را تجربه می‌کنیم».
اشاره او به تحولات سیاسی است که دو روز پیش به فروپاشی دولت ائتلافی انجامید. او همچنین به پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور و پیامدهای آن اشاره کرد و اهمیت ارزش‌های دمکراتیک آلمان "که در قانون اساسی آن نهفته است"، را یادآور شد.
کاترین گورینگ-اکاردت، نماینده حزب سبزها هشدار داد که نباید دیکتاتوری آلمان شرقی پیشین را  به‌صورت "خاطره‌ای زیبا" ترسیم کرد. او گفت "رژیم  آلمان شرقی همه آزادی‌ها را از شهروندان خود گرفت" و "جای هر تفکر انتقادی در زندان‌های این کشور بود". نماینده سبزها تاکید کرد که هرکس غیر از این تصویری از آن دوران بدهد، "تاریخ را تحریف می‌کند".
نمایندگان حزب چپ و اتحاد سارا واگن‌کنشت (BSW)  به شکاف‌های شرق و غرب اشاره کردند و از تفاوت در دستمزدها، حقوق بازنشستگی، تقسیم ثروت، فقر و تصدی پست‌های مدیریتی انتقاد کردند. حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) نیز از "نادیده گرفتن" شهروندان شرق آلمان به دلیل رفتار انتخاباتی‌شان انتقاد کرد.
اشاره این حزب به چرخش شهروندان ایالت‌های شرق آلمان به سوی گروه‌های راست افراطی است. آلترناتیو برای آلمان در شرق این کشور بیشترین آرا را به دست آورده است.
اما فقط فروپاشی دیوار برلین نیست که در تاریخ ۹ نوامبر رخ داده است. در سال ۱۹۳۸ در "شب کریستال" دسته‌های مهاجم سازمان‌یافته توسط نازی‌ها، مغازه‌ها و کنیسه‌های یهودیان را تخریب کردند.یهودیان مورد آزار و بدرفتاری قرار گرفتند و بسیاری کشته شدند. باس در سخنرانی خود به مناسبت نهم نوامبر، آن را نمادی از "نقطه‌ٔ تاریک تاریخ اخلاقی آلمان" تصویر کرد و گفت: «اکنون نفرت از یهودیان در جامعه ما به‌طرز وحشتناکی افزایش یافته است.»
 یک قطعنامه ضد یهودستیزی در پارلمان آلمان تصویب شد. باس اشاره کرد که این قطعنامه نشانه‌ای از اتحاد و عزم آلمان است: «نشانه‌ای که یهودیان در آلمان انتظارش را داشته‌اند.»
رئيس پارلمان آلمان همچنین به ۹ نوامبر ۱۹۱۸ اشاره کرد. زمانی که آخرین قیصر آلمان از قدرت کناره‌گیری کرد و فیلیپ شایدمان، سیاستمدار حزب سوسیال‌دموکرات آلمان و صدراعظم جمهوری وایمار از بالکن ساختمان پارلمان در برلین آغاز جمهوری را اعلام کرد.باس افزود که شایدمان در آن زمان از مردم خواست که از جمهوری تازه‌‌تأسیس حفاظت کنند: «امروز جمهوری ما دیگر جدید نیست، اما سخنان هشداردهنده شایدمان همچنان به‌روز است.»
وی تاکید کرد: «به‌ویژه در ۹ نوامبر که روز پیچیده‌ای در تاریخ کشور ماست این سخنان هشداری برای همه ماست: از دموکراسی خود حفاظت کنیم.»
 


کد مطلب: 500167

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/500167/بزرگداشت-فروپاشی-دیوار-برلین

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir