ترامپ به دنبال تاریخ سازی است
26 آبان 1403 ساعت 20:08
گروه بین الملل: برخی از هواداران و مخالفان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق و آینده آمریکا احتمال میدهند او که در دو دوره نامتوالی در رقابتهای انتخاباتی پیروز شده است، در سال ۲۰۲۸ نیز یک بار دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
این احتمال ناشی از اظهارات دونالد ترامپ در گذشته است که در آنها به صورت تلویحی گفته است میتواند در سال ۲۰۲۸ برای چهارمین بار متوالی نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
با این حال، ترامپ نمیتواند در سال ۲۰۲۸ برای چهارمین بار نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود، زیرا قانون اساسی این کشور به صراحت آن را ممنوع کرده است.
بر اساس متمم بیستودوم قانون اساسی آمریکا، هر رئیس جمهور این کشور فقط در دو دوره متوالی یا غیرمتوالی میتواند عهدهدار وظایف ریاستجمهوری شود.
بنابراین ترامپ برای ورود دوباره به رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۸ باید متمم بیستودوم قانون اساسی کشورش را لغو کند، که این موضوع تقریباً غیرممکن است، زیرا نیاز به حمایت گسترده کنگره و ایالتهای مختلف آمریکا دارد.یکی از مسیرهای ممکن برای اصلاح قانون اساسی آمریکا این است که علاوه بر موافقت دو سوم اعضای هر دو مجلس نمایندگان و سنا با آن، ۷۵ درصد ایالتهای این کشور نیز آن را تأیید کنند.
راه دیگر این است که ۳۴ ایالت از مجموع ۵۰ ایالت آمریکا موافقت کنند که یک مجمع مطابق با ماده پنجم قانون اساسی آمریکا برگزار شود تا پیشنهادهای اصلاحی در قانون اساسی مورد بحث و بررسی قرار گیرد. البته حتی اگر حمایت کافی برای برگزاری این مجمع وجود داشته باشد، هر پیشنهاد اصلاحی باید به تائید ۳۸ ایالت آمریکا برسد.
با توجه به مخالفت قطعی دموکراتها با این اصلاحات، و همچنین مخالفت جمهوریخواهانی که با این تغییر موافق نیستند، ترامپ قطعاً قادر نخواهد بود حمایت کافی برای اصلاح ماده پنجم قانون اساسی آمریکا را بهدست آورد.البته این احتمال هم داده میشود هدف ترامپ از طرح موضوعات شبههبرانگیز درباره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۸، بیان یک وعده سیاسی برای جلب حمایت رأیدهندگان بوده باشد.
براساس گزارش «سیبیاس نیوز»، ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در ماه ژوئیه گفت که اگر در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۴ پیروز شود، آمریکاییها «دیگر نیازی به رأی دادن نخواهند داشت.»اینک اگر این سخن ترامپ را در جایگاه زمانیاش قرار دهیم، مشخص میشود که او در آن سخنرانی بهطور مبالغهآمیز میگوید اگر در این انتخابات پیروز شود، وضعیت آمریکا را آنقدر بهبود خواهد داد که دیگر نیازی به برگزاری انتخابات نباشد.
به گزارش «سیبیاس نیوز»، ترامپ در جمع گروهی از مسیحیان محافظهکار با بیان اینکه «فقط همین یکبار بیرون بیایید و رأی دهید»، خطاب به آنها گفت در چهار سال آینده، دیگر نیازی به این کار نخواهند داشت، زیرا «همه چیز درست خواهد شد.»
یکی دیگر از اینگونه اظهارات در جریان سخنرانی ترامپ در انجمن ملی اسلحه بیان شد که در آن از از حامیان خود پرسید که آیا او را بهعنوان رئیس جمهور «سه دورهای یا دو دورهای» در نظر میگیرند؟برخی میگویند هدف ترامپ از بیان این پرسش، اشاره به ادعاهای نادرست او درباره تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ و پیروزی ادعاییاش در آن دوره از انتخابات بوده است.البته ترامپ از علاقه نداشتن خود برای شرکت دوباره در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز سخن گفته است.
در آن زمان، ترامپ ۸۲ ساله خواهد بود که این موضوع میتواند بر نظر رأیدهندگان آمریکایی تأثیر بگذارد، همان تأثیری که منجر به کنارهگیری جو بایدن ۸۱ ساله از رقابتهای انتخاباتی در سال ۲۰۲۴ شد.
فرانکلین دی. روزولت تنها فردی است که بیش از دو دوره بهعنوان رئیسجمهور آمریکا خدمت کرده است.پیش از آنکه قانون اساسی آمریکا در سال ۱۹۵۱ تعداد دورههای ریاست جمهوری در این کشور را محدود کند، فرانکلین روزولت از سال ۱۹۳۳ تا ۱۹۴۵ چهار بار در مقام ریاست جمهوری آمریکا خدمت کرد.بنابراین روزولت با ۴ هزار و ۴۲۲ روز ریاست جمهوری آمریکا، طولانیترین دوره خدمت در این مقام را در تاریخ آمریکا به خود اختصاص داده است.در سمت دیگر، ویلیام هنری هریسون قرار دارد که تنها ۳۱ روز پس از شروع دوره ریاستجمهوریاش در سال ۱۸۴۱ درگذشت.ترامپ همچنین نخستین رئیسجمهور آمریکا نخواهد بود که در دو دوره نامتوالی به کاخ سفید راه یافته است. پیش از او، گروور کلیولند در دو دوره نامتوالی از سال ۱۸۸۵ تا سال ۱۸۸۹ و از سال ۱۸۹۳ تا سال ۱۸۹۷ رئیسجمهور آمریکا بوده است.این موضوع اگرچه یک پیروزی تاریخی برای ترامپ بهشمار میرود، اما اظهارات او در گذشته درباره سومین دوره ریاستجمهوریاش را میتوان در راستای تلاشهای این میلیاردر آمریکایی برای یک رکوردشکنی دیگر ارزیابی کرد.
کد مطلب: 501414