گروه سلامت: میوه پالمیرا (palmyra fruit) میوه یک نوع نخل است که بومی جنوب و جنوب شرق آسیاست. میوه پالمیرا منبع اکثر ویتامینها بوده و متابولیسم بدن را بسیار بالا میبرد و باعث کاهش وزن مصرف کننده میشود.
به گزارش عصرایران، میوه پالمیرا (palmyra fruit)، که معمولاً به نامهای پالم دوپ، تالا، پالم تالا، پالم تودی، پالم لونتار یا سیب یخ شناخته میشود، میوه یک نوع نخل است که بومی جنوب آسیا (به ویژه در بنگلادش، شرق هند و جنوب هند) و جنوب شرق آسیا است.
درخت پالمیرا
به گزارش راز بقا، پالم پالمیرا یک درخت مقاوم بوده که میتواند تا ۳۰ متر ارتفاع داشته باشد. تنه این درخت خاکی رنگ و مقاوم است و با برگ پوشیده شده است؛ برگهای قدیمی تا سالها به تنه متصل میمانند تا با گذشت زمان کم کم بریزند. برگهای این گیاه به شکل فن هستند و حدود ۳ متر طول دارند. این گیاه دو پایه بوده و گلهای نر و ماده روی درختان جداگانه قرار دارند. گلهای نر کمتر از یک سانتیمتر طول دارند و در خوشههای نیمدایرهای قرار دارند. گلهای ماده به اندازه توپ گلف هستند و به صورت تنها روی محور گلآذین قرار دارند.
این گلها پس از گرده افشانی، تبدیل به میوههای گوشتی با قطر ۱۵ تا ۲۵ سانتیمتر میشوند که هرکدام دارای ۱ تا ۳ دانه هستند. رنگ میوهها از سیاه تا قهوهای متفاوت است و دارای گوشت شیرین و فیبری است که هر دانه نیز درون یک پوسته چوبی قرار دارد. میوهها (میوه پالمیرا) با قطر ۱۰ تا ۱۸ سانتیمتر دارای پوستهای سیاه هستند و به صورت خوشهای رشد میکنند. برای دیدن دانههای ژلهای شیرین داخل میوه، باید قسمت بالای میوه را برید. دانههای ژلهای در ترکیبهایی از دو، سه یا چهار دانه در داخل میوه قرار دارند.
طریقه مصرف میوه پالمیرا
این دانهها مشابه گوشت میوهی لیچی هستند، اما طعم ملایمتری داشته و بدون هستهاند. قسمت ژلهای میوه با یک پوست نازک زرد مایل به قهوهای پوشیده شده است. این میوهها حاوی مایعی آبی داخل گوشت سفید خود هستند. زمان مصرف این میوه زمانی است که پوسته خارجی هنوز نرسیده باشد و دانهها به عنوان میوه مصرف شوند. اما اگر میوه به طور کامل برسد، لایه بیرونی فیبری میوه نیز میتواند به صورت خام، آبپز و یا کبابی مصرف شود.
میوه پالمیرا با دیدن حرارت رنگ بنفش مایل به سیاه به خود میگیرد و طعمی مشابه گوشت نارگیل دارد. مانند پوست انبه که گاهی همراه با میوه مصرف میشود پوست میوه پالمیرا نیز میتواند به عنوان بخشی از میوه مصرف میشود. شیره این درخت به طور سنتی جمعآوری و در ظروف سفالی نگهداری میشود. این شیره قبل از معرفی نیشکر در تایلند، منبع اصلی تولید شکر بودهاست.
شیره شیرین از گلآذینهای جوان به دست میآید و به شکر خام و یا تخمیر شده و به صورت نوشیدنی الکلی تودی استفاده میشود. به گزارش راز بقا در تایلند، شکر به نام «نام تان» شناخته میشود، که به معنای آب پالم تالا است. تنه درخت و برگهای نخل پالمیرا در ساخت سبد، کلاه و
حتی در خطاطی استفاده میشود. در اندونزی نیز از برگهای آن برای نوشتن استفاده میشد.
اثرات میوه پالمیرا بر لاغری و کاهش وزن
میوه پالمیرا به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، بسیار توصیه میشود. این میوه به طور طبیعی پر از آب و فیبر بسیار زیاد است که باعث ایجاد حس سیری میشود و با طبیعت خنککنندهاشبه هضم غذا و سلامت روده کمک میکند. این میوه یک ملین طبیعی بوده و سرشار از ویتامینهای A، C، E و K، آهن، روی، فسفر و پتاسیم است.میوه پالمیرا متابولیسم بدن را بسیار بالا برده باعث کاهش وزن مصرف کننده میشود.