روسیه حوثیها را برای جنگ در اوکراین استخدام میکند
اعزام حوثیها به خطوط مقدم جنگ اوکراین
5 آذر 1403 ساعت 17:15
گروه بین الملل: در حالی که روسیه با بحران افزایش تلفات در جبهههای جنگ اوکراین دست به گریبان است، گزارشها نشان میدهند این کشور برای پیشبرد ماشین جنگی خود علاوه بر به خدمت گرفتن سربازان کره شمالی، صدها نفر از حوثیها را نیز به استخدام درآورده است.
سربازان یمنی که به روسیه سفر کردهاند به نشریه فایننشال تایمز گفتهاند که به آنها وعده حقوق بالا و حتی شهروندی روسیه داده شده بود، اما پس از ورود به خاک این کشور با کمک یک شرکت مرتبط با حوثیها به صورت ناآماده و به اجبار وارد ارتش روسیه شده و به خطوط مقدم در اوکراین اعزام شدهاند.
اطلاعات جدید از نیروهای خارجی در جنگ اوکراین در حالی منتشر میشود که تلفات روسها در این جنگ افزایش یافته و کرملین همزمان تلاش میکند از صدور فراخوان جذب سرباز در داخل اجتناب کند.
علاوه بر شبهنظامیان یمنی، سربازان مزدوری از نپال، هند و همچنین حدود ۱۲ هزار سرباز ارتش کره شمالی هستند که برای جنگ در اوکراین وارد روسیه شدهاند.
بسیاری از یمنیهایی که به روسیه فرستاده شدهاند، تجربه نظامی ندارند. به گفته فایننشال تایمز بسیاری از آنها با وعدههایی مانند شغلهای پردرآمد در حوزههایی مانند امنیت یا مهندسی فریب داده شده و پس از رسیدن به روسیه، مجبور به امضای قراردادهایی به زبان روسی شدند که از محتوای آنها اطلاعی نداشتند.
یکی از این افراد که با نام مستعار «نبیل» صحبت میکرد، به این نشریه گفت که او همراه با حدود ۲۰۰ یمنی دیگر در ماه سپتامبر به اجبار به ارتش روسیه پیوسته است. بسیاری از آنها به جنگلهای اوکراین اعزام شده و مجبور به ساخت سنگر در میان مینها شدهاند.
او در پیامی ویدئویی گفت: «ما تحت بمباران هستیم. خستهایم و حتی ۵ دقیقه فرصت استراحت نداریم».
اسنادی که فایننشال تایمز بررسی کرده است نشان میدهد که سربازگیریهای تازه از طریق شرکتی به نام «الجبری» انجام شده است که در عمان ثبت شده و مرتبط با رهبران حوثی است.
این شرکت به ظاهر در حوزههای توریسم و تجهیزات پزشکی فعالیت میکند، اما در واقع مسئولیت سازماندهی استخدام جنگجویان را بر عهده دارد.
تعدادی از یمنیها با فشارهای گروههای حقوق بشری موفق به بازگشت به کشورشان شدند. یکی از یمنیهایی که به کشورش بازگشته است میگوید هنگام ورود به مسکو به زور به یک مرکز نظامی منتقل و مجبور به امضای قرارداد شده است.او گفت: «ما فریب خوردهایم. این یک کلاهبرداری بود.»علی الصبحی، رئیس فدراسیون بینالمللی مهاجران یمنی، گفت که «این مسئله انسانی همه یمنیها را فارغ از وابستگیهای سیاسی متحد کرده است.»وی تأکید کرد که صدها یمنی همچنان در روسیه باقی ماندهاند و تلاشها برای بازگرداندن آنها از میدان جنگ ادامه دارد.حوثیها در سال جاری دو هیئت رسمی به مسکو فرستادهاند و با مقامات ارشد کرملین مانند میخائیل بوگدانوف، فرستاده روسیه در امور خاورمیانه، دیدار کردهاند.
تلاش برای استخدام یمنیها نشان میدهد که روسیه، تحت فشار تقابل با غرب، روابط خود با ایران و گروههای شبهنظامی مرتبط مانند حوثیها را تقویت کرده است.
تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه آمریکا برای یمن، گفت روسیه فعالانه در حال برقراری تماس با حوثیها و مذاکره درباره انتقال تسلیحات است.
او درباره نوع سلاحهایی که ممکن است منتقل شوند نیز گفت: «نوع سلاحهایی که در حال بحث است، بسیار نگرانکننده است و ممکن است به حوثیها امکان دهد کشتیهای بیشتری را در دریای سرخ و فراتر از آن هدف قرار دهند.»این سربازگیری نگرانیهای زیادی در سطح بینالمللی ایجاد کرده است. مقامات آمریکایی اعلام کردهاند که این مسئله را بخشی از روند خطرناکتر شدن درگیریها در اوکراین و خاورمیانه میدانند.
یکی از دیپلماتهای آمریکایی در این خصوص گفت: «این موضوع ما را نگران میکند، اما با توجه به مسیر درگیریها جای تعجبی ندارد.»
از سوی دیگر گزارشها حاکی از آن است که اوکراین در استان کورسک روسیه در حال از دست دادن موقعیتهای خود است و یک مقام ارشد نظامی اوکراین اعلام کرده که این کشور بیش از ۴۰ درصد از زمینهایی را که در روسیه تصرف کرده بود، از دست داده است.
این در حالی است که از زمان عبور نیورهای اوکراینی از مرز غربی روسیه در ماه اوت گذشته، تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر از ساکنان کورسک آواره شدند.
دو سال و نیم پس از آغاز تهاجم تمامعیار روسیه به اوکراین، زمانی که نیروهای اوکراینی حملهای غافلگیرانه انجام دادند و مسکو را شگفتزده کردند، روسیه دهها هزار نیرو به کورسک اعزام کرد.
اوکراین در اوج این پیشروی تا هزار و ۳۷۶ کیلومتر مربع از خاک این منطقه را تحت کنترل داشت، اما منابع نظامی در کییف میگویند که این میزان اکنون به ۸۰۰ کیلومتر مربع کاهش یافته است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، درباره وضعیت این منطقه گفت که هدف ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، بیرون راندن نیروهای اوکراینی از این منطقه «تا ۲۰ ژانویه سال آینده» است.او افزود: «تمام این داستانها و حملات نمایشی با موشکهای جدید فقط برای نمایش نیست. او این هدف را برای خود تعیین کرده است.»
زلنسکی در جایی دیگر تاکید کرد که ژنرالهای ارتش اوکراین باید برای تقویت روحیه سربازان در سنگرها حضور داشته باشند.
وی گفت: «برای من، ژنرالی که در سنگر نبوده باشد، ژنرال محسوب نمیشود، صرفنظر از تجربهاش. با تمام احترام، امروز سختترین شرایط در خط مقدم و در سنگرهاست.»
حمله اوکراین به کورسک بسیاری را غافلگیر کرد، زیرا نیروهای اوکراینی در جریان این یورش که بزرگترین حمله به روسیه از زمان جنگ جهانی دوم بوده است، ناگهان چندین روستا را تصرف و صدها نفر را اسیر کردند. این منطقه هفته گذشته شاهد شدیدترین درگیریها از زمان آغاز حمله روسیه بود و نقطه عطف جدیدی در این جنگ تقریباً سهساله رقم خورد، جنگی که اکنون با عدم قطعیت و ترس بیشتری همراه است.این تنشها با تغییر سیاست دیرینه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا آغاز شد، زیرا او برای نخستین بار به کییف اجازه داد از موشکهای دوربرد آمریکایی در داخل خاک روسیه استفاده کند. بلافاصله پس از این اقدام، مسکو با استفاده از یک موشک بالستیک آزمایشی جدید به اوکراین حمله کرد، امری که نگرانیهای بینالمللی را افزایش داده و ترس از تشدید بیشتر درگیریها را برانگیخته است.
کد مطلب: 502816