به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۷ - ۱۸:۲۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ ساعت ۱۲:۰۷
کد مطلب : ۵۰۳۰۸۱
قانون‌ «مشاغل حساس» و اصلاح آن بستر تسویه حساب جلیلیون با دکتر پزشکیان شد

مورد عجیب پایداریچی‌ها و محمدجواد ظریف

مورد عجیب پایداریچی‌ها و محمدجواد ظریف
گروه سیاسی: باید به لیست «فیلترینگ»، «اجرای قانون حجاب» و «سیاست خارجی» که به میادین تسویه حساب جریان جلیلی و پایداری با مسعود پزشکیان و دولت‌اش تبدیل شده، شخص «محمدجواد ظریف» را نیز اضافه کرد. در شرایط بحرانی منطقه و کوهی از مسائل فعلی کشور، مساله حضور ظریف در دولت و اصلاح یا عدم اصلاح قانون موسوم به مشاغل حساس، به مهمترین موضوع کشور و البته مجلس دوازدهم تبدیل شده است.

به گزارش خبرآنلاین، بعد از مخالفت مجلس دوازدهم با فوریت لایحه اصلاحی دولت برای قانون نحوه اشتغال افراد در مشاغل حساس، حالا اصل لایحه و قانون نه تنها محل مناقشه بین دولت و مجلس است که جبهه اختلاف نظر جدیدی را در بین اصولگرایان نیز باز کرده است؛ یک طرف منازعه مثل همیشه جریان جلیلی-پایداری با پرچمداری کیهان است و طرف دیگر عضو دفتر نشر و حفظ آثار رهبر انقلاب و اصولگرایان معتدل.

هفته گذشته در جلسه علنی مجلس بین قالیباف و حمید رسایی درباره گزارش موسوم به استنکاف رییس جمهور از اجرای قانون جدال لفظی درگرفت. رسایی مدعی شد که گزارش کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره تخلف مسعود پزشکیان به عنوان رییس دولت چهاردهم در به کار گیری محمد جواد ظریف در دولت باید در جلسه علنی قرائت شود؛ گزارشی که پیش از این بر اساس گفته‌های ابراهیم رضایی، عضو این کمیسیون به قوه قضاییه نیز ارسال شده است. قالیباف در پاسخ به رسایی یادآوری کرد که سه‌شنبه‌ها روز قرائت گزارش‌های نظارتی و تصمیم در اینباره با هیات رییسه مجلس است. پاسخی برای یادآوری اختیارات و جایگاه هیات رییسه مجلس و شخص آن به حمید رسایی.

البته رسایی به پاسخ قالیباف بسنده نکرد و با ادبیاتی تهدید آمیز تلویحا گفت که سه‌شنبه بعدی باید این گزارش در صحن قرائت شود؛ سه شنبه موعود برای تسویه حساب بازندگان انتخابات ۱۴۰۳ با مسعود پزشکیان و محمود جواد ظریف که نقش مهمی در پیروزی پزشکیان داشت. سه‌شنبه موعود هم آمد و باز هم حمید رسایی در صحن مجلس به رئیس جلسه تذکر داد که گزارش کمیسیون امنیت ملی چه شد؟! و رئیس جلسه که علی نیکزاد نایب رئیس مجلس بود، به او یادآور شد که چنین گزارشی اساسا به هیات رئیسه واصل نشده است! به عبارت دیگر رسایی بابت مساله‌ای به حاشیه‌سازی و غوغاسالاری می‌پرداخته که حتی به هیات رئیسه هم نرسیده بود.

توئیت پرماجرای فضائلی ؛ وقتی ظریف محور تازه اختلاف اصولگرایان می‌شود
در فاصله یک هفته‌ای این دو دیالوگ در بهارستان، یک توئیت از مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبرانقلاب مبنی بر «نقل قولی از رهبری درباره موافقت با اصلاح قانون تابعیت قهری» با واکنش برخی نمایندگان مجلس نزدیک به جبهه پایداری و البته تریبون رسانه‌ای این جریان یعنی رجانیوز روبرو شد.مهدی فضائلی، در توئیت خود که در ۴ مورد جداگانه منتشر کرد نقل قول مجید انصاری را تایید کرده است.

مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور با انتقاد از قانون نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس گفته بود که رهبری به مسعود پزشکیان گفته‌اند که با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستند و خواسته شده که این نظر به مجلس اعلام شود.

منظور از تابعیت قهری بخشی از این قانون است که به کارگیری افرادی که فرزندان آنها تابعیت دوم دارد را ممنوع کرده است. مدافعان این قانون می گویند فرزندان محمدجواد ظریف متولد آمریکا هستند بنابراین تابعیت دوگانه دارند و ظریف نمی تواند بر اساس این قانون در دولت مسئولیتی داشته باشد.
بنابر آنچه مجید انصاری گفته، دولت در ابتدا به دنبال تصویب اصلاحیه قانون تابعیت قهری با قید سه فوریت در مجلس بود اما در نهایت مجلس در ۲۷ آبان بررسی تقاضای یک فوریت این لایحه را هم با اکثریت رد کرد و حالا قرار است این لایحه با ارجاع به کمیسیون به صورت عادی بررسی شود.

رجانیوز در مطلبی ضمن نادرست خواندن سخنان مجید انصاری معاون حقوقی ریاست جمهوری درباره لزوم اصلاح قانون مشاغل حساس به نقل از رهبری، از مهدی فضائلی بابت تکذیب نکردن آن انتقاد کرد و نوشت: «در روزهایی که نقل قول نادرست معاون حقوقی دولت از رهبر انقلاب با واکنش‌های شدید در فضای سیاسی و رسانه‌ای روبرو شده، مهدی فضائلی ترجیح داد به جای پرداختن به این مسأله، انتساب یک شعر به رهبر انقلاب در روزنامه کیهان را تکذیب کند.»

کنایه رجانیوز به نوشته روز قبل مهدی فضائلی بود که در آن انتساب شعری توسط کیهان به رهبری را تکذیب و تاکید کرده بود: «روزنامه کیهان امروز شعری را با انتساب به رهبر معظم انقلاب منتشر کرده است؛ این انتساب تکذیب می شود.» اظهارنظری که البته با عذرخواهی کیهان نیز همراه شد.
اما فضائلی روز بعد از کنایه رجانیوز درباره عدم اظهارنظر پیرامون نقل قول مجید انصاری واکنش نشان داد؛ اما نه مطابق میل رجانیوز.

فضائلی جمعه گذشته در توئیتی اظهارات انصاری را تایید کرده و با انتشار نقل قول مجید انصاری از رهبرانقلاب در اینباره نوشته است: «این، نقلی صحیح و مربوط به حدود دو ماه قبل است. معظم له در پی درخواست نظر نسبت به اصلاح قانون درباره تابعیت‌های غیر قهری فرموده‌اند که مخالفند. تصمیم‌گیری درباره ضرورت اصلاح هر قانونی برعهده دولت و مجلس است. مجلس صرفاً با فوریت لایحه مخالفت کرده است.»

مالک شریعتی، چهره نزدیک به علیرضا زاکانی در واکنش به این مطلب در توئیتی نقل قول دیگری از رهبری مبنی بر این « حرف من را از خود من بشنوید، ممکن است منصوب رهبری سخنی بگوید، او حرف خودش را زده و اشکالی هم ندارد» منتشر کرد.

اظهارات شریعتی در عمل زیر سوال بردن صحت ادعای فضائلی و تلاش برای این مساله بود که فضائلی نظر خود را اعلام کرده است. موضع گیری شریعتی البته از یک بعد حقوقی دارای ایراد بود چرا که فضائلی در عمل منصوب مستقیم رهبری نیست اما در شرایط لازم به عنوان عضو دفتر حفظ و نشر آثار در جایگاه سخنگو مواضع این دفتر را اعلام می کند.

مساله ظریف البته محور اختلاف نظر جدید بین جریان پایداری و نیروهای جلیلی در مجلس دوازدهم با رییس آن نیز شده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از رای گیری درباره این اصلاحیه گفته بود که «اصل موضوع این است که این مشکل برای افرادی که سفیر جمهوری اسلامی ایران و وابستگان کشور هستند و ماموریت خارج از کشور انجام می‌دهند، وجود دارد.»

این موضع گیری در کنار آنچه جریان جلیلی-پایداری در مجلس تعلل قالیباف در قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی در مورد تخلف رییس جمهور می خوانند باعث شد تا نزاع ناتمام قالیباف و جلیلیون رنگ تازه‌ای بگیرد. اگرچه مساله این اختلاف قدیمی‌تر از داستان ظریف است و آینده‌ای طولانی تر نیز پیش رو دارد.

استفاده از ابزارهای نظارتی برای سیاسی کاری
موضوع مقابله طیفی از نمایندگان مجلس با حضور ظریف در دولت البته تنها با ابزارهای قانون‌گذاری نبوده و منتقدان و مخالفان او از ابزارهای نظارتی نیز برای تخریب دولت و فشار برای کنار رفتن ظریف استفاده می‌کنند. نمونه روشن آن، در ابتدا جلسه کمیسیون امنیت ملی با حضور وزیر اطلاعات در اینباره بوده و حالا هم طرح سوال از وزیر اطلاعات با محوری در همین رابطه.

محمدمنان رییسی، نماینده قم در مجلس دوازدهم اعلام کرده است که سوالی از وزیر اطلاعات را «به دلیل همراهی وزارت اطلاعات با انتصاب برخی افراد مسئله‌دار» در سامانه مجلس ثبت کرده است. او در اینباره نوشته است: «ارادت حقیر به وزیر محترم اطلاعات سبب نخواهد شد چشم بر عملکرد سوال برانگیز این وزارت در دولت فعلی فرو ببندم و انشاالله در دفاع از حقوق نظام و ملت، هرآنچه که لازم باشد را انجام خواهم داد و این سوال را تا آخر، حتی اگر منتج به کارت زرد شود پیگیری خواهم کرد».

بر اساس آنچه منان رییسی در اینباره منتشر کرده متن سوال او شامل این موضوع است که «علت تغییر رفتار واضح وزارت اطلاعات در تایید صلاحیت‌ها و استعلام‌های لازم برای مدیران دولتی در دولت فعلی در مقایسه با دولت سابق چیست و چرا در بسیاری از موارد، وزارت محترم اطلاعات، چشم بر انتصاب افراد ناشایسته فروبسته و عملا با این انتصابات همراهی می‌کند؟».

هدف گذاری برای پزشکیان از طریق ظریف
در حال حاضر می‌توان این ارزیابی را داشت که از تائید نقل‌قول مذکور توسط مهدی فضائلی در موافقت با اصلاح قانون تابعیت قهری از سوی رهبری، جدال بین مجلس انقلابی و دولت پزشکیان به سمت و سویی به نفع دولت حرکت کرده است. با این وجود در جبهه مقابل چند طیف در حال تسویه حساب با مسعود پزشکیان و البته محمدجواد ظریف هستند. آنها به جز کینه‌های قدیمی از ظریف در ماجرای برجام و حضورش در دولت روحانی، حالا او را یکی از عوامل شکست خود می‌دانند؛ یکی از اصلی‌ترین عوامل پیروزی مسعود پزشکیان در رقابت با سعید جلیلی.

احسان صالحی، دبیر سابق شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره نقل‌قول معاون حقوقی رییس‌جمهور از رهبر انقلاب درباره قانون مشاغل حساس را «پروژه سرکوفت‌زنی به مجلس» خوانده و انتقاد کرده است که «در لایحه پیشنهادی دولت، تفکیکی بین تابعیت قهری و اکتسابی نشده و به کلی مانع تابعیت مضاعف فرزندان و همسر برای انتصاب در مشاغل حساس از قانون حذف شده است. بر این اساس پروژه سرکوفت‌زنی به مجلس با استناد به نظر منسوب به رهبر معظم انقلاب، بلاوجه است و آنچنان که آقای انصاری گفته نظر ایشان صرفا درباره اصلاح تابعیت قهری است. اما در لایحه دولت تفکیکی در این زمینه نشده است».

انتقام تندروها از ژنرال، در میدانی که شکست خورده‌اند
شاید خیال گرفتن برگه‌ تخلف مسعود پزشکیان از قانون و همینطور ظریف از قوه قضاییه باشد که اینطور جریان پایداری و جلیلی را بی‌قرار کرده و تمام توان خود را در شرایط فعلی کشور بر انداختن ظریف گذاشته‌اند؛ ولع انتقام چنان آنها را مجذوب خود کرده که حتی وقتی نقل قول از رهبری نیز برایشان آورده می‌شود یک ان‌قلت دیگر وارد می‌کنند.

اگرچه آنها تلاششان را برای کنار زدن ظریف انجام می‌دهند اما لااقل در حال حاضر سطح انتقام‌گیری‌شان بعد از شکست از پزشکیان، رای آوردن کل کابینه پیشنهادی در مجلس و چند اقدام ناکام دیگر، به حذف معاون راهبردی رئیس جمهوری رسیده است؛ سطحی از انتقام که شاید با شکست برابری نکند اما می‌تواند التیامی برای شکست‌های پی‌درپی آنها باشد و دستاوردی از جنس زهر ریختن به دولت پزشکیان در تلافی شکست در میدانی که محمدجواد ظریف ژنرال آن بوده است.

دکتر احمد زورت آبادی
Sweden
۱۴۰۳/۰۹/۰۷ ۱۸:۲۱
گردن گشی و گردن کلفتی ظریف و پزشکیان در بربابر قانون از اصول آزادی و دموکراسی است. من در کتابم این را اثبات کرده ام با مثاای که از اسراییل اورده ام ببینید دقیقا رفتار نتنیاهو علیه قوانبن درست تصدیر واقعی دمکراسی است (444983)
۱۴۰۳/۰۹/۰۸ ۰۸:۰۴
اگر پزشکیان بتواند عملکرد قابل قبول داشته باشه و مجدد رای بیاره دولت بعدیش باید کاملا اصلاح طلب باشه اگر انشاا...مجلس بعدی هم اصلاح طلب باشه (444995)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها