به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۲۳:۰۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ ساعت ۲۰:۱۳
کد مطلب : ۵۰۳۱۶۳

پیام کیم جونگ اون به ترامپ

پیام کیم جونگ اون به ترامپ
گروه بین الملل:  داسل یون، خبرنگار بخش دیپلماسی روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت:  کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، ظاهراً امکان ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، را منتفی دانسته است. این اظهارات، نخستین موضع‌گیری عمومی او درباره مذاکرات خلع سلاح پس از انتخابات به شمار می‌آید. رسانه‌های دولتی کره شمالی روز جمعه گزارش دادند که این رهبر ۴۰ ساله، ایالات متحده را ابرقدرتی توصیف کرده که بر پایه زور عمل می‌کند و نه اراده برای همزیستی. او همچنین تلاش کرد اهمیت مذاکرات پیشین را برای رژیم تحت فشار اقتصادی خود بی‌اهمیت جلوه دهد.
بی‌اعتنایی کره شمالی به مذاکرات خلع سلاح و بازنویسی دکترین هسته‌ای
کیم جونگ اون روز پنجشنبه، در جریان سخنرانی خود در یک نمایشگاه دفاعی در پیونگ یانگ پایتخت کره شمالی، اظهار داشت: «ما پیش از این تمام مسیر‌های ممکن برای مذاکره با ایالات متحده را مورد بررسی قرار داده‌ایم.» او تأکید کرد: «آنچه اکنون به وضوح روشن شده است، تداوم سیاست تهاجمی و خصمانه‌ای است که ایالات متحده علیه کره شمالی در پیش گرفته و تغییری نکرده است.»
مقابله با تهدید ناشی از برنامه هسته‌ای کره شمالی یکی از چالش‌های کلیدی سیاست خارجی دونالد ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش محسوب می‌شد. اما از زمان کناره‌گیری دونالد ترامپ از قدرت در سال ۲۰۲۱، پیونگ‌یانگ به شکل قابل توجهی قدرت خود را افزایش داده است. این کشور نه تنها زرادخانه هسته‌ای خود را گسترش داده، بلکه موفق شده از فروپاشی اقتصادی ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹ جلوگیری کند و روابط نظامی و اقتصادی خود را با مسکو عمیق‌تر سازد که می‌توان به اعزام نیرو برای مشارکت در جنگ روسیه علیه اوکراین اشاره کرد.
کیم اکنون انگیزه کمتری برای تلاش در جهت جلب تخفیف تحریم‌های ایالات متحده دارد و بار‌ها بر بی‌اهمیت بودن مذاکرات خلع سلاح تأکید کرده است. او به‌طور فزاینده‌ای از هرگونه خلع سلاح سر باز زده، دکترین هسته‌ای کشورش را بازنویسی کرده تا امکان انجام حملات پیش‌دستانه را فراهم کند و متعهد شده که به گسترش بی‌حد و مرز تسلیحات هسته‌ای کره شمالی ادامه دهد.
دیدار‌های تاریخی ترامپ و کیم: دیپلماسی ناکام یا فرصتی از دست رفته؟
این تحولات، پویایی روابط میان کیم و ترامپ را نسبت به دوره نخست تعاملاتشان کاملاً متفاوت کرده است. این دو رهبر در طول نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، سه بار به‌صورت حضوری دیدار کردند: در سنگاپور، ویتنام و منطقه غیرنظامی کره. علاوه بر این، به گفته خودشان، نامه‌هایی با عبارات «زیبا» و «عالی» میانشان رد و بدل شد. دونالد ترامپ حتی در یکی از گردهمایی‌های سال ۲۰۱۹ گفت: «ما عاشق هم شدیم.»
در جریان کارزار انتخاباتی اخیر، دونالد ترامپ ادعا کرد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، می‌تواند رفتار‌های تند کره شمالی را بهتر مدیریت کند. او در گردهمایی ملی جمهوری‌خواهان در ماه ژوئیه درباره کیم جونگ اون اظهار داشت: «فکر می‌کنم دلتنگ من شده است.» با این حال، هوانگ جی-هوان، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه سئول، معتقد است که کیم در پنج سال گذشته نشان داده که مصمم است دیگر وجهه خود را از دست ندهد و نامه‌های عاشقانه ترامپ برای تغییر این رویکرد کافی نخواهد بود.
پیام کیم به دولت ترامپ: هشدار درباره سیاست فشار و ضرورت تغییر در گفتگو‌ها
نامزد‌های پیشنهادی دونالد ترامپ برای کابینه، نشان‌دهنده موضعی سختگیرانه در قبال پیونگ‌یانگ هستند. سناتور مارکو روبیو، که به‌عنوان گزینه وزیر امور خارجه معرفی شده است، پیش‌تر کره شمالی را به «یک سازمان جنایتکار که بر سرزمین حکومت می‌کند» تشبیه کرده بود. همچنین، نماینده مایک والتز که به‌عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید انتخاب شده است، روابط رو به گسترش میان کره شمالی، چین و روسیه را «ائتلافی نامقدس» خوانده است.
در سخنرانی روز پنجشنبه، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، ایالات متحده را به ایجاد هرج‌ومرج در سراسر جهان از طریق «تاکتیک‌های بی‌پروا» متهم کرد که هدف آن حفظ حوزه نفوذ آمریکا در سطح جهانی است. به نقل از کیم: «ما در حال حاضر شاهد آشفته‌ترین و خشونت‌بارترین جهان از زمان جنگ جهانی دوم هستیم.»
کیم جونگ اون همچنین تأکید کرد که تولید سامانه‌های تسلیحاتی هسته‌ای و متعارف باید با سرعت بیشتری ادامه یابد. در نمایشگاه دفاعی اخیر، اولویت‌های تسلیحاتی او به نمایش گذاشته شد؛ از جمله یک وسیله پرتاب ماهواره، جدیدترین موشک بالستیک قاره‌پیما با نام «هواسونگ-۱۹» و پهپاد‌های انتحاری پیشرفته‌ای که به‌تازگی در یک نمایش چشمگیر رونمایی شده بودند.
علاوه بر این، کره شمالی مجموعه‌ای از موشک‌های کوتاه‌برد و سامانه‌های پرتاب راکتی چندگانه ۲۴۰ میلی‌متری خود را نیز به نمایش گذاشت؛ تجهیزاتی که گفته می‌شود برای جنگ روسیه در اوکراین به مسکو ارائه شده است. در مقابل، گزارش‌ها حاکی از آن است که روسیه علاوه بر پرداخت‌های نقدی به نیرو‌های کره شمالی، موشک‌های ضد هوایی و تجهیزات سامانه‌های پدافند هوایی را در اختیار پیونگ‌یانگ قرار می‌دهد. دفتر ریاست‌جمهوری کره جنوبی این موضوع را روز جمعه اعلام کرد.
در هفته‌های اخیر، کره شمالی بیش از ۱۱،۰۰۰ سرباز را برای جنگ در کنار نیرو‌های روسیه اعزام کرده است و برخی از آنها هم‌اکنون درگیر نبرد هستند. به گزارش وال استریت ژورنال، یک ژنرال ارشد کره شمالی اخیراً در پی حمله‌ای اوکراین به منطقه کورسک روسیه زخمی شده است. هونگ مین، پژوهشگر ارشد در مؤسسه اتحاد ملی کره، یک اندیشکده دولتی در سئول، گفت: «ایراد سخنرانی کیم در نمایشگاه دفاعی فرصتی بود برای نمایش توانمندی‌های هسته‌ای کره شمالی و ارسال پیامی به دولت جدید ترامپ تا از به‌کارگیری سیاست فشار علیه این کشور اجتناب کند.» هونگ اظهار داشت: «کره شمالی خواستار تغییر رویکرد از سوی دولت جدید ترامپ است تا زمینه برای ازسرگیری گفتگو‌ها فراهم شود.»
برچسب ها: کره شمالی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها