دریافت لینک صفحه با کد QR
بهترین راه درمان کبد چرب چیست؟
14 آذر 1403 ساعت 15:49
گروه علمی: فوقتخصص بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به عوامل خطر ابتلا به کبد چرب، بهترین راه برای درمان این بیماری را تشریح کرد.به گزارش خبرآنلاین، علی بهشتی نامدار با اشاره به اینکه کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است که با وزنی حدود یک تا یک و نیم کیلوگرم بیش از یک لیتر خون را در هر دقیقه تصفیه میکند، اظهار کرد: در واقع کبد بخشهای مضر مواد غذایی را میگیرد و آنها را به صورت بدون ضرر وارد سیستمهای دیگر بدن میکند.
وی تصریح کرد: کبد به طور طبیعی خود را با سلولهایی ترمیم و پاکسازی میکند؛ اما اگر فاکتورهای منفی وارد آن شده باشند، در این کار اختلال رخ میدهد و یکی از این فاکتورهای منفی رسوب بیش از حد چربی در کبد است.
فوقتخصص بیماریهای گوارش و کبد افزود: وجود چربی در کبد طبیعی است و اگر این میزان از چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است؛ یعنی حالتی که کبد در شکستن چربیها دچار مشکل شده است؛ در نتیجه چربی در کبد رسوب میکند.
بهشتی نامدار با بیان اینکه کبد چرب باعث هیچ علامتی نشده و بثورات پوستی ارتباطی با کبد چرب ندارد، عنوان کرد: کنترل دقیق دیابت و جلوگیری از اضافه وزن راهکار پیشگیری کننده از ابتلا به دیابت است.
وی عنوان کرد: بیاشتهایی میتواند یکی از نشانههای بروز مشکل در کبد باشد به خصوص زمانی که اشتهای شما به طور ناگهانی تغییر میکند، ممکن است دلایلی مانند افسردگی و بیماری کبد وجود داشته باشد، خستگی مزمن، خواب نامنظم، مشکلات حافظه، نوسانات وزن، خارش پوست، زردی چشمها و ادرار تیره، از نشانههای اختلال در عملکرد کبد است.
بهشتی نامدار با بیان اینکه چاقی از مهمترین دلایل ابتلا به کبد چرب است، بیان کرد: البته افزایش میزان چربی شکمی که با شاخص اندازه دور کمر اندازهگیری میشود، نسبت به چاقی کل بدن شاخص مهمتری برای بروز بیماری کبد چرب است.
وی با اشاره به اینکه افزایش چربی خون از دیگر اجزای سندروم متابولیک است که با بیماری کبد چرب ارتباط دارد، گفت: بسیاری از بیماریها مانند افزایش چربیهای بد یا کلسترول و تری گلیسیرید در خون، سندرم متابولیک، سندرم تخمدان پلی کیستیک، دیابت نوع ۲، کم کاری تیروئید (hypothyroidism)، کمکاری غده هیپوفیز (hypopituitarism)، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش میدهند.
فوقتخصص بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به اینکه به طور کلی تبعیت از رژیمهای غذایی نادرست و مصرف هر روز غذاهای فست فودی (سوسیس، کالباس، سس، پیتزا)، استرسهای شغلی و خانوادگی بلند مدت، مصرف داروهای بدون مشاوره با پزشکان متخصص، شیوه زندگی بیفعالیت و نادرست و تبعات آن از قبیل چاقی و اضافه وزن در ابتلا به کبد چرب در بین سنین مختلف موثر است، بیان کرد: کاهش وزن مناسب و سالم، انتخاب مواد غذایی مناسب، کاهش چربی شکم به کمک ورزش کردن برای بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است. دنبال کردن برنامه ورزشی روزانه وزن بدن را در حد مطلوب نگه میدارد و مانع بروز بسیاری از عارضهها میشود.
وی بیان کرد: تعدادی از بیماران کبد چرب به سمت نارسایی کبدی میروند و از سوی دیگر شیوع کبد چرب در دنیا افزایشی است از همین رو، احتمال خطر نیز افزایش مییابد بنابراین بهترین راهکار مقابله با کبد چرب اصلاح سبک زندگی و انجام فعالیتهای ورزشی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کاهش دریافت کالری و افزایش تحرکات بدنی، اساس درمان فرد است، بیان کرد: ۱۰۰ گرم تنقلات حدود ۶۰۰ یا ۷۰۰ گرم کالری دارد، بنابراین همین طور که باید در مصرف غذاهای چرب و شیرین رعایت اعتدال را داشت، در مصرف خرما، کشمش و توت نیز به عنوان شیرین کننده همراه چای، باید مراقبت کرد، زیرا قند این مواد غذایی نیز بالاست و خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش میدهد.
کد مطلب: 504176
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir