گروه فرهنگی: عشق و عاشقی موضوع جذابی برای ساخت فیلم و سریال است. فیلمهای آغوش باز و قلب رقه نیز جدیدترین فیلمهای عاشقانه سینمای ایران است.به گزارش فرارو، عشق دستمایه شیرینی برای ساخت و تولید فیلمهای سینمایی است و مخاطبان زیادی نیز دارد. سینمای ایران نیز در سالهای اخیر ملودرامهای عاشقانه زیادی را به خود دیده است.
فیلم سینمایی یادگار جنوب (۱۴۰۳)
یادگار جنوب بعد از «جاندار» دومین فیلم بلند حسین دوماری و پدرامپور امیری است که وحید رهبانی، الناز شاکردوست و پژمان جمشیدی بازیگران اصلی آن هستند. داستان اثر یک ماجرای عاشقانه است که در دل آن انتقام و کینه خودنمایی میکند. این بار قصه عشق یک دختر و پسر و ازدواج آنها را درحالیکه دختر در کماست روایت میکند. دختر قصه میمیرد و وحید به دنبال عشق گمشده خویش در کالبد سایر زنان است و با رعنا آشنا میشود.
در یادگار جنوب عشق و دلبستگی وحید به شیدا بهصورت اغراقآمیزی نشان داده میشود، اما بازی جذاب بازیگران آن را دلنشین میکند. فضای داستان، فضای ملموسی برای مردم جنوب است، اتومبیلهای لوکس و گرانقیمت، قایقهای موتوری و وانتهای شاسیبلند برای مردم جنوب بسیار فضای دلنشینی است. در واقع یادگار جنوب به دنبال رسیدن به چیزی و فرجام نیستند بلکه میخواهند از جای خاصی دور شوند.
آغوش باز (۱۴۰۳)
بهروز شعیبی، حامد کمیلی، محسن کیایی و گلاره عباسی بازیگران جدیدترین ساخته بهروز شعیبی هستند. او در ششمین تجربه خود به سراغ یک داستان عاشقانه رفته است. آغوش باز درباره خوانندهای است که در روز کنسرتش با همسرش قهر میکند و میفهمد که در زندگی علاوه بر کاره و شلوغیهای روزمره، ابعاد دیگری هم دارد و خانواده به عشق نیاز دارد. بهروز شعیبی در نشست خبری فیلمش در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر میگوید: «آغوش باز تاریخ مصرف ندارد و همه افرادی که به دنبال دیدن عشق هستند از دیدن آن لذت میبرند»
بازی جذاب و خوب، احترام برومند احترامبرانگیز و یکی از نقاط قوت فیلم است. کارگردان آدم صلح و آشتی است. او در همه آثار خود ثابت کرده است که کارگردانی کلاسیک کار است و اخلاق در قصه حرف اول را میزند. آغوش باز یک فیلم عاشقانه و نجیب است که میکوشد حرف خوبی بزند و ما را از عشق بیزار نکند.
فیلم سینمایی قلب رقه (۱۴۰۳)
قلب رقه داستان تأثیرگذار عشق و امید در شهر جنگزده را روایت میکند. خیرالله تقیانیپور با نگاهی انسانی و عمیق به چالشهای حضور طولانیمدت داعش و نیروهای ایرانی در سوریه میپردازد و هم در انتخاب بازیگران و هم دربازی گرفتن از آنها موفق عمل کرده است. شهرام حقیقتدوست نیز برگ برنده قلب رقه است. هیجان و شور واقعی را در فیلم میبینم و با همراهی قصه داستان احساس میکنیم با همه مخالفان در حال جنگ هستیم و عشق نیز تنها راه نجات است.
فیلم در طراحی صحنه و کارگردانی صحنههای جنگی و شخصیتپردازی ضعفهایی دارد و شبیه فیلمهای جیمزباند هالیوود شده و شاید در ژانر اکشن یک شکست بزرگ باشد، اما قصه عاشقانه زیبایی دارد و کارن همایونفر با استادی تمام در ساخت موسیقی فضای عشق، جنگ و ناامیدی را بهخوبی منتقل میکند.
فیلم سینمایی عطرآلود (۱۴۰۳)
«عشق، هر لحظه عطر خودش دارد» شعار فیلم سینمایی عطرآلود ساخته هادی مقدمدوست است که مصطفی زمانی، هدی زینالعابدین در آن بازی کردند. هادی مقدمدوست درباره فیلمش میگوید «نمایش حال درونی آدمها و تغییراتشان موضوع جذابی برای ساخت عطرآلود بوده است و هر کسی که فیلم را میبیند، برداشت متفاوتی از آن دارد انگار که حال درونی خودشان در حال تغییر است» کارگردان و نویسنده فضا و قالب جدیدی را برای بیان قصه عاشقانه و ملودرام خود انتخاب کردهاند؛ زیرا عطرسازی ترکیبی شگفتانگیز از تکنیک و هنر است. جنس سینمایی مقدمدوست شباهت زیادی به آثار حمید الله نعمت دارد و بهنوعی وامگرفته از آن است.
علی شخصیت اصلی قصه با بازی مصطفی زمانی با شنیدن خبری ناگوار، زندگی خود را از دست میبیند؛ اما تلاش میکند با عطری را ثبت اختراع کند و نام خود را جاودانه کند؛ اما زندگی برنامه دیگری با عشق برای علی رقم زده است. حوادث سریع و پیدرپی فیلم یکی از نقاط ضعف فیلم است که به زندگی واقعی همخوانی ندارد و بازیگران نیز گاهی نتوانستهاند ارتباط خوبی با یکدیگر بگیرند؛ اما قصه عاشقانه این ضعفها را جبران کرده است.