گروه جامعه: تهران آلوده ترین شهر جهان شد. این خبری است که هر سال آذر و دی ماه که می شود چند باری تیتر اول رسانه ها می شود.به گزارش اکوایران، مسئولان اجرای قانون هوای پاک را یادآوری می کنند و برخی نیز به ترک فعل ها در این حوزه اشاره می کنند . از روزهای آلوده سال که عبور می کنیم پرونده آلودگی هوا و جان هایی که به دلیل آلاینده های سمی از دست می رود بسته می شود تا پاییز سال آینده.
مهدی اقراریان رییس کمیته نظارت شورای شهر تهران در این رابطه می گوید: شیوهای که در موضوع حل مسئله آلودگی هوای تهران در پیش گرفتیم شیوه کارآمدی نیست و به نظرم می آید این چالش نه تنها با این روشها و قانون گذاری ها حل نمی شود، بلکه روز به روز بزرگ تر می شود،
او ادامه می دهد وقتی می خواهند یک کار به نحو شایستهای انجام نشود، آن کار را به دستگاههای مختلف می سپارند، در موضوع آلودگی هوا بیش از ۲۰ دستگاه مسئولیتهای مختلفی دارند ترک فعلهایی اتفاق افتاده اما میبینیم پرونده آلودگی هوا در فصل پاییز و زمستان از بایگانی در می آید و روی میز قرار داده می شود، در موردش صحبت می شود و بعد به فراموشی سپرده می شود، یک نکته اساسی و مهم وجود دارد، مادامی که مسئله آلودگی هوا در تهران یک مسئول واحد و مشخص نداشته باشد و این مسئول بودجه و اختیارات لازم را نداشته باشد این روند ادامه خواهد داشت.
به گفته اقراریان آلودگی هوا به همه شهروندان تهرانی آسیب زده و این چالش به عنوان یک چالش ملی باید مورد توجه قرار بگیرد اما از کنارش عبور میکنیم، اصلاح الگو و شیوه حکمرانی در کشور موضوعی است که باید در دستور کار قرار بگیرد. مدیرانی که به دنبال نمایش حل مسئله آلودگی هوای تهران هستند، درحالی که با این شیوه ها مسئله آلودگی هوا و ترافیک تهران حل نمیشود، ممکن است، این سوال به وجود بیاد آیا شهری هست که مسئله آلودگی هوا را حل کرده باشد،بله در همین کشور چین در کمتر از چهار سال بعضی از شهرهایش مسئله آلودگی هوا را حل کردند.