به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۲۳ - ۱۹:۰۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۲۳ ساعت ۱۸:۳۲
کد مطلب : ۵۰۵۰۸۸
با دعوت احمد الشرع جولانی

جشن‌های میلیونی مردم سوریه با عنوان «اولین جمعه بدون اسد»

گروه بین‌الملل: با دعوت احمد الشرع جولانی، رهبر ائتلاف نظامی مخالفان بشار اسد، امروز مردم در شهرهای مختلف سوریه پس از نماز جمعه در خیابان‌های این کشور سرنگونی حکومت خاندان اسد پس از بیش از نیم قرن را جشن گرفته‌اند.
جشن‌های میلیونی مردم سوریه با عنوان «اولین جمعه بدون اسد»
احمد الشرع الجولانی رئیس اداره عملیات نظامی مخالفان سوری در ویدئویی خطاب به مردم سوریه گفت: به مردم سوریه بزرگ، پیروزی این انقلاب مبارک را تبریک می‌گویم و از آنها دعوت می کنم امروز جمعه برای ابراز شادی به خیابان بیایند. این شادی بدون تیراندازی هوایی و ایجاد ترس و نگرانی در مردم باشد. سپس همگی با یاری خداوند به سوی ساخت کشور برویم.
به گزارش بی بی سی، عکس‌ها و تصاویر مختلفی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها از حضور خیابانی مردم منتشر شده است. در دمشق پایتخت سوریه مردم برای اقامه نماز به مسجد بزرگ اموی رفتند. جمعیت زیادی در میدان امویین جمع شده و بلندگوها با پخش موسیقی سرود «سرت را بلند کن سوری هستی» را پخش کردند. محمد بشیر، نخست وزیر دولت موقت سوریه هم در نمازجمعه در مسجد اموی حاضر شد و پس از نماز برای حاضران سخنرانی کرد. در شهر حلب نیز جمعیت زیادی برای جشن در این روز که به «روز پیروزی» نامگذاری شده در خیابان‌ها حضور یافتند. حلب اولین شهری بود که در حمله اخیر مخالفان دولت اسد به دست ائتلاف نظامی هیئت تحریر شام افتاد.

حکومت بشار اسد هفته گذشته با فرار او به روسیه و تسخیر پایتخت توسط مخالفان به پایان رسید. جشن‌های امروز تداعی‌کننده خاطره اعتراضات جمعه علیه حکومت اسد در روزهای اولیه تجمعات دموکراسی خواهی سوریه در سال ۲۰۱۱ است. امروز همچنین قرار است نمایندگان هفت کشور قدرتمند دنیا به صورت مجازی در خصوص وضعیت سوریه و حمایت آنها از انتقال قدرت به یک دولت فراگیر غیرفرقه‌ای، گفت‌وگو کنند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده هم که برای گفتگو در مورد سوریه در آنکارا به سر می‌برد و با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه دیدار و گفت‌وگو کرده است.
خبرگزاری آناتولی هم گزارش داده است که ترکیه پس از ۱۲ سال سفارتش را در دمشق بازگشایی می‌کند. براساس این گزارش برهان کوراوغلو، سفیر ترکیه در موریتانی روز پنجشنبه به عنوان کاردار موقت سفارت ترکیه در دمشق منصوب شده است. سفارت ترکیه در دمشق در نزدیکی میدان ریدا قرار دارد که بسیاری از نمایندگی‌های دیپلماتیک در آنجا قرار دارد. سفارت ترکیه در سوریه در ابتدای شروع اعتراضات دموکراسی‌خواهانه مردم سوریه در سال ۲۰۱۱ فعالیتش را همچنان با وجود سرکوب خشونت‌آمیز حکومت اسد ادامه داده بود اما در فروردین سال ۱۳۹۱ فعالیتش را متوقف کرد و کارکنان و خانواده‌هایشان را از سوریه خارج کرد.
با وجود تعطیلی سفارت ترکیه در سوریه، سرکنسولگری سوریه در استانبول همچنان به کار خود ادامه داد. روز گذشته ابراهیم کالین، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه به دمشق سفر کرد و با رهبر شورشیان و نخست‌وزیر دولت موقت سوریه دیدار و گفتگو کرد.
کشور ترکیه در جریان جنگ‌ داخلی سوریه، میزبان میلیون‌ها پناهنده سوری بود و همچنان کمپ‌های بزرگ پناهندگان در این کشور قرار دارد.
در همین حال دولت انتقالی سوریه، پارلمان و قانون اساسی این کشور را به مدت سه ماه به حالت تعلیق درآورد. به گفته دولت انتقالی سوریه این اقدام، برای تسهیل انتقال قدرت پس از برکناری بشار اسد ضروری بوده است. یکی از سخنگویان دولت انتقالی گفته است که کمیته‌ای برای بازنگری قانون اساسی و ارائه اصلاحات موردنیاز تشکیل خواهد شد. او تأکید کرد که تنوع دینی و فرهنگی سوریه مورد تهدید قرار نخواهد گرفت. با تسلط اسلامگرایان هیئت تحریر شام بر مناطق عمده‌ای از سوریه، گزارش شده است که بیش از صد هزار نفر از حلب به مناطق تحت کنترل کردها گریخته‌اند.
همزمان مظلوم عبدی فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه، ائتلاف به رهبری کردها که کنترل مناطقی در شمال سوریه را در دست دارند، از رسیدن به توافق آتش‌بس با آمریکا و تخلیه شهر منبج خبر داد. عبدی طی بیانیه‌ای گفت که نیروهایش به‌زودی شهر منبج را تخلیه خواهند کرد. اما تاکید کرد که این توافق با آمریکا صورت گرفته است و نه با نیروهای تحت حمایت ترکیه. این بیانیه پس از بازدید مایکل کوریلا فرمانده سنتکام از سوریه منتشر شد. آقای کوریلا طی این بازدید با فرماندهان نظامی آمریکایی، و دیگر طرف‌های درگیر در سوریه دیدار داشت. نیروهای دموکراتیک سوریه اکنون کنترل منبج را در دست دارند و از زمان سقوط اسد در هفته‌ گذشته، درگیری‌هایی میان این گروه و نیروهای ارتش ملی سوریه تحت حمایت ترکیه رخ داده است.
** ارسال نظر برای اين مطلب در تاريخ ۱۴۰۳-۰۹-۳۰ ۱۸:۲۶ بسته می شود. **
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *