به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۲۴ - ۱۴:۵۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۲۴ ساعت ۱۳:۰۱
کد مطلب : ۵۰۵۲۰۹

زنگ خطر را برای بازار مسکن به صدا در آمد

زنگ خطر را برای بازار مسکن به صدا در آمد
گروه اقتصادی:    متقاضیان که به امید دریافت مسکن مناسب و مقرون به صرفه در این طرح ثبت‌نام کرده بودند، اکنون با ناامیدی و سردرگمی روبرو هستند. این تأخیرها نه تنها فشار مالی و روانی بر این افراد وارد کرده، بلکه اعتماد عمومی به برنامه‌های دولتی را نیز کاهش داده است.
 
به گزارش گسترش نیوز، به نظر می‌رسد که برای حل این معضل، نیاز به بازنگری در سیاست‌های اجرایی و مدیریتی وجود دارد تا بتوان به وعده‌های داده شده عمل کرد و شرایط مطلوبی برای تامین مسکن فراهم آورد. در غیر این صورت، ادامه این روند می‌تواند منجر به افزایش نارضایتی اجتماعی و بی‌اعتمادی نسبت به دولت شود.در این راستا گفت و گویی با رستگار یوسفی، عضو کمیسیون امور داخلی شوراها و کشور مجلس انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
 
رستگار یوسفی درباره پیشرفت کند پروژه مسکن ملی و هزینه های احتمالی برای دولت مسعود پزشکیان بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور و چالش های قابل پیش‌بینی، هرگونه تعلل می‌تواند روند تکمیل پروژه را مختل کند و در ادامه شاهد گستردگی اعتراضات مردمی باشیم. نوسانات بازارهای مالی روز به روز بیشتر می شود و این موضوع زنگ خطر را برای بازار مسکن به صدا درآورده است.

او ادامه داد: قانون جهش تولید مسکن به منظور تسهیل و تسریع در ساخت و تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه به تصویب رسید اما حالا وضعیت دیگری بر بازار حاکم شده است و نگرانی های زیادی در بحث ساخت و ساز وجود دارد. دولت باید پرداخت تسهیلات به متقاضیان را با دقت و حساسیت بیشتری پیگیری کند. بسیاری از متقاضیان نهضت ملی مسکن نسبت به عملکرد بانک ها گلایه مند هستند و ما این دغدغه به‌حق را درک می کنیم.

یوسفی افزود: فارغ از موضوع تسهیلات، بحث زمین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. متاسفانه در سال های گذشته دولت ها نسبت به این مورد کوتاهی کردند و در ادامه شاهد نوسانات قیمتی در بازار بودیم. بی‌تردید هرگونه تعلل و بی‌برنامگی در اعطای زمین رایگان به متقاضیان در پوشش طرح نهضت ملی، می‌تواند ابتدا روی قیمت مصالح ساختمانی و سپس روی قیمت تمام شده مسکن تاثیر منفی بگذارد و گرانی خانه را شاهد باشیم.

از دولتی کردن مسکن اجتناب کنید
 وی در خصوص عملکرد مورد انتقاد بانک ها خاطرنشان کرد: بانک ها در ماه های گذشته پرداختی کمی به متقاضیان داشتند و حالا ضرورت دارد که دولت روی عملکرد بانک های کشور دقت بیشتری به خرج دهد. تعارض میان بانک مرکزی و دولت باید حل و فصل شود تا تمام بار امور روی دوش یک بانک نباشد. بانک مسکن تنها بانکی محسوب می‌شود که در چند وقت اخیر عملکرد نسبتا قابل قبولی در زمینه اعطای وام داشته است.

نماینده مردم پاوه در مجلس تصریح کرد: در بحث تخصیص وام، باید نرخ سود پایین‌تری همراه با تعداد اقساط زیاد لحاظ کرد تا فرد متقاضی نسبت به دریافت وام مسکن ترغیب شود. تمام برنامه ریزی ها باید به نحوی صورت گیرد که متقاضیان از عهده پرداخت اقساط برآیند و مشکلی در این زمینه نداشته باشند. باید در حوزه مسکن به مردم نگاه ویژه داشت و از دولتی کردن مسکن اجتناب کرد.
 
یوسفی در ادامه گفت: در بسیاری از شهرستان های حوزه انتخابی من، واحدهای مسکن ملی پیشرفت چندانی نداشته و در حد اسکلت ساختمان به پیش رفته است. بسیاری از مردم در تامین آورده مشکلات عمده دارند و باید به آن ها توجه شود. البته لازم به ذکر است که در برخی از شهرهای کوچک و به دلیل حمایت های بنیاد مسکن، طرح مذکور وضعیت به مراتب بهتری نسبت به سایر نقاط استان کرمانشاه دارد.
برچسب ها: بازار مسکن
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها