بلینکن: گروههای سوری از طالبان درس بگیرند
30 آذر 1403 ساعت 17:12
گروه بینالملل: وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا از گروههایی که سوریه را در دست دارند، خواسته است که به وعدههای خود در زمینه گنجاندن گروههای مختلف در ساختار دولت عمل کنند و از انزوای بینالمللی حاکمیت طالبان افغانستان درس بگیرند.
آنتونی بلینکن، که روز گذشته در شورای روابط خارجی در نیویورک صحبت میکرد گفت : «طالبان در ابتدا چهرهای معتدلتر از خود نشان میداد، یا حداقل تلاش میکرد که چنین نشان دهند، اما پس از تسلط قدرت در افغانستان چهره واقعی آنها نمایان شد و نتیجه این شد که همچنان در سطح جهانی بسیار منزوی باقی مانده است.» به گفته بلینکن حکومت طالبان در افغانستان پس از برخی اقدامات اولیه برای نزدیکی به غرب، تفسیر سختگیرانهای از شریعت اسلام را دوباره اعمال کرد که شامل ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در مقاطع دبیرستان و دانشگاه میشود.
او گفت: «بنابراین اگر شما گروه نوظهور در سوریه هستید، اگر نمیخواهید همان انزوا را تجربه کنید، باید برخی کارها را برای پیشبرد این کشور انجام دهید.» احمد شرع که در حال حاضر عملا رهبری سوریه را به عهده دارد، گفته است که او نمیخواهد سوریه را به نسخه مشابه افغانستان بدل کند. او در مصاحبهای با بیبیسی در دمشق گفت که این دو کشور خیلی متفاوت هستند و سنتهای متفاوتی دارند.« افغانستان یک جامعه قبیلهای است، درحالی که در سوریه ذهنیتهای مختلف وجود دارد.» وی همچنین تاکید کرده است که به «آموزش برای زنان باور دارد.»
وزیر خارجه آمریکا خواستار ایجاد یک دولت «غیر فرقهای» در سوریه شده که از حقوق اقلیتها محافظت کند و به نگرانیهای امنیتی رسیدگی کند. ادامه مبارزه با گروه داعش و حذف ذخایر باقیمانده سلاحهای شیمیایی از دیگر خواستهای آمریکا ازاعضای هیئت تحریر شام است که در حال حاضر قدرت سیاسی و نظامی این کشور را در کنترل دارد. بلینکن در همین حال افزوده است که «عدم پذیرش و شرکت دیگران در فرآیندهای سیاسی از سوی حکومت بشار اسد، یکی از عواملی بود که سقوط او را قطعی کرد.» پیشتر شماری از اعضای حکومت طالبان از پیشروی سریع نیروهای مخالف که منجر به سقوط دولت بشار اسد شد، استقبال کرده بودند. دوهفته پیش وزارت خارجه حکومت طالبان سقوط حکومت بشار اسد را به «رهبری جنبش و مردم سوریه» تبریک گفت. در بیانیه این وزارتخانه آمده بود: «ما امیدواریم که روند انتقال قدرت به صورتی پیش برود که آرزوی مردم سوریه است، راه تاسیس نظام اسلامی مستقل و خدمتگزار هموار شود که مصالحه ملی را در اولویت قرار داده، از چندپارچگی و انتقام اجتناب شده و سیاست عفو عمومی را برای اتحاد در میان مردم سوریه در پیش بگیرد.»
حکومت طالبان همچنین از بازیگران خارجی در سوریه خواسته است که «سیاست تعامل مثبت و همکاری سازنده» را با رهبری جدید در سوریه در پیش بگیرند. احمد شرع که در گذشته به نام ابومحمد جولانی فعالیت میکرد، رهبر هیئت تحریر شام است و سابقه روابط نزدیک با هر دو گروه داعش و القاعده را دارد. شرع، در مصاحبهای با بیبیسی در دمشق گفت که «کشورش از جنگ خسته است و تهدیدی برای همسایگانش یا غرب نیست» و درخواست کرد که «تحریمهای سوریه لغو شود.» او گفت که «هیئت تحریرشام باید از فهرست سازمانهای تروریستی خارج شود.» این گروه که کار خود را با جدایی از القاعده در سال ۲۰۱۶ آغاز کرد، از طرف سازمان ملل متحد، آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و کشورهای زیاد دیگری یک گروه تروریستی شناخته میشود.
کد مطلب: 506193