کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

گیاهان تسکین‌دهنده علائم آنفلوانزا

1 دی 1403 ساعت 11:18


گروه سلامت: یک متخصص طب سنتی، این تصور که برخی افراد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا، برای التیام سریع‌تر بیماری‌شان از غذاهای حجیم و پرکالری استفاده می‌کنند، را نادرست عنوان کرد.

 به گزارش خبرآنلاین؛ دکتر الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،می‌گوید: افراد در دوران بیماری و در زمان نقاهت، سیستم گوارشی ضعیفی دارند و باید مصرف غذاهای پرکالری که نیاز به هضم سنگینی دارند را به تدریج زیاد کنند. مبتلایان در زمان بیماری اگر اشتها به غذا ندارند نباید غذا بخورند و مصرف آب سیب یا آب گوشت می‌تواند در حجم کم موثر باشد. پس از اینکه تب و لرز فرد قطع شد در صورت اشتها باید برای رفع ضعف از تخم مرغ عسلی و آویشن، فرنی بادام، فالوده سیب، شیر بادام، چهار مغز و در وعده ناهار و شام از گوشت‌های لطیف و سبک مانند گوشت گوسفند یا بلدرچین و یا آبگوشت استفاده کنند. عصاره‌های گوشت خانگی هم بسیار توصیه می‌شود. 

از دیدگاه طب سنتی در حین آنفلوآنزا بهتر است، مصرف غذاهای مایع مثل سوپ جو که در آن بال و گردن مرغ، گشنیز، کدوسبز، پیاز، سیر و شلغم بکار رفته استفاده شود و اگر بیمار تب دارد بهتر است به این سوپ گل بنفشه نیز افزوده شود. از میان دمنوش‌ها نیز دمنوش نعنا، پونه، آویشن و همچنین مصرف کدوحلوایی، شلغم با عسل و آبلیمو و عسل گزینه‌های مناسبی هستند. استفاده زیاد از مخلوط سیر و پیاز در عذاها هم پیشنهاد می‌شود. 

سیستم ایمنی، تقویت می‌شود؟
عقیده بر این است که گروهی از داروهای گیاهی یا خوراکی‌ها و دمنوش‌ها می‌توانند با تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به آنفلوآنزا پیشگیری کنند. دکتر پارسا می‌گوید: اینکه مردم به دنبال دارو یا شربت و معجونی برای تقویت سیستم ایمنی باشند باور نادرستی است و از دیدگاه طب سنتی باید با رعایت شش اصل حفظ سلامتی همچون خواب به موقع، دوری از استرس و اضطراب، ورزش، کمک به خروج دفعیات بدن، استفاده از غذای سالم و غیره به حفظ سلامتی و دوری از بیماری‌ها کمک کرد. البته در طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی می‌توان به مصرف شربت آبلیمو و عسل، شربت آلوئه ورا، ترکیب عسل و سیاهدانه و مصرف گیاه آکی ناسه اشاره کرد. بهترین میوه‌های تقویت کننده سیستم ایمنی در طب سنتی نیز به، سیب، انار شیرین و لیمو شیرین هستند.

گیاهان موثر برای رفع علایم آنفلوانزا
آنفلوانزا اغلب با علائمی همچون تب، لرز، بدن درد، سوزش و التهاب گلو، سرفه و… همراه است. برای رفع این علائم، طب سنتی، تدابیری را توصیه کرده است. در طب سنتی برای رفع تب، مصرف نوشیدنی‌های نسبتا ولرم مثل مصرف نصف تا یک لیوان آب سیب هر دو ساعت، عرق بید یا دمنوش ختمی و پنیرک مناسب است.

بدنشویه و پاشویه با ترکیب ختمی و پنیرک می‌تواند در پایین آوردن دمای بدن موثر باشد. برای برطرف شدن خلط پشت حلق، بخور مرزنجوش، پرسیاوشان، اسطوخدوس، تخم گشنیز و بابونه توصیه و برای التیام سوزش و التهاب گلو غرغره جوشانده بابونه، تخم گشنیز و ختمی می‌تواند موثر باشد. برای رفع بدن درد می‌توان از دمنوش دارچین یا سایر دمنوش‌های گرم مانند دمنوش بابونه استفاده کرد. برای رفع سرفه، بخور بابونه به خصوص برای کودکان زیر ۶ ماه، آویشن یا بخور آب گرم، مصرف دمنوش بابونه، آویشن، پرسیاوشان، لعاب به دانه و عناب توصیه شده است. بخور اکالیپتوس و غرغره آب نمک و شستشوی بینی و سینوس‌ها پس از مراجعه به منزل نیز می‌تواند تا حدود زیادی با کمک به پاکسازی مجاری تنفسی از ویروس‌ها از ابتلا به آنفلوآنزا جلوگیری کند.


کد مطلب: 506316

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/506316/گیاهان-تسکین-دهنده-علائم-آنفلوانزا

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir