دریافت لینک صفحه با کد QR
مواد غذایی مفید برای درمان آنفلوآنزا
6 دی 1403 ساعت 11:46
گروه سلامت: کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه شرط پیشگیری و درمان، اصلاح سبک زندگی متناسب با مزاج فرد و تقویت سیستم دفاعی بدن است، گفت: تغذیه مناسب باعث درمان به هنگام آنفلوآنزا میشود.به گزارش ایرنا، مهشید چایچی اشاره به افزایش ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا در فصول سرد سال، افزود: اگر فردی دچار کمخونی و ضعف بدنی است حتما باید از غذاهای مقوی مولد خون مانند آبگوشت، تخم مرغ عسلی، کباب چنجه، شیره انگور، آب سیب و آب هویج، حریره بادام و شیربادام، رب سیب و به، نخوداب، آب عسل با آبلیمو و یا مغزیجات استفاده کند تا طبیعت و قوای عمومی بدن تقویت شود و همچنین از خوردن غذاهای دیرهضم شور، تند، پرادویه و فست فودها جدا خودداری کند.
وی تاکید کرد: داشتن نظم در اوقات غذا خوردن و پرهیز از پرخوری و سریع خوردن غذا هم از آداب مهم تغذیه هستند که در تقویت بدن و پیشگیری از بیماریها نقش مهمی دارند.کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به این که دفع ادرار، مدفوع و یا تعریق، راههای دفع مواد زائد در بدن هستند و بهم خوردن تعادل در هر کدام فرد را مستعد ابتلا به بیماری میکند، تاکید کرد: مبتلایان به یبوست نسبت به سایرین بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و بیماریهای عفونی هستند و حتما بایستی با اصلاح تغذیه و پیادهروی منظم این مشکل برطرف شود.
چایچی افزود: مصرف میوههای ملین مانند گلابی، انجیر و سوپ سبزیجات همراه با روغن بادام خوراکی یا روغن زیتون و شربت خاکشیر با آب گرم به درمان یبوست کمک میکند.این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: همچنین اگر فردی دچار استرس یا بی خوابی است، حتماً بایستی اصلاح شود چرا که به هم خوردن تعادل خواب و بیداری میتواند سیستمایمنی بدن را ضعیف کند و فرد را مستعد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا کند. ورزش ملایم و پیاده روی تند هم در فصل پاییز بین صبح تا ظهر حدود ۱۰ تا دوازده ظهر که هوا متعادلتر است به تقویت سیستمایمنی بدن کمک میکند.
کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به نتایج مطالعات و مقالات راجع به عسل که حاکی از خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی آن است؛ گفت: خوردن شربت عسل با آبلیمو به همراه آب گرم در صبح ناشتا مقوی سیستم ایمنی بدن است و اگر فردی دچار سرماخوردگی یا آنفلوآنزا شده باشد به بهبودی علائم بیماری کمک میکند.
خودداری از مصرف خودسرانه گیاهان دارویی
چایچی با تاکید بر اینکه گیاهان دارویی نباید خودسرانه مصرف شوند، تصریح کرد: به عنوان مثال آویشن به تنهایی برای درمان سرماخوردگی با هر علائمی مناسب نیست و ممکن است در مواردی باعث تشدید بیماری شود، همچنین افرادی که دارای مزاج گرم هستند باید در خوردن گیاهان با طبع گرم احتیاط کنند خصوصاً در روزهای اول و زمانی که دچار تب هستند.
وی ادامه داد: سرفهها اگر خشک باشند چرب کردن بینی با روغن بنفشه، مصرف دمنوش ختمی پنیرک، عناب، نشاسته، فرنی، حریره بادام در کنار مواد لعاب دار مانند تخم شربتی، تخم بالنگو، تخم بارهنگ، به دانه، به بهبود این سرفهها کمک میکند و اگر سرفهها خلط دار باشند استفاده از آویشن یا شربتهایی با ترکیبات رازیانه، آویشن و بابونه، چرب کردن بینی با روغن سیاه دانه، ماساژ قفسه سینه، ماساژ و بادکش پشت ریهها و استفاده از حمام و بخور گرم به بهبود سرفهها کمک میکند.
این پزشک و متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه گاهی دستگاه گوارش نیز طی سرماخوردگی درگیر میشود؛ گفت: استفاده از دمنوش نعناع یا عرق زنیان به بهبود علائم گوارشی مانند اسهال و دل پیچه کمک میکند.
کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل با تاکید بر اینکه خانمهای باردار باید بیش از دیگران در مصرف گیاهان دارویی احتیاط کنند، اظهار داشت: گیاهانی مثل آویشن، گلگاوزبان، ختمی و پنیرک برای خانمهای باردار در سه ماه اول بارداری بهتر است زیاد مصرف نشود و توصیه ما استراحت کافی در زمان بیماری، شست و شوی حلق و بینی با آب و نمک ولرم رقیق، حداقل سه بار در روز، استفاده از بخور آب گرم، مصرف سوپ جو با سبزیجات، خوردن آب سیب و لیموشیرین و در صورت نیاز چرب کردن گلو و قفسه سینه با روغن بابونه است.
کد مطلب: 507178
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir