گروه سیاسی: روزنامه سازندگی در گزارشی درباره دیدار پزشکیان با علیاکبر ناطقنوری، حسن روحانی، سیدحسن خمینی و اسحاق جهانگیری نوشت: رئیسجمهور پزشکیان چندی پیش جلسهای ۵ نفره با علیاکبر ناطقنوری، حسن روحانی، سیدحسن خمینی و اسحاق جهانگیری داشت. آن طور که سایت رویداد۲۴ از جزئیات این جلسه خبر داده است در این جلسه که درخصوص مهمترین مسائل کلان نظام گفتوگو شده، حاضران به رئیسجمهور یادآوری میکنند که حل مساله لایحه حجاب و فیلترینگ مهمترین وعدههای او در زمان انتخابات بوده است.
همچنین این جمع به مسعود پزشکیان توصیه میکند که درباره عدم اجرای قانون حجاب با رهبری دیدار و صحبت کند. در خلال این توصیه نیز این نکته به رئیسجمهور پیشنهاد میشود که در صورت لزوم و در شرایطی که مذاکرات به نتیجهای نرسد، پزشکیان محکم در مقابل مسئولیت اجرای این قانون بایستد و بگوید با این شیوه نمیشود، کشور را اداره کرد.
بنا بر نوشته این سایت به دنبال این جلسه، مسعود پزشکیان با رهبری دیدار کرده و همین مباحث را طرح میکند.
تکرار هماندیشیهای روحانی
گعده رئیسجمهور با بزرگان سیاست هم در دوران خاتمی بود و هم در دوران حسن روحانی. آن زمان هم حسن روحانی برای صلاح مشورت و تبادلنظر با علیاکبر ناطقنوری، سیدمحمد خاتمی، سیدحسن خمینی و اسحاق جهانگیری که آن موقع معاون اول او بود، جلسه هماندیشی میگذاشت. حال پس از سالها خبر رسیده است که رئیسجمهور پزشکیان نیز برای چارهاندیشی سنگاندازی و مشکلاتی که اقلیتی تندرو در موضوع حجاب و چالشهای سیاسی، اقتصادی، بینالمللی و اجتماعی در دولت چهاردهم پیش میآورند و البته باعث از بین رفتن همان اندک روزنه امید در دل جامعه هم میشوند با آنها مشورت کرده است. تندروها از هیچ کاری برای بیکفایت جلوه دادن دولت جدید و اینکه به مردم ثابت کنند، پزشکیان نمیتواند به وعدههایش عمل کند از هیچ کاری دریغ نکردند. از روزی که انتخابات را به اصلاحطلبان و معتدلین باختند انگار کینه بیشتری هم پیدا کردند.
در این چند ماه تندروها در برنامههای دولت دخالت آشکار داشتند. آن هم دولتی که اتفاقاً سرمشق شروع کارش وفاق است. اتفاقاً رئیسجمهور همین دولت وفاق اول آذرماه در دیدار با سعید جلیلی که به نوعی لیدری جریان تندرو و پایداریهای مجلس را هم بر عهده دارد، پیشنهاد کرده تا مسئولیتی مثل استانداری را بپذیرد.
آنگونه که عصر ایران منتشر کرده، سیدجمال هادیان در توئیتی نوشت: «امروز مهمان رئیسجمهور پزشکیان بودیم. در فرازی نقل به مضمون گفتند: «اخیراً سعید جلیلی را در جلسهای دیدم. دوباره ادعا کرد برنامه دارد! به او گفتم شما که ادعا داری بیا مسئولیتی مثلاً استانداری یک استان را بپذیر اگر از عهدهاش برآمدی و موفق شدی دور بعد خودم به نفعت کنار میروم».
همچنین یک هفته بعد از اعلام اسامی وزرای پیشنهادی کابینه به مجلس و رفتوآمد وزرای پیشنهادی به کمیسیونها، خبری مبنی بر جلسه جلیلی با جمعی از نمایندگان مجلس و اعضای کابینه دولت سیزدهم منتشر شد، درست یک روز قبل از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در صحن علنی. اما جلسه جلیلی با نمایندگان آن هم با محور کابینه پیشنهادی ضرورتی داشت، معلوم نیست.
به هر حال تندروها قصد کمک ندارند و در این چند ماه همواره ثابت کردهاند که به جز سنگاندازی و عقدهگشایی در قبال باختشان در انتخابات هدف دیگری ندارند. از پایدارچیها در مجلس که از محمدجواد ظریف به عنوان اهرمی برای حمله به پزشکیان استفاده میکنند تا دعوت فراکسیون پایداری از سعید جلیلی برای بررسی بودجه ۱۴۰۴ به بهارستان و درست همان روز که رئیسجمهور برای دفاع از کلیات بودجه سال آینده به صحن علنی آمده بود.
تا این روزها که استعفای مسعود پزشکیان از جایگاه ریاستجمهوری چهاردهم دوباره در فضای مجازی و رسانهای طرح شده و بهرغم تکذیب شورای اطلاعرسانی دولت باز هم توسط کانالها و اکانتهای پیدا و پنهان درحال بازنشر است. تندروها علاقه زیادی به دخالت در اموری دارند که هیچ ربطی به آنها ندارد بر کسی پوشیده نیست. اما به نظر میرسد، آغاز جنگ روانی تندروها علیه دولت پایانی ندارد. لذا بهترین روندی که مسعود پزشکیان میتواند در پیش بگیرد همین گعدهها با مشورت عقلای سیاسی است.
دولت پزشکیان از من مشورت هم میگیرد
اتفاقا در گفتوگویی که چند روز پیش اسحاق جهانگیری با خبرآنلاین داشت از این خبر داد که دولت پزشکیان از او مشورت هم میگیرد. وی با بیان اینکه در همه نسخههای مربوط به اقتصاد، دیپلماسی و سیاست مشورت میدهد، گفت: در هر جا که نیاز باشد. اولاً با آقای پزشکیان راحت و رفقیم. رفیق قدیمی هستیم. من آقای پزشکیان را بسیار فرد ساده، شجاع و به قول معروف بیغلوغش میدانم. او واقعاً همین است که نشان میدهد. در دوران انتخابات هم میگفتم: خودت باش و به حرفهایی که دیگران میگویند، گوش نده. خودت باش تا مردم بیشتر دوستت داشته باشند. آقای پزشکیان درحال حاضر رئیسجمهور ایران است و بالاخره مجبور است برای برق، نفت و بنزین و … راهکار داشته باشد. دیگر آقای پزشکیان با ویژگیهایی که ما میگوییم، کفایت نمیکند. مردم میخواهند، آقای پزشکیان کشور را از این دوره عبور دهد.
جهانگیری که خودش یکی از کسانی است که در گعده اخیر مسعود پزشکیان، علیاکبر ناطقنوری، حسن روحانی و سیدحسن خمینی حضور داشت همچنین در این مصاحبه میگوید که مشکلات به حدی است که من فکر میکنم اگر رئیسجمهور شوم ۶ ماه بعدش همین مردم به خیابان میآیند و شعار میدهند، مرگ بر فلانی! استعفا! استعفا! چون به کس دیگری که نمیتوانند بگویند به رئیسجمهور میگویند؛ لذا از نظر خودم دوره سختی است. هر کسی رئیسجمهور میشد، شرایط سختی بود. خدا را شکر کسانی کاندیدا شدند که اطلاعات کمتری از اوضاع کشور داشتند. فکر میکردند، رئیسجمهور میشوند.
وی در پاسخ به این سوال که آقای پزشکیان هم نمیدانست دارد وارد چه شرایطی میشود، تاکید کرد: او به هر حال این حد از اطلاعات من را نداشت. فکر میکنم شاید من منحصربهفرد بودم. به هرحال من همه اطلاعات اداره کشور را دارم. همین حالا هم فکر میکنم نسبت به همه مسئولان حتی آنهایی که سر کار هستند، اطلاعاتم بیشتر است. بالاخره دولت باید تا جایی که میتواند از حواشی موجود فاصله بگیرد. من خوشحال بودم و فکر میکردم که دوره سختی است. اینکه شما اشاره به کاندیداتوری ریاستجمهوریم کردید. دوستان ازجمله آقای خاتمی و دیگران مدام به من اصرار میکردند که کاندیدا شوم اما من قبول نمیکردم. به همین دلیل فکر میکردند من از رد شورای نگهبان میترسم. یکی از دوستان در جلسهای عصبانی شد و یکی از اعضای شورای نگهبان را نام برد که فلانی کیست که بخواهد تو را رد کند؟ و چرا برایت مهم است.
وی افزود: من کم قسم میخورم اما آنجا مجبور شدم و قسم خوردم که والله نمیترسم. اصلاً برایم مطلوبترین حالت این است که بیایم و رد شود؛ چون هم به مردم جواب دادهام که من آمدم و چیزی که در توانم بود را عرضه کردم اما شورای نگهبان ردم کرد. بیشتر به این فکر میکنم که بیایم، تایید شوم و رئیسجمهور شوم. تمام سلولهای بدنم با این فکر درد میگیرد. ممکن است یک نفر نداند که قرار است وارد چه صحنهای شود و فقط میخواهد رئیسجمهور شود اما من میدانم و فکر میکنم، تعبیرش را در همان روز به کار بردم و گفتم.