به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۷ - ۲۰:۴۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۰۷ ساعت ۱۱:۴۷
کد مطلب : ۵۰۷۳۱۹
آذربایجان خواستار عذرخواهی کرملین برای سرنگونی هواپیمای مسافربری شد

لیست هواپیماهای مسافربری که روسیه ساقط کرده است!

لیست هواپیماهای مسافربری که روسیه ساقط کرده است!
گروه بین الملل: راسیم موسببکف، عضو کمیته روابط بین الملل مجلس آذربایجان گفت: این هواپیما در خاک روسیه و در آسمان گروزنی سرنگون شد. انکار این موضوع غیرممکن است. کسانی که این کار را کردند باید مسئولیت کیفری داشته باشند و غرامت پرداخت شود. اگر این اتفاق نیفتد، مطمئناً روابط به سطح دیگری خواهد رفت.
لغو پروازهای جمهوری آذربایجان به هفت شهر روسیه
هواپیمایی جمهوری آذربایجان از لغو پروازهای این شرکت به هفت شهر روسیه خبر داد.
روز چهارشنبه، یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به خطوط هوایی آذربایجان و با ۶۷ سرنشین که از این کشور به مقصد روسیه در حال پرواز بود، در خاک قزاقستان سقوط کرد.
در تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، لحظه برخورد این هواپیمای امبرائر (EMBR3.SA) با زمین نشان داده شده است. در پی این برخورد، هواپیما آتش می‌گیرد و دود سیاهی از آن بلند می‌شود. آخرین اخبار حاکی از آن است که ۳۲ تن از سرنشینان هواپیما نجات یافتند؛ با این وجود وزارت خارجه آذربایجان در بیانیه‌ای اعلام کرد که حال برخی از نجات یافتگان «وخیم» است. در برخی از تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، مسافران زخمی و خون‌آلودی دیده می‌شوند که سعی دارند از تکه باقیمانده از بدنه هواپیما خارج شوند. اورژانس قزاقستان اعلام کرد که آتش‌نشانان شعله‌های آتش را خاموش و بازماندگان این حادثه، از جمله ۲ کودک را به بیمارستانی در همان نزدیکی منتقل کردند. کارکنان اورژانس همچنین اعلام کردند که طبق ارزیابی‌های اولیه، هر دو خلبان در این سانحه جان باختند.
بنا بر اعلام خطوط هواپیمایی آذربایجان، این هواپیما از شهر باکو، پایتخت آذربایجان به سمت شهر گروزنی، مرکز جمهوری چچن روسیه در حال پرواز بود که درنهایت در حدود ۳ کیلومتری شهر «آق‌تاو» قزاقستان مجبور به فرود اضطراری شد. به گفته مقامات قزاقستان، ۴۲ تن از سرنشینان این هواپیما شهروند آذربایجان، ۱۶ نفر تبعه روسیه، ۶ نفر شهروند قزاقستان و سه شهروند نیز اهل قرقیزستان بودند. پس از سقوط این هواپیما، الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان که به روسیه سفر کرده بود، به کشورش بازگشت و با امضای فرمانی، روز ۲۶ دسامبر را در آذربایجان «عزای عمومی» اعلام کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به سکوت مقامات در پاسخ به این پرسش که چرا هواپیما از دریا عبور کرده و صدها مایل دورتر از مسیر برنامه‌ریزی شدۀ خود در حرکت بوده، به این موضوع اشاره دارد که این سقوط اندکی پس از حملات پهپادی به جنوب روسیه روی داده است.
پیش از این نیز حملات پهپادی در این منطقه باعث بسته شدن فرودگاه‌ها شده بود و حتی بامداد چهارشنبه، نزدیک‌ترین فرودگاه روسیه به این منطقه که در مسیر پرواز بود، بسته شده بود. وبسایت FlightRadar24 نیز اعلام کرده است که فرستادن «پارازیت‌های قوی جی‌پی‌اس» منجر به ایجاد اختلال در برنامه پرواز این هواپیما شده است. پیش از این بارها از روسیه به دلیل ارسال «پارازیت‌های قوی جی‌پی‌اس» انتقاد شده است.
با این حال  منابع مطلع  گفته‌اند که این هواپیما در اثر اصابت موشک روسی ساقط شده است. 

لیست هواپیماهای مسافربری که روسیه در 40 سال گذشته ساقط کرده است!

پرواز J2-8243 که  باکو، پایتخت آذربایجان را به سمت شهر گروزنی در روسیه ترک کرده بود، به دلایلی ناروشن مجبور به تغییر مسیر و در حدود ۳ کیلومتری شهر «آق‌تاو» قزاقستان مجبور به فرود اضطراری شد. این فرود، با آتش گرفتن هواپیما و نابود شدن نیمی از بدنه آن همراه بود و تلفات قابل توجهی بر جای گذاشت. هر دو خلبان این هواپیما در این حادثه کشته شدند. سمیر رضایف، مدیرعامل شرکت هواپیمایی آذربایجان در واکنش به کشته شدن آنها این دو خلبان را «قهرمانانی» خواند که «هرگز فراموش نخواهند شد». وی افزود: «نام خدمه پرواز، به دلیل ایثار دلیرانۀ آنها و انجام وظایفشان تا آخرین لحظه و اولویت دادن به جان انسان‌ها، در تاریخ جاودانه خواهد ماند.» سمیر رضایف افزود که خلبانان این پرواز بیش از ۱۵ هزار ساعت تجربه پرواز داشتند و اینکه هواپیما در ماه اکتبر بازرسی‌های فنی را با موفقیت پشت سر گذاشته بود. الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان این حادثه را یک «تراژدی بزرگ» توصیف و اعلام کرد که علی اسدوف، نخست وزیر این کشور کمیسیونی را برای بررسی این حادثه رهبری خواهد کرد.علی‌اف همچنین گفت که یک پرونده جنایی از سوی دفتر دادستانی کل کشور باز شده است.
او گفت که هنوز خیلی زود است درباره دلایل سقوط هواپیما حدس زد اما آب و هوای بد هواپیما را مجبور به تغییر مسیر کرده است.
وی گفت: «بر اساس اطلاعاتی که به من داده شده، هواپیما به دلیل بدتر شدن شرایط جوی مسیر خود را بین باکو و گروزنی تغییر داده و به سمت فرودگاه آق‌تاو حرکت کرده و در آنجا هنگام فرود سقوط کرده است.» این سخنان در حالی بیان شده که  یک منبع آگاه در باکو گفت که دلیل اصلی سقوط این هواپیما «اصابت یک موشک زمین به هوای روسیه» به آن بوده است.به گفته این منبع، این موشک در کنار هواپیما منفجر شده و ترکش‌های آن به بدنه هواپیمای اصابت و باعث سرنگونی آن شده است. این منبع دولتی می‌افزاید پس از آسیب دیدن هواپیما و با وجود درخواست خلبانان برای فرود اضطراری، هیچ کدام از فرودگاههای روسیه که در مسیر بودند، به آن اجازه فرود نمی‌دهند و درنهایت به خلبانان دستور داده می‌شود که از دریای خزر به سمت آق‌تاو در قزاقستان پرواز کنند. بر اساس داده‌ها، سیستم‌های ناوبری جی‌پی‌اس هواپیما نیز در سراسر مسیر پرواز بر فراز دریا مسدود بوده است.
پیش از این شبکه خبری «ان بی سی» نیز به نقل از شرکت امنیت هوانوردی Osprey Flight Solutions نوشته بود که این هواپیما «احتمالاً توسط سیستم دفاع هوایی روسیه سرنگون شده است».  در زمان وقوع این حادثه، نیروهای پدافند هوایی روسیه فعالانه در تلاش بودند تا پهپادهای اوکراینی را سرنگون کنند. خمزات قدیروف، رئیس شورای امنیت جمهوری چچن نیز اعلام کرده بود که پهپادها  به گروزنی حمله کردند. با این وجود کرملین  نسبت به هرگونه نتیجه‌گیری قبل از نهایی شدن تحقیقات هشدار داد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی ولادیمیر پوتین گفت: «ارائه هرگونه فرضیه‌ قبل از به نتیجه رسیدن تحقیقات، نادرست است. قطعاً نه ما و نه کس دیگری نباید چنین کاری انجام دهد.» خطوط هوایی آذربایجان اعلام کرد که همه برنامه‌های پرواز بین باکو و گروزی همچنین سفرهای بین باکو و ماخاچ‌قلعه (پایتخت جمهوری خودمختار داغستان در روسیه) را تا پایان تحقیقات به حالت تعلیق درآورده است.

 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها