روایت بازماندگان سقوط هواپیمای آذربایجان
9 دی 1403 ساعت 14:46
گروه بین الملل: به دنبال سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، مکالمهای تلفنی با الهام علیاف، همتای خود از این کشور داشته است.
بنا به اعلام کرملین پوتین برای «حادثه تاسفبار در حریم هوایی» روسیه عذرخواهی کرده است.
او دلیل سقوط را بیان نکرده و مستقیما مسئولیتی در این باره نپذیرفته است.
دفتر مطبوعاتی کرملین در اطلاعیهاش میگوید: «ولادیمیر پوتین از وقوع این حادثه تاسفبار در حریم هوایی روسیه پوزش خواست و بار دیگر به خانواده قربانیان تسلیت عمیق و صمیمانه ابراز کرد و برای زخمیان حادثه آرزوی درمان سریع کرد.»
پوتین در عین حال تایید کرده است که پدافند هوایی روسیه در زمان این رویداد فعال بوده است. به گفته او فعالیت پدافند به دلیل حملات پهپادی اوکراین بوده است.
آمریکا میگوید شواهدی دارد که نشان میدهد سیستم دفاع هوایی روسیه ممکن است هواپیمایی را سرنگون کرده باشد که روز چهارشنبه در قزاقستان دچار سانحه شد.
کمی بعد از اطلاعیه کرملین ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، گفت آسیب به بدنه هواپیما «بسیار یادآور حمله پدافند هوایی» است و خواهان ارائه «توضیح روشن» از طرف مسکو شد.او گفت: «اولویت با یک تحقیق جامع است که به همه سوالات درباره آنچه رخ داده پاسخ دهد.»
چند نفر از نجاتیافتگان سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان با رسانهها گفتگو کردهاند و از انفجار، تلاش بیش از یکساعته خلبانان برای فرود امن و واپسین لحظات منتهی به سقوط در قزاقستان سخن گفتهاند.
چند تن از بازماندگان گفتهاند که صدای دو انفجار و برخورد را با هواپیما شنیدهاند. یکی از آنها میگوید وقتی دید که پوسته بدنه آسیب دیده است، اشهدش را خواند و آماده شد تا هواپیما متلاشی شود.
هواپیمای جمهوری آذربایجان از پایتخت این کشور، باکو، به سوی گروزنی در روسیه پرواز میکرد، اما از مسیرش منحرف شد در بندر آقتاو قزاقستان سقوط کرد.
۳۸ نفر از سرنشینان این هواپیما جان باختند و ۲۹ سرنشین دیگر جان به در بردند.در عذرخواهی کمسابقهای که عمومی شده، پوتین تایید کرد که این هواپیما چند بار تلاش کرد در فرودگاه گروزنی در چچن فرود بیاید.نجاتیافتگان پیش از این گفتهاند صداهای انفجار بلندی را پیش از سقوط شنیده بودند، موضوعی که هدف قرار گرفتن هواپیما را مطرح میکرد.
دولت جمهوری آذربایجان به طور رسمی روسیه را محکوم نکرده است، اما وزیر ترابری این کشور گفت این هواپیما دچار «مداخله بیرونی» شده و آسیب دیده بود.
البته یک نماینده هوادار دولت در پارلمان جمهوری آذربایجان به صراحت گفته است: «هواپیما در قلمرو روسیه و در آسمان گروزنی سرنگون شد، انکار این ناممکن است.»
او گفت که هواپیما آسیب دیده و خلبان درخواست فرود اضطراری در گروزنی کرده بود. اما به گفته او، به جای آن که این هواپیما به نزدیکترین فرودگاه هدایت شود، «به راه دوری فرستاده شد» و ناچار شد بدون جیپیاس در آن سوی دریای خزر فرود بیاید.
کد مطلب: 507753