شناسایی 9 مورد استفاده غیرمجاز از پالم
ایرنا , 19 مرداد 1393 ساعت 11:00
گروه جامعه: رییس سازمان غذا و دارو، از شناسایی 9 برند متخلف در زمینه افزودن بیش از حد روغن پالم به فرآوردههای لبنی و همچنین احتمال ممنوعیت تولید فرآوردههای لبنی با درصد چربی بالا خبر داد.
رسول دیناروند در حاشیه مراسم تقدیر از خبرنگاران حوزه سلامت افزود: طی هفته گذشته همه تولیدیهای صنعت فرآوردههای لبنی در تهران را بازرسی کرده و 9 برند متخلف در زمینه روغن پالم شناسایی شدند که در حال بررسی مجدد نمونههای آنها هستیم. وی خاطرنشان کرد: گزارش استانهای دیگر نیز این هفته به دست ما میرسد و متخلفان معرفی خواهند شد. دیناروند افزود: واردات روغن پالم امسال به 30 درصد رسیده که سال آینده به 15 درصد و سال 95 حداکثر به 10 درصد خواهد رسید. وی گفت: چون روغن پالم با کشتی وارد کشور میشود، نگران قاچاق آن نیستیم.
دیناروند ادامه داد: شرایط برای گران نشدن فرآوردههای لبنی باعث شده تا تخلف افزودن بیش از حد روغن پالم به فرآوردههای لبنی صورت گیرد، اما واقعیت این است که نمیتوانیم جلوی افزایش قیمت فرآوردههای لبنی را در بلندمدت بگیریم. معاون وزیر بهداشت یادآور شد: گاهی بهره وری پایین، ناشی از افزایش قیمت است و منطقی نیست که قیمت شیر خام در ایران از قیمت جهانی بالاتر باشد. دیناورند تصریح کرد: تخلف افزودن بیش از حد روغن پالم به فرآوردههای لبنی را بزودی حل میکنیم تا خیال مردم راحت باشد.
وی گفت: در تمام شرکتهای تولیدی لبنی مسوول فنی داریم که حقوق بگیر همان شرکت است، اما صلاحیت وی را ما تعیین میکنیم و او ممکن است وظایف خود را به خوبی انجام ندهد. رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه میتوانیم برندهای معتبر را به راحتی کنترل کنیم، تصریح کرد: اما به هر حال ممکن است دوباره تخلف بصورت پنهانی اتفاق بیافتد. روغن پالم روغن گیاهی است و افزودن آن به فرآوردههای لبنی تقلب است و سم به آن اضافه نشده است. وی همچنین به مردم توصیه کرد از فرآوردههای لبنی پرچرب مصرف نکنند.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: میخواهیم سقف مجاز چربی فرآوردههای لبنی را پایین بیاوریم و ممکن است تولید ماست پرچرب بالای پنج درصد ممنوع شود. دیناورند تاکید کرد: درست است که مردم حق انتخاب دارند، اما تولید این گونه محصولات زمینه تقلب را فراهم میکند و برای ممنوعیت تولید آنها با صنایع لبنی در حال رایزنی هستیم. وی با اشاره به تشکیل کمیتههای بررسی روغن پالم در فرآوردههای لبنی افزود: نتایج بررسی این کمیته این هفته مشخص میشود.
وزیر بهداشت هفته گذشته از وجود روغن پالم در مواد لبنی بویژه شیر پرچرب خبر داد و به مردم توصیه اکید کرد که از شیر کم چرب استفاده کنند.روغن پالم نوعی روغن گیاهی است و عوارض متعددی بر سلامت جسمی افراد از جمله بیماریهای قلبی و عروقی دارد.
کد مطلب: 50780