کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز: قانون باید ریشه قانونی مصوب و حساب شده داشته باشد

مجازات‌های عجیب «ممنوعیت پرواز» و «ممنوعیت معاشرت» برای ما هم تازگی دارد

11 دی 1403 ساعت 10:34


گروه سیاسی: عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز درباره مجازات‌های عجیب ممنوعیت برخی از افراد از انجام پرواز داخلی و یا معاشرت با افراد گفت: قضات پاسخ دهند که چرا با توجه به اینکه دامنه مجازات‌ها و محرومیت های ما بسیار زیاد است، این احکام را صادر می‌کنند. قضات می‌توانند طبق همین موارد ایجاد محرومیت کرده و مجازات تعیین کنند و لزومی ندارد که مجازات جدیدی را وضع کنند که ما در قانون نداریم بنابراین این کار سلیقه‌ای است و چون براساس سلیقه است، می‌توان براساس آن اقامه دعوا کرد.
 

به گزارش ایلنا؛ فریده غیرت عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز در پاسخ به این سوال که آیا ممنوعیت افراد از فعالیت‌هایی مانند انجام پروازهای داخلی به قصد سفر و معاشرت با سایر افراد پایه و اساس قانونی دارد و در قانون مجازات اسلامی ذکر شده است، گفت: اصولا تمام ممنوعیت‌هایی که در جامعه ایجاد می‌شود اگر مبنای قانونی داشته باشد یعنی به موجب یک حکم دادگاه یا مسئله‌ای باشد که اتفاق افتاده است، اعتبار دارد و در غیر این صورت این ممنوعیت‌ها هیچ اعتباری ندارد.

وی ادامه داد: بنابراین درباره خانم علیدوستی و یا هر فرد دیگری که برای آن‌ها چنین محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی را می‌کنند، اگر این عناوین و محدودیت‌ها به موجب حکم دادگاه باشد و به موجب حکم دادگاه محکوم شده باشند یک مجازات تلقی می‌شود اما در غیراینصورت این ممنوعیت‌ها فاقد ارزش است. فردی که با این ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها مواجه می‌شود صددرصد می‌تواند شکایت حقوقی داشته باشد.

این وکیل دادگستری درباره ممنوعیت معاشرت که گفته شده اخیرا برای یکی از محکومان در کنار سایر مجازات‌ها آمده است، گفت: این‌ها مجازات‌های عجیبی است که ما می‌بینیم و برای ما هم تازگی دارد ما چنین مجازات‌هایی را نداریم که فردی از ملاقات با سایر افراد جامعه و از مذاکره و معاشرت با آن‌ها محروم شود این‌ها چیزهای جدیدی است که ما می‌بینیم.

غیرت در پاسخ به این سوال که چرا با توجه به اینکه احکام قضایی بسیاری در قانون پیش‌بینی شده است، چنین حکم‌هایی که باعث وهن قانون  است صادر می‌شود، گفت: این را باید قضات پاسخ دهند که چرا با توجه به اینکه دامنه مجازات‌ها و محرومیت های ما بسیار زیاد است، این احکام را صادر می‌کنند. قضات می‌توانند طبق همین موارد ایجاد محرومیت کرده و مجازات تعیین کنند و لزومی ندارد که مجازات جدیدی را وضع کنند که ما در قانون نداریم بنابراین این کار سلیقه‌ای است و چون براساس سلیقه است، می‌توان براساس آن اقامه دعوا کرد.

وی در پاسخ به این سوال که صدور مجازات‌هایی که فاقد پایه قانونی است چه تاثیرات منفی می‌تواند در جامعه داشته باشد، گفت: قانون اصولا برای نظام جامعه و حفظ نظام جامعه است. وجود قانون ضروری است و ما مخالف قانون نیستیم. وجود قانون برای جامعه ضروری است اما اگر قرار باشد هر روز یک قانون جدید بدون اینکه مبنا و پایه و ریشه‌ای داشته باشد، وضع کنیم، پذیرفته نیست قانون باید ریشه قانونی مصوب و حساب شده داشته باشد و طبق آن باید عمل شود.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه امیدوارم جلوی چنین موضوعاتی گرفته شود، گفت: ما تابع قانون هستیم و خلاف قانون عمل نمی‌کنیم و از قانون تمکین می‌کنیم و اگر خلافی هم صورت بگیرد باید مطابق قانون مجازات شویم اما اگر قانون جدید یا مجازات جدیدی وضع شود که براساس سلیقه باشد، درست نیست و ما چنین چیزی را نداریم و این موضوع باید به سمع و نظر مقامات بالاتر قضایی برسد و نظارت کنند.


کد مطلب: 507962

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/507962/مجازات-های-عجیب-ممنوعیت-پرواز-معاشرت-هم-تازگی

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir