به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۱۴ - ۰۹:۵۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۱۱ ساعت ۱۰:۳۶
کد مطلب : ۵۰۷۹۶۳

«قانون هوای پاک» در حال متروک شدن است

«قانون هوای پاک» در حال متروک شدن است
گروه جامعه: سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: علیرغم نقاط قوتی که قانون هوای پاک دارد این قانون دارد منزوی و متروک می‌شود واز آن طرف هم آلودگی هوا سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد و گسترش اجتماعی خیلی بدی هم دارد، ضمن اینکه در بحث ممانعت از افزایش جمعیت هم بی‌اثر نیست. امروز آلودگی هوا سلامت مردم عزیز کشورمان را تهدید می‌کند بر این اساس ما در مجلس باید یک ورود جدی به این مساله داشته باشیم.
 
به گزارش ایلنا، علی آذری درباره قانون هوای پاک و مغفول ماندن این قانون به جهت اجرا از سوی دستگاه‌های ذی‌صلاح گفت: در بحث «قانون هوای پاک» ما شاهد بی‌توجهی کلی به بحث  آلودگی هوا هستیم که شاید این اتفاق یک اتفاق تازه‌ای هم نباشد.

سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هنگامی که نگاه می‌کنیم آلودگی هوا هنوز عنوان مجرمانه‌ای در قوانین پیدا نکرده است که ما بگوییم تخلف و آسیب است، در واقع خیلی از آسیب‌ها و مخاطراتی که به خاطر آلودگی هوا به اجتماع تحمیل می‌شود به افراد جامعه است که در طول زمان ممکن است این آلودگی و تهدید جدی که برای سلامتی افراد جامعه پیش آمده است خطر ابتلا به سکته، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی را به همراه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مطالعاتی درخصوص نقش مخرب و رابطه معنادار آلودگی با کاهش جمعیت در سطح بین‌الملل انجام شده است، اظهار داشت: این تحقیق  به بررسی خط آلودگی هوا نسبت به  افزایش جمعیت پرداخته است. این را از این باب می‌گویم که توجه داشته باشید اگر یک قانون منزوی و متروک شود، قوانین دیگر ما هم منزوی و متروک خواهند شد. مجلس آمده کلی زحمت کشیده قانون هوای پاک را تصویب کرده و حتی در قانون جوانی جمعیت را برای توجه به خانواده تصویب کرده است؛ حال ببینید چه رابطه‌ای بین این دو قانون در اجرایی شدن و نشدن است.

آذری با بیان این که  حال سوال است چرا قانون هوای پاک نیمه منزوی و متروک شده است و اجرا نمی‌شود، عنوان کرد: در سال ۹۶ قانون هوای پاک تصویب شد، ما در سال ۹۹ هم دستورالعمل نحوه مقابله با ترک وظایف قانونی مدیران و کارمندان و پیشگیری از ترک فعل‌ها را هم داشتیم که اگر این‌ها را با یکدیگر جمع کنیم شاید به یک نتیجه مطلوبی برسیم.

وی یادآور شد: البته یک قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا در سال ۷۴ بود که در سال ۹۶ ما آمدیم کاملش کردیم و قانون هوای پاک تصویب شد و این دیگر قانون تکمیلی بود.این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قانون شاید چند نقطه ضعف داشته باشد، گفت: به نظرم علاوه بر نظارتی که باید در مجلس داشته باشیم باید به این نکات توجه کنیم، کسانی که می‌گویند این قانون در کاهش آلودگی، سرعت عمل و تشخیص وضعیت‌های اضطراری اشکال دارد، بگویند چه اقدامات و تدابیری در این خصوص باید انجام شود و به چه نحوی آلودگی هوا را باید تشخیص داد.

وی ادامه داد: سال‌ها در حوزه قضایی بودم؛ در حوزه قضائی گفته می‌شود باتوجه به ایرادهای متعدد در زمینه کیفری به ویژه عدم پیش‌بینی‌ها؛ امکان رسیدگی قضایی فوری وجود دارد. به طور مثال ما بعضی از رسیدگی‌های قضایی را داشتیم که فوری و  بعضا خارج از نوبت بودند و چه بهتر که در قانون هوای پاک هم علاوه بر آن مواردی که برایش پیش بینی کرده‌ایم رسیدگی خارج از نوبت برایش در نظر بگیریم که حداقل قانون معطل و منزوی نماند.

آذری با بیان این که از کم توجهی‌ها در حوزه اقتصادی و در حوزه سیاسی می‌گذرم، تاکید کرد: مجلس باید نظارت کامل بر قانون هوای پاک داشته باشد. ما وزارت کشور را به افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری الزام کردیم، چرا این الزام انجام نشده است؟ اگر انجام شده وزارت کشور به ما توضیح دهد چه کرده است؟ ما استاندارد بودن انواع سوخت چه تولیدی و چه وارداتی را الزام کردیم اما الان چرا باید مازوت بسوزانیم؟ ببینید این الان در قانون پیش‌بینی شده است، این نقاط قوت است، ما در بحث مدیریت بهتر پسماند و الزام شهرداری ها به تولید انرژی یا مواد قابل استفاده الزاماتی داشتیم، حتی ممنوعیت انتشار امواج رادیویی و الکترومغناطیسی فراتر از حد مجاز را داشتیم. این‌ها را ما انجام دادیم و این آن نقاط قوت قانون است، اما نقاط ضعف ناشی از فقدان نظارت‌ها است که باید صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ و قضایی باید به قانون هوای پاک ورود کنند. یکی از سه‌شنبه‌های نظارتی را برای بررسی اجرایی شدن قانون هوای پاک بگذاریم، ببینیم جایگاه محیط زیست در اینجا کجا است؟ جایگاه وزارت بهداشت کجا است؟ باید مجلس ملزم به نظارت شود و ما نمایندگان به این نتیجه برسیم که این مشکل وجود دارد و باید به آن رسیدگی کنیم.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بیان کرد: علیرغم نقاط قوت قانون هوای پاک این قانون دارد منزوی و متروک می‌شود واز آن طرف هم آلودگی هوا سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد و گسترش اجتماعی خیلی بدی هم دارد، ضمن اینکه در بحث ممانعت از افزایش جمعیت هم بی‌اثر نیست و امروز آلودگی هوا سلامت مردم عزیز کشورمان را تهدید می‌کند ما در مجلس باید یک ورود جدی داشته باشیم.
برچسب ها: آلودگی هوا