دریافت لینک صفحه با کد QR
چرا شاخص بورس به یکباره ریزش کرد؟
11 دی 1403 ساعت 13:19
گروه اقتصادی: بورس تهران پس از طی کردن روند مثبت پیاپی همزمان با نوسانات بازار دلار، هفته دوم دی ماه را قرمز آغاز کرد. بازار سهام روز شنبه را با عقبنشینی ۲۱ هزار و ۴۸۰ واحدی شاخص کل به پایان رساند و تا تراز ۲.۸۲۷، ۴۱۸ واحد عقب رفت.
به گزارش اقتصاد 24، در روز یکشنبه نیز شاخص کل هموزن ۴۱۳۲ واحد افت کرد. ضمن اینکه همزمان با نوسانهای شدید در بازار آزاد ارز، حدود دو هزار میلیارد تومان سرمایه خرد از بازار سرمایه خارج شد که با توجه به اینکه چنین پولی میتواند به هر بازار دیگری روانه شود، عدد چشمگیری است. شاخص کل بورس در روز دوشنبه، دهم دی ماه با افت ۴۲ هزار واحدی همراه بود تا در مجموع در سه روز نخست هفته افت بازار به بیش از ۱۰۰ هزار واحد برسد.
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سهام درباره افت شاخص کل بورس همزمان با نوسانات قیمت دلار گفت: «درست است پس از افزایش افسارگسیخته قیمت دلار، نرخ آن اندکی کاهش پیدا کرد ولی باید دقت کرد که در دو هفته گذشته دلار دستکم ۱۵ درصد افزایش قیمت داشته و طبیعی است که سیر سینوسی و صعود و نزول بورس توام با برآیند مثبت، طبیعیترین شکل ممکن بود. وقتی دلار کانال ۸۳ هزار تومان را هم لمس میکند، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که هرروز روند مثبت بورس ادامه داشته باشد.»
وی ادامه داد: «اما در مورد شاخص کل بورس باید بگویم که بعد از کسر بازدهی حدود ۳۰ درصدی از ابتدای سال تا انتهای آذر ماه، پیش بینی میشد که برخی سهمهای پروزن به مرور زمان جایشان را به سهام هم وزن یا کم اثر در شاخص تغییر خواهند داد. کمااینکه شنبه و یکشنبه شاهد تغییر روند و تغییر مسیر شاخص کل و شاخص هم وزن بودیم. تا ساعت ۱۰ صبح روز نهم دی ماه شاخص کل بیش از ۴۰ هزار واحد منفی بود و شاخص هم وزن مثبت بود، اما به مرور زمان تحت تاثیر نزول شدید شرکتهای پر وزن مانند فولاد، مس و پارسان قرار گرفت که شکل طبیعی امر همین بود.»
آقابزرگی درباره حجم بالای خروج سرمایه از بازار سهام عنوان کرد: «خروج پول را من به معنای خارج کردن و نگاه نکردن اشخاص حقیقی و فعالان بازار حقیقی تلقی نمیکنم. در حال حاضر بورس کماکان مهمترین و باثباتترین سطح ارزندگی نسبت به سایر بازارها را دارد. به باور من تا پایان سال اگر شاخص کل نزدیک ۲۰ تا ۲۲ درصد حرکت کند، بازار دستکم سه و نیم میلیون واحد رشد میکند.»
این کارشناس بازار سهام خاطرنشان کرد: «پیش از رویداد یکی دو روز اخیر که شاخص کل افت کرد بسیاری سوال داشتند که چرا سهمهای خرد یا کماثر به اندازه شرکتهای پروزن روی شاخص رشد نمیکنند؟ اما رشدهای مستمر و پیاپی این شرکتها بود که باعث شد شاخص کل هم نسبت به شاخص هموزنی که تا انتهای آذر ماه کمتر از ۱۵ درصد بازدهی داشت، رشد قابل توجهی کند.»
وی در پیشبینی خود از روند بورس تا پایان هفته جاری به اقتصاد ۲۴ گفت: «من فکر میکنم تا پایان هفته جاری تعادل نسبی در بازار به دست میآید و به مرور کماکان شاهد افزایش قطعی و ملایم شاخص کل خواهیم بود، اما اثرات مثبتش را خیلی از شرکتهای گروه فولاد و پتروشیمی، به استثنای گروه پالایش میگذارند، چراکه اغلب شاخصها روی شاخص وزن مهمی دارند و مشاهده کردیم که شرکتهای کوچکتر ولو در یک گروه، برخلاف شرکتهای بزرگتر روند مثبت داشتند؛ مانند فولاد صبا، فولاد سبزوار و فجر. آن ازدحام و فشار فروشی که فولاد مبارکه، ذوب آهن و ملی صنایع مس داشتند، این شرکتها به هیچ عنوان نداشتند.
حتی شرکتهای کوچک گروه زراعت، قند و امثالهم یک سیر متعادلی را از هفته جاری پشت سر گذاشتند.»آقابزرگی ادامه داد: «این روند مثبت به همین ترتیب ادامه پیدا خواهد کرد و جابهجایی این دو گروه ممکن است یک شوک موقتی را به بازار وارد کند که به سرعت برطرف میشود.»
کد مطلب: 508020
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir