محدودیتهای جدید در مرز سوریه با لبنان
15 دی 1403 ساعت 17:04
گروه بین الملل: سوریه محدودیتهای بی سابقهای در مرز خود با لبنان وضع کرده است و مقامهای لبنانی میگویند تلاش برای حل این مسئله ادامه دارد.
بسام مولوی، وزیر کشور لبنان، گفت بیروت در تلاش برای «حلوفصل» موضوع و یافتن راهحلی با سوریه است.
بهگفتهٔ او، آژانس امنیت عمومی لبنان برای حل این مشکل با «طرف سوری» در تماس است.
شهروندان لبنان قبلاً بدون نیاز به ویزا و تنها با استفاده از گذرنامه یا شناسنامهٔ خود اجازه ورود به سوریه را داشتند، اما خبرگزاریها به نقل از دو مقام امنیتی لبنان گزارش دادند که مرز سوریه به روی شهروندان این کشور بسته شده است.
به گفته یک منبع امنیتی در المصنع، اصلیترین گذرگاه مرزی زمینی بین دو کشور، حاکمان جدید سوریه از شامگاه پنجشنبه با اجرای «رویههای جدید» تنها به کسانی اجازه عبور از این مرز را میدهند که مجوز اقامت در سوریه یا اجازه رسمی ورود داشته باشد.
به نظر میرسد که این اقدام اولین نمونه از اصطکاک بین دو همسایه است که تاریخ پرتنشی دارند.یک مقام امنیتی لبنان گفت بسته شدن مرز سوریه به روی شهروندان لبنانی تعجبآور بود و مقامهای بیروت هنوز دستوری درباره اقدامات جدید مرزی ابلاغ نکردهاند.
در همین حال مقامهای دو کشور از تماس تلفنی نجیب میقاتی، نخست وزیر موقت لبنان، و احمد الشرع، رهبر تحریر الشام و حاکم جدید سوریه، خبر دادند.
دفتر نجیب میقاتی اعلام کرد که دو طرف در این تماس درباره روابط دوجانبه «به ویژه پروندههای اضطراری» گفتوگو کردند و احمد شرع از نخست وزیر لبنان برای سفر به سوریه دعوت کرد.
احمد شرع همچنین گفته است که نهادهای مربوطه در سوریه اقدامات لازم را برای «بازگرداندن آرامش در مرز و جلوگیری از تکرار آنچه رخ داده» انجام دادهاند.
بنابر گزارشها، بسته شدن مرز سوریه به روی شهروندان لبنان پس از وقوع یک درگیری بین سربازان لبنانی با گروهی از افراد مسلح در سمت سوریه رخ داد.
ارتش لبنان میگوید هنگامی که سربازان این کشور قصد مسدود کردن «یک گذرگاه غیرقانونی» با سوریه را داشتند، افراد مسلح در سمت سوریه تلاش کردند با بولدوزر مسیر را بازگشایی کنند و تیراندازی آنها باعث جراحت پنج سرباز شد.
مشخص نیست که افراد مسلح در طرف سوریه چه کسانی بودند.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، مرز شرقی لبنان که پر منفذ است به قاچاق معروف است.
احمد شرع چندی پیش در دیدار با ولید جنبلاط، رهبر دروزیهای لبنان، وعده داد که سوریه در لبنان «مداخله منفی نخواهد کرد» و به حاکمیت این کشور احترام خواهد گذاشت.
جنگ داخلی لبنان به گسترش نفوذ سوریه در این کشور منجر شد و سوریه به مدت سه دهه نیروی نظامی و سیاسی غالب در لبنان بود.
سرانجام در سال ۲۰۰۵ و به دنبال ترور رفیق حریری، نخست وزیر سابق لبنان، سوریه ناچار شد تحت فشارهای بینالمللی نیروهای خود را از این کشور خارج کند.
کد مطلب: 508694