کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تعجب از کمک‌های مالی آمریکا به طالبان

19 دی 1403 ساعت 12:50


گروه بین الملل: ایلان ماسک، نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ برای «اداره کارآیی» در دولت آینده آمریکا در تازه‌ترین پیامش در شبکه اجتماعی ایکس، از ارسال پول «مالیات دهند‌گان آمریکایی» به افغانستان تحت حاکمیت طالبان، اظهار تعجب کرده است.
 ماسک نوشت: «آیا ما واقعا پول مالیات دهندگان آمریکایی را به طالبان می‌فرستیم؟»
آمریکا پس از روی کار آمدن طالبان نیز از جمله با ارسال ۴۰ تا ۶۰ میلیون دلار پول نقد به صورت هفتگی، بزرگترین کمک‌کننده بشردوستانه به افغانستان بوده است.
سخنگوی کاخ سفید گفته است که دولت آمریکا بر حمایت و کمک به مردم افغانستان متعهد است «بدون این که طالبان را تقویت کند.»
مشخص نیست که اقدام بعدی  ماسک در مورد ارسال کمک‌های مالی آمریکا به حکومت طالبان چه خواهد بود.
 ترامپ، در ماه نوامبر اعلام کرد که مدیریت اداره جدید کارایی را به ایلان ماسک و ویوک راماسوامی، نامزد پیشین از حزب جمهوری‌خواه واگذار می‌کند.
هر چند این نهاد به عنوان یک سازمان دولتی شناخته نمی‌شود اما  ترامپ گفت که ماسک و راماسوامی از خارج از دولت به کاخ سفید مشاوره و راهنمایی خواهند داد و با دفتر مدیریت و بودجه همکاری خواهند کرد تا اصلاحات ساختاری گسترده‌ای را هدایت کنند.
در اواخر سال ۲۰۲۳، اداره بازرس ویژه آمریکا موسوم به «سیگار» اعلام کرد که ۱۵ ماه پس از روی کار آمدن طالبان، آمریکا بیش از ۲ میلیارد دلار بودجه کمک‌های بشردوستانه و توسعه را عمدتاً از طریق آژانس‌های سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی به افغانستان پرداخته است.
مسئول یک سازمان غیردولتی به سیگار گفته بود که طالبان برای بهره‌مند شدن از این منابع مالی تعرفه‌های گمرکی وضع کرده‌اند و مالیات و عوارض را مستقیماً از سازمان‌های غیردولتی می‌گیرند.
سیگار می‌گوید که وزارت خارجه و جان سوپکو، سربازرس ویژه برای بازسازی افغانستان، جزئیات و برآورد دقیقی از میزان این درآمد طالبان ندارند؛ درآمدی که آنها از آژانس‌های سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیردولتی به دست آورده‌اند.ایلان ماسک این پرسش را در پی آن مطرح کرده است که تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا در یک نامه به دونالد ترامپ، خواستار توقف فوری ارسال میلیون‌ها دلاری شده که دولت جوبایدن به طور هفتگی به کابل می‌فرستد.
در نامه  بورچت توصیه شده است که «ارسال پول به تروریست‌ها باید به صورت فوری متوقف شود.»
او می‌گوید، وقتی این پرسش را با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا مطرح کرد او در پاسخ گفت که سازمان‌های غیردولتی ۱۰ میلیون دلار از کمک‌های خارجی را به طالبان پرداخته‌اند.
 بورچت می‌گوید اما وزیر خارجه آمریکا در مورد ارسال مقادیر نقدی آمریکا به بانک مرکزی افغانستان و عدم امکان ردیابی آن، «اظهار بی‌اطلاعی» کرده است.
او خطاب به دونالد ترامپ نوشت: «حاکمیت طالبان با این پول‌ها متمول می‌شود و پشتوانه مالی برنامه‌های تروریستی خود را در سراسر جهان فراهم می‌کند.»
به نوشته  بورچت، طرح قبلی او مبنی بر توقف ارسال کمک‌های مالی آمریکا به افغانستان «در حالیکه از حمایت اکثریت اعضای مجلس برخوردار بود عمدا به رای‌گیری گذاشته نشد.»
در عین حال او تاکید کرد که حاضر است با دولت دونالد ترامپ در این زمینه همکاری کند تا آمریکا از «حمایت مالی دشمنانش»، دست بردارد.
با وجود گمانه‌زنی‌های مختلف در مورد چگونگی سیاست آمریکا در قبال افغانستان پس از روی کار آمدن اداره دونالد ترامپ، شیرمحمد عباس ستانکزی، معاون وزارت خارجه حکومت طالبان هفته گذشته در یک سخنرانی اعلام کرد که «امارت اسلامی افغانستان باب دشمنی با آمریکا را بسته و آماده تعامل با تمامی کشورها به‌شمول آمریکا است.»
 استانکزی از دونالد ترامپ، به‌ عنوان یک فرد «قاطع و با جرأت» ستایش کرده و خواستار بازگشایی سفارت آمریکا و پایبندی آن کشور به توافق‌نامه دوحه شد.
اما از سوی دیگر احزاب و گروه‌های مخالف طالبان که رهبران آن‌ها اکثرا حالا در تبعید به سر می‌برند برخورد دوگانه آمریکا در مورد مساله افغانستان را به دیده شک و تردید نگریسته و از ارسال کمک‌های مالی واشنگتن به کابل انتقاد کرده‌اند.
خبرگزاری مقاومت که بیشتر رویداد‌های «جبهه مقاومت ملی افغانستان» را منتشر می‌کند نوشته است که تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان آمریکا در همین حال از امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری دولت پیشین افغانستان و برخی دیگر از سیاستمداران افغان، به واشنگتن دعوت کرده است.
پیشتر  بورچت در صفحه ایکس خود نوشت: «تا زمانی‌که طالبان کنترل افغانستان را در دست دارد، این کشور تهدیدی برای آمریکا خواهد بود.»
در همین حال گزارش شده است که اخیرا، مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان به صورت آنلاین گفتگوهایی پیرامون وضعیت سیاسی افغانستان داشته است.دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در دولت جدید خود پست‌های دفاعی، امنیتی و وزارت خارجه را به افرادی پیشنهاد کرده است که سابقه جنگیدن با طالبان در افغانستان را دارند.
برخی تحلیلگران بر این باورند که اظهارات انتقاد‌آمیز  ترامپ در زمان کارزاهای ریاست جمهوری‌اش مبنی بر خروج بی‌رویه از افغانستان، به جا گذاشتن تسلیحاتی به ارزش میلیارد‌ها دلار به طالبان و واگذاری آن کشور در معرض بهره‌برداری چین، ممکن است تغییرات غیر قابل پیش‌بینی را نیز به همراه داشته باشد.
 


کد مطلب: 509350

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/509350/تعجب-کمک-های-مالی-آمریکا-طالبان

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir