به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۲۲ - ۲۲:۲۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۲ ساعت ۱۹:۳۷
کد مطلب : ۵۰۹۹۷۱

حملات آمریکا و اسرائیل به حوثی‌های یمن

حملات آمریکا و اسرائیل به حوثی‌های یمن
گروه بین الملل: آمریکا و اسرائیل حملات هوایی جداگانه‌ای علیه مواضع حوثی‌ها در چند شهر یمن انجام دادند؛ همزمان یک شرکت امنیت دریایی خبر داد که نفتکش یونانی که پنج ماه پیش هدف حملات حوثی‌ها قرار گرفت سرانجام نجات یافت.
ارتش اسرائیل  اعلام کرد که جنگنده‌هایش مواضع حوثی‌ها را در دو بندر حُدیده و رأس عیسی و همچنین نیروگاه برق حِزیَز در نزدیکی صنعا هدف قرار دادند.
مقام‌های ارشد اسرائیل پس از این حملات هشدار دادند که در صورت ادامه پهپاد و موشک‌پرانی‌های حوثی‌ها به سمت این کشور، اقدامات اسرائیل تشدید خواهد شد و رهبران حوثی‌ها هدف قرار خواهند گرفت.بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، حوثی‌ها را «در خدمت اهداف ایران» خواند و  در بیانیه‌ای گفت حوثی‌ها تاوان حمله به اسرائیل را باز هم خواهند پرداخت.
ییسرائل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، هم در پیامی ویدئویی تهدید کرد که کشورش «رد رهبران حوثی‌ها را گرفته و شکارشان خواهد کرد».
او با بیان اینکه «بندر حدیده فلج شده و بندر رأس عیسی در آتش است» هشدار داد که «هیچ کس در امان نخواهد بود».حملات اسرائیل اندکی پس از آن صورت گرفت که گزارش شد جنگنده‌های ائتلاف به رهبری آمریکا به مواضع حوثی‌ها در منطقه حَرف سُفیان در استان عَمران حمله کرده‌اند.رسانه‌های وابسته به حوثی‌ها این حملات را به آمریکا و بریتانیا نسبت داده و شمار آنها را دست‌کم دوازده حمله هوایی عنوان کرده بودند.
به گفته مقام‌های اسرائیل، حملات اسرائیل مجزا از حملات ائتلاف بود و عملیات مشترک محسوب نمی‌شد؛ هر چند آمریکا از پیش در جریان این حملات قرار گرفته بود.
در همین حال شرکت امنیت دریایی امبری  اعلام کرد نفتکش یونانی سونیون که در ماه‌های اخیر نگرانی‌های گسترده‌ای مبنی بر وقوع فاجعه‌ای محیط زیستی را پدید آورده بود سرانجام نجات یافت.
این نفتکش عظیم ۳۱ مرداد در آب‌های منطقه هدف حملات مکرر حوثی‌ها قرار گرفت و حوثی‌ها بعدتر نیز در آن مواد منفجره جاسازی کردند.
۲۵ خدمه این نفتکش یک روز پس از حمله ناچار به خروج از آن شدند و از آن زمان این کشتی سرگردان در دریای سرخ به یک تهدید زیست محیطی تبدیل شد.
بنابر اعلام شرکت امبری، عملیات بکسل کردن این نفتکش و سپس خاموش کردن آتش و تخلیه نفت آن چندین ماه زمان برد.
امبری که به همراه ماموریت دریایی اروپا در دریای سرخ در عملیات نجات این نفتکش شرکت داشت افزود که «سه هفته پر چالش» صرف اطفای حریق، تزریق گاز بی‌اثر به مخزن‌های نفت و سرانجام ایمن شدن کشتی شد و پس از آن، در اوایل اکتبر، کشتی برای تخلیه محموله‌اش به سمت کانال سوئز یدک شد.شرکت امبری بدون اشاره به جزئیات بیشتر اعلام کرد که مجموع عملیات اکنون با موفقیت به پایان رسیده است.مالک این نفتکش و همچنین دیگر طرف‌های درگیر هنوز درباره این خبر اظهار نظری نکرده‌اند.
پیش از این وزارت خارجه آمریکا هشدار داده بود که در صورت سرازیر شدن نفت سونیون به دریا، فاجعه‌ای «چهار برابر بزرگتر» از فاجعه ۱۹۸۹ اکسون والدز در آلاسکا در انتظار خواهد بود.

 
برچسب ها: حوثی‌های یمن
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها