كشف گنجینههای سلطنتی مخفیشده
22 دی 1403 ساعت 21:42
گروه گوناگون: مجموعهای از نشانهای سلطنتی قرن شانزدهم که دههها در یک محفظه مخفی در زیر پلکانی در سرداب کلیسای جامع ویلنیوس لیتوانی پنهان شده بود، پیدا شدند.
تاجهای طلایی، انگشترها و دیگر تزئینات درباری متعلق به حکام اروپای قرون وسطی از سال ۱۹۳۹ مصادف با آغاز جنگ جهانی دوم ناپدید شده بودند.
این گنجینه ارزشمند قرون وسطایی شامل تاج متعلق به الکساندر یاگیلون، پادشاه لهستان و دوک بزرگ لیتوانی در قرن ۱۵، است.
در مجموعه به دست آمده همچنین اشیائی نظیر تاج، زنجیر، مدال، انگشتر و پلاک تابوت متعلق به الیزابت اتریش که بین سالهای ۱۴۳۶-۱۵۰۵ زندگی میکرد، دیده میشوند.
علاوه بر آنها تاج، عصا، کره، سه انگشتر، زنجیر و پلاکهای تابوت مربوط به باربارا رادزیویل، همسر سیگیسموند دوم آگوستوس پادشاه لهستان و دوک بزرگ لیتوانی در قرن ۱۶، پیدا شدند.
باستانشناسان میگویند نشانهای سلطنتی برای مراسم تدفین ساخته شده و در زمان دفن در تابوتها قرار داده شده بودند.
گینتاراس گروشاس، اسقف اعظم ویلنیوس، درباره کشفیات تازه گفت: «این نشانهای تدفینی پادشاهان لیتوانی و لهستان گنجینههای تاریخی فوقالعاده با ارزش، نماد سنت طولانی دولتمداری لیتوانی و آثار شگفتانگیز طلاسازی و جواهرسازی هستند.»این آثار هنگام تدفین در تابوتهای شاهان قرار میگرفتند و تاجها بعد از مرگ ساخته میشدند تا در آرامگاهها قرار داده شوند.
اسقف اعظم ویلنیوس با بیان اینکه این بازتابی از مراسم تدفین و گرامیداشت آن زمان بوده است، اضافه کرد: «این کشف اهمیت ویژهای برای ما دارد، زیرا مکان کلیسای جامع ویلنیوس را به عنوان گورستان نخبگان دوکنشین بزرگ لیتوانی نشان میدهد».این آثار ابتدا در سال ۱۹۳۱ به هنگام پاکسازی سرداب کلیسا پس از یک سیلاب بهاری کشف شدند.
با این حال پس از شروع جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۳۹، این آثار مخفی شدند تا از غارت یا بمبارانهای احتمالی در امان بمانند.
پس از پایان جنگ جهانی دوم چندین تلاش ناموفق برای یافتن این گنجینهها صورت گرفت تا اینکه در سپتامبر ۲۰۲۴ پژوهشگران توجه خود را به بخش سردابهای کلیسا معطوف کردند.
در ۱۶ دسامبر محققان با استفاده از یک دوربین آندوسکوپی به حفرهها و شکافهای موجود در دیوارهای اتاقهای زیرزمینی کلیسا نگاهی انداختند و توانستند سرانجام این آثار را کشف کنند.
به گفته مسئولان این اشیاء عتیقه در روزنامههایی که تاریخ سپتامبر ۱۹۳۹ داشتند پیچیده شده بودند. قرار است این آثار مورد بررسی و ترمیم قرار بگیرد و در آینده به نمایش عمومی گذاشته شود.
کد مطلب: 509980