معرفی بهترین فیلمها درباره عشق پدرانه
25 دی 1403 ساعت 11:21
گروه فرهنگی: در برخی از فیلمها، پدر بهعنوان محور اصلی داستان معرفی میشود و تأثیرات و حمایتهای او بر روند روایت، باعث شده تا این شخصیت در ذهن تماشاگران فیلم و سریالها به یادگار بماند.
به گزارش فرارو، در آستانه روز پدر قرار داریم و این فرصت خوبی است تا با او یک فیلم با موضوع رابطه پدر و فرزندی تماشا کنیم. فیلمهایی مانند ماهی بزرگ ساخته تیم برتون به ما یادآوری میکند تا قدران زحمات و سختیهای پدرمان در زندگی باشیم؛ زیرا فرصت زندگی محدود است.این فیلمها با به تصویر کشیدن رابطه تلخوشیرین پدر و فرزند ما را به سفری احساسی میبرند که در آن میتوانیم با شخصیتها همذات پنداری نماییم. حال شاید به دنبال فیلمی باشید که موضوع آن پدر باشد و بتوانید با خانواده تماشا کنید؟بررسیها نشان میدهد که در کنار فیلم ماهی بزرگ تیم برتون و جدایی نادر از سیمین اصغر فرهادی آثار دیگری نیز هستند که بهخوبی توانستهاند به رابطه میان پدر و فرزند بپردازند.
فیلمهای خارجی با محوریت پدر
در لیست زیر بهترین فیلمهای خارجی که توانستهاند به موضوع پدر بپردازند، بیان شده است
فیلم در جستجوی خوشبختی اثر ویل اسمیت
فیلم در جستوجوی خوشبختی (The Pursuit of Happiness) عنوان فیلمی درام به کارگردانی گابریل موچینو است که بر اساس داستان واقعی کریس گاردنر بیخانمان ساخته شده است. فیلم در جست و جوی خوشبختی یک عشق خاص میان پدر و پسر را به تصویر میکشد که همین عشق است که محرکه کریس گاردنر برای دویدنها و تلاشهای بیوقفهاش است. کریس گاردنر درباره فیلم زندگیاش میگوید: «این فیلم به دیگران میآموزد که چگونه باید جلوی موانع زندگی سینه سپر کرد تا خود و پسرم زندگی بهتری داشته باشیم.» در هنگام تماشای فیلم شما صحنههایی را میبینید که کریس هر لحظه با یک شکست جدید روبهرو میشود؛ اما تلاش میکند تا هر لحظه را برای پسرش قابلتحمل نماید، اینجاست که به حرف نیچه پی میبریم که گفت: «آنچه مرا نکشد، نیرومندترم میسازد» اوج عشق میان پدر و پسر در فیلم جستوجوی خوشبختی آنجایی است که گاردنر و پسرش جایی برای ماندن ندارند و گارنر تمام شب را در مترو میگذرانند و این بیخانمانی را تبدیل به یک داستان برای بازی با پسر میکند.
فیلم سینمایی ماهی بزرگ تیم برتون
فیلم «ماهی بزرگ» محصول سال ۲۰۰۳ کشور آمریکا و ژانر درام، فانتزی که اقتباس شده از رمانی به همین نام نوشته «دنیل والاس» است و در آن بیلی کروداپ و ایوان مک گرگور به ایفای نقش پرداختهاند. فیلم ماهی بزرگ داستان چند ساله یک خانواده پدر و پسری به اسم «ادوارد و بیل» را روایت میکند. ادوارد که عاشق قصه است مدام داستانهای فانتزی را تحت عنوان خاطرات واقعی برای پسرش بیل تعریف مینماید. این کار پدر موجب تمسخر او نزد دیگران و سرخوردگی پسر میشود و باعث میشود که بیل رابطه خود را با ادوارد قطع نماید. بعد از مدتی پدر مریض میشود و ناگهان قلب بیل از این مریضی شکسته میشود و به دنبال بهبود روابطش با پدر است. او این بار بهجای ناراحتی از بازگویی داستانهای خیالی پدر، بهنوعی در مهمترین و آخرین فانتزی عمرش سهیم میشود تا از میزان عذاب وجدانش کم کند.
کارگردان تیم برتون به لطف رمان زیبای دنیل والاس و فیلمنامه جان اوگست، توانست عناصر فانتزی را نمایش دهد. از سویی این فیلم به خوبی توانسته است درد جدایی پدر و پسر را به تصویر بکشد و شاید در لحظههایی نیز باعث شود موقع تماشا چند قطرهای اشک بریزیم.
فیلم سینمایی قطار بوسان به کارگردانی یئون سونگ هو
فیلم زامبی محور قطار بوسان داستان پدری را روایت میکند که از همسرش جدا شده است و با دخترش زندگی میکند و حالا برای تعطیلات سال نو با قطار عازم بوسان هستند. آنها درست زمانی سوار قطار سریع السیر میشوند که یکی از افرادی که زامبی شده است نیز سوار شده است که باعث بهوجودآمدن هرجومرج میشود. در فیلم قطار بوسان پدری جان خود را میدهد تا دخترش زنده بماند. گونگ یو بهعنوان پدری که تلاش میکند از دخترش محافظت کند، بازی قدرتمند و تأثیرگذاری از خود ارائه میدهد. شما در هنگام تماشای فیلم در چشم هایهای گونگ یو ترس و نگرانی از جان دخترش را میبینید.
فیلمهای ایرانی با محوریت شخصیت پدر
در کنار فیلمهای خارجی ما آثاری ایرانی نیز داریم که توانستهاند به بهترین نحو رابطه پدر و فرزند را به تصویر بکشند.
دستهای خالی اثر ابوالقاسم طالبی
فیلم دستهای خالی یک اثر دراماتیک است شما تا آخرین لحظه منتظر خواهید ماند تا سرنوشت پدر و دختر قصه مشخص شود. محوریت قصه یک پدر جانباز شیمیایی است که در آسایشگاه زندگی میکند. او برای مدتی به خانه نزد همسر و دخترش میآید و آنها سعی میکنند در این مدت کوتاه حضور لحظههای خوبی برای پدر بسازند؛ اما ناگهان حوریه (دختر) مرتکب قتلی ناخواسته در یک ویلای ساحلی در شمال میشود و از اینجاست که تلاشهای پدر برای رضایت گرفتن و نجات دخترش آغاز میشود. ابوالقاسم طالبی کارگردان فیلم دستهای خالی بهخوبی توانسته است با استفاده از گرهافکنی و ایجاد تعلیق رابطه میان پدر و دختر را به تصویر بکشد. مرحوم خسرو شکیبایی و مریلا زارعی در این فیلم یکی از بازیهای خوب خود را ارائه دادهاند و اوج رابطه پدر و دختری آنها را میتوان در یک مونولوگ طولانی زمانی که حوریه باید به زندان برود شاهد باشیم.
جدایی نادر از سیمین اثر اصغر فرهادی
فیلم جدایی نادر از سیمین به کارگردانی اصغر فرهادی اثری ماندگار در سینمای ایران است که برنده جایزه اسکار نیز شده است. در این فیلم سیمین (لیلا حاتمی) قصد دارد به همراه خانواده از کشور خارج شود؛ اما یک مانع بزرگ سر راه همسرش نادر (پیمان معادی) قرار دارد؛ زیرا او نمیخواهد پدر پیرش را که مبتلا به آلزایمر است تنها بگذارد. ما حضور پدر را در لحظات کوتاهی در فیلم شاهد هستیم؛ اما تمام قصه حول محور او میگذرد.
اوج زیبایی رابطه را در صحنهای میبینیم که سیمین به همسرش میگوید: «او میفهمه که تو پسرشی؟» و نادر در جواب میگوید: «من که میفهمم اون پدرم» هوشنگ گلمکانی منتقد سینما درباره شخصیت پدر در فیلم جدایی نادر از سیمین میگوید: «پدر در این فیلم ازکارافتاده است؛ اما منفعل نیست و با نگاههایش نشان میدهد که چقدر نگران است و دلش میخواهد کاری انجام دهد»اصغر فرهادی کارگردان این فیلم در مستند «ایران، جدایی» ساخته آزاده موسوی و کورش عطایی درباره سکانس مشهوری که نادر در حمام در حال شستن پدر است میگوید: «در زمان ضبط این سکانس همه عوامل به گریه افتادند و محمود کلاری با شانههای لرزان و چشمهایی اشکبار این صحنه را فیلمبرداری کرده است.»
بوی پیراهن یوسف به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا
فیلم بوی پیراهن یوسف درباره پدری است که منتظر است پسرش از جبهه برگرد. او پسرش را در همهجا و همه چیز میبیند و باور نمیکند که پسرش هیچ موقع بر نمیگردد. علی نصیریان بازیگر نقش پدر بهخوبی توانسته است نقش یک پدر خستهدل و عاشق فرزند را بهخوبی بازی میکند. منتقدان درباره فیلم بوی پیراهن یوسف میگویند: «کمتر فیلمی را میتوان یافت که بهمانند این فیلم بتواند انتظار پدر و فرزندی را به تصویر بکشد.» ما در این فیلم فرزند را نمیبینیم؛ اما با پدر منتظر دیدن او هستیم. در این فیلم نباید از تأثیر موسیقی متن زیبای مجید انتظامی نیز بهسادگی گذشت؛ چون بهخوبی ما را با قصه و دوری پدر از فرزند همراه مینماید.
کد مطلب: 510424