گروه بین الملل: شش کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار تعلیق موقت تحریمهای اعمالشده علیه سوریه در حوزههایی مانند حملونقل، انرژی و بانکداری شدند.
رویترز در گزارشی با استناد به متن درخواست این کشورها که نسخهای به دست این خبرگزاری رسیده، آورده است: وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است در جلسهای که روز ۲۷ ژانویه در بروکسل برگزار خواهد شد، درباره کاهش تحریمهای سوریه بحث و تبادل نظر کنند.
درخواست برای تعلیق موقت تحریمهای اعمال شده علیه سوریه در حالی مطرح میشود که بنا به گزارش رویترز، رهبران اروپایی در پی آن هستند تا سیاستهای و رویکرد خود نسبت به دمشق را پس از تحولات اخیر در این کشور مورد بازبینی قرار دهند.
این تصمیم پس از سرنگونی بشار اسد، رئیسجمهوری سابق سوریه اتخاذ شده است.
متن درخواست ارائه شده به اتحادیه اروپا در این راستا که به امضای آلمان، فرانسه، هلند، اسپانیا، فنلاند و دانمارک رسیده، تأکید دارد که اتحادیه اروپا باید "بلافاصله اصلاح و تعدیل نظام تحریمهای خود را (علیه سوریه) آغاز کند.
با این حال، در این سند همچنین هشدار داده شده است که در صورت برآورده نشدن انتظارات اتحادیه اروپا در خصوص احترام به حقوق بشر و حقوق اقلیتها در سوریه، ممکن است روند برداشته شدن تحریمهای بیشتر متوقف و نیز ساز و کاری برای بازگشت فوری تحریمهای از پیش لغو شده، در پیش گرفته شود.
ایالات متحده نیز هفته گذشته با صدور معافیت تحریمی در زمینه انجام معاملات با نهادهای حکومتی سوریه به مدت شش ماه تلاش کرد تا در جهت تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به این کشور گام موثری بردارد.
شش کشور عضو اتحادیه اروپا در سند ارائه شده به این بلوک خواستار لغو تحریمها برای تسهیل پروازهای غیرنظامی، بازنگری در تحریم کالاهای با ارزش، حذف ممنوعیت صادرات فناوری نفت و گاز و بازگشایی کانالهای مالی بین اتحادیه اروپا و سوریه شدهاند.
در این سند همچنین تأکید شده است که تحریمها علیه اعضای دولت بشار اسد و حامیان او باید به قوت خود باقی بماند.بنا به خواست امضا کنندگان این سند، لغو تحریمها علیه گروه هیئت تحریر الشام باید در سطح سازمان ملل مورد بحث قرار گیرد و با شرکای نزدیک هماهنگ شود.
در سند یاد شده همچنین تصریح شده است که این موضوع به ارزیابی مشترک از وضعیت گروه هیئت تحریر شام و رهبر آن، احمد الشرع و نیز تحولات میدانی در سوریه بستگی خواهد داشت.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز یکشنبه در ریاض با اسعد حسن الشیبانی، وزیر امور خارجه جدید سوریه دیدار و گفتگو کرد.
این دیدار در جریان گردهمایی دیپلماتهای ارشد خاورمیانه و غرب برای بحث درباره وضعیت سوریه انجام شد.
کالاس در این خصوص گفت: «اکنون زمان آن رسیده است که رهبری جدید سوریه به امیدهایی که ایجاد کردهاند، از طریق تن دادن به یک انتقال قدرت صلحآمیز و همه جانبه که حقوق همه اقلیتها را در بر گیرد، جامه عمل بپوشاند.»وی افزود: «گام بعدی، بحث با وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره چگونگی کاهش تحریمها خواهد بود.»