به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ - ۱۰:۴۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۵ ساعت ۲۰:۲۸
کد مطلب : ۵۱۰۴۸۹

محصولات خارجی به بازار سوریه سرازیر شد

محصولات خارجی به بازار سوریه سرازیر شد
گروه بین الملل: گزارش‌ها از دمشق حاکی از آن است که اکنون فروشگاه‌ها در پایتخت سوریه مملو از بطری‌های آب معدنی ترکیه، بسته‌های گوشت تولید عربستان، شیرخشک لبنانی و شکلات‌های غربی مانند توییکس و اسنیکرز است.
پس از سرنگونی حکومت بشار اسد، بسیاری از محدودیت‌های تجاری وضع شده در دوران او نیز حذف شدند؛ از جمله حذف تعرفه‌های گزافی که اکنون واردات کالاهای خارجی را ممکن کرده است.
صاحب یک سوپرمارکت می‌گوید: «همه کالاهای وارداتی که اینجا می‌بینید، جدید هستند و به‌تازگی وارد شدند. قبلا همه چیزهایی که می‌فروختیم تولید سوریه بود.»
بشار اسد در سال ۲۰۱۳ میلادی، در تلاش برای تقویت «لیره» سوریه در جریان جنگ داخلی این کشور، معامله با ارزهای خارجی را ممنوع کرد و برای افزایش درآمد، عوارض گمرکی را افزایش داد. این کار باعث شد که بطور مثال هزینه تعرفه و مالیات ورود آیفون به این کشور سال گذشته به ۹۰۰ دلار رسید.
به این ترتیب مردم سوریه مجبور به مصرف صرف کالاهای تولید داخل شدند و اقلامی مانند سس سویا که امکان تولیدشان در داخل وجود نداشت، از لبنان قاچاق می‌شد.
تحریم‌های بین‌المللی نیز بر این انزوا افزود؛ اگرچه واردات غذا و دارو از این تحریم‌ها معاف بودند.
ترس از یورش و دستگیری افراد به دلیل معامله اقلام خارجی همچنین ترس از اخاذی پرسنل امنیتی از این مسیر به حدی بود که سوری‌ها اغلب از ذکر کلمه «دلار» بطور کامل اجتناب می‌کردند و به جای آن از کلمات رمزی مانند «جعفری» استفاده می کردند.
اما دولت جدید سوریه تحت رهبری «گروه تحریر شام» اجازه معامله با دلار را داده و شنبه گذشته نیز نرخ‌های جدیدی را به عنوان کارمزد معاملات اعلام کرده که گفته می‌شود ۵۰ تا ۶۰ درصد کمتر از ارقام پیشین است.
ماهر خلیل الحسن، وزیر تجارت داخلی اخیرا به خبرگزاری دولتی سانا گفت: «وظیفه اصلی ما در این دوره، پمپاژ خون به شریان‌های اقتصاد، حفظ نهادها و خدمت به شهروندان است.»
به این ترتیب کالاهای وارداتی که سال‌ها از ترکیه به استان ادلب که تحت رهبری «گروه تحریر شام» بود سرازیر می‌شد، اکنون به سایر نقاط کشور راه یافته است. واردات کالا از لبنان نیز آغاز شده؛ بویژه آنکه خودروها عمدتاً بدون کنترل از مرز عبور می‌کنند.
اگرچه کالاهای خارجی همچنان گران‌تر از تولیدات داخلی سوری هستند، اما آزاد شدن واردات این محصولات باعث شده که بهای آنها بطور قابل توجهی کاهش یابد.
بطور مثال موز لبنانی که در دوران جنگ داخلی سوریه از یک کالای روزمره به یک کالای تجملاتی تبدیل شده بود، اکنون آزادانه وارد می‌شود و قیمت یک کیلو از آن را حدود یک پنجم کاهش داده است.
آناناس خارجی اکنون یک پنجم قیمت قبلی خود رسیده و حتی سیب زمینی محلی نیز یک چهارم قیمت گذشته دارد.
یکی از فروشندگان، این کاهش قیمت‌ها را «پایان اخاذی گسترده در زمان اسد» می‌داند که طی آن کشاورزان در مسیر رسیدن به عمده‌فروشان باید بخشی از محصولات خود را در ایست‌های بازرسی نظامی تحویل می‌دادند که بسیاری از آنها توسط لشکر چهارم ماهر اسد، برادر بشار اسد اداره می‌شد.
این کار کشاورزان را مجبور می‌کرد تا برای جبران زیان، محصولاتشان را با قیمت‌های بالاتری بفروشند.

 
برچسب ها: سوریه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها