به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۲۸ - ۲۱:۱۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۸ ساعت ۱۴:۰۷
کد مطلب : ۵۱۰۸۵۰

در انتهای جهان چه چیزی پنهان شده است؟

در انتهای جهان چه چیزی پنهان شده است؟
گروه علمی: در یک دستاورد علمی شگفت‌انگیز، تلسکوپ جیمز وب ناسا به کشف دو کهکشان دوردست پرداخته است که تنها ۳۰۰ میلیون سال بعد از بیگ بنگ شکل گرفته‌اند. این کشف نه تنها شناخت قابل توجهی در درک ما از تاریخ کیهان است، بلکه نظریه‌های فعلی در زمینه شکل‌گیری کهکشان‌ها و ستارگان را به چالش می کشد؛ کهکشان‌هایی با ابعاد و درخشندگی‌ که کاملاً بر خلاف انتظارات علمی است. همین امر باعث شده محققان چنین کشفی را حیرت‌انگیز بدانند.

کشف کهکشان‌های اولیه در دنیای جوان کیهان
به گزارش همشهری آنلاین؛تلسکوپ جیمز وب (JWST) در یک دستاورد شگفت‌انگیز، کهکشان‌های JADES-GS-z۱۴-۰ و JADES-GS-z۱۴-۱ را کشف کرده است. این کهکشان‌ها در ناحیه‌ای که اطراف Hubble Ultra Deep Field قرار دارد، دیده شدند و کهکشان JADES-GS-z۱۴-۰ رکوردی جدید به ثبت رسانده است؛ این کهکشان در فاصله ۳۰۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ قرار دارد که ۱۰۰ میلیون سال بیشتر از کهکشان‌های پیشین کشف شده است. این کهکشان‌ها به‌ویژه برای درک چگونگی تشکیل اولین ستارگان، گازها و سیاه‌چاله‌ها در یک کیهان جوان اهمیت دارند. نور این کهکشان‌ها بیش از ۱۳.۵ میلیارد سال در فضا سفر کرده است و به ما رسیده است.

کهکشانی غول‌پیکر و درخشان که نظریه‌های کهکشان‌شناسی را به چالش می‌کشد
یکی از ویژگی‌های برجسته JADES-GS-z۱۴-۰ اندازه‌بزرگ و درخشندگی فوق‌العاده آن است. این کهکشان با قطر بیش از ۱۶۰۰ سال نوری، بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که انتظار می‌رفت برای چنین دوره‌ای از کیهان وجود داشته باشد. در حالی که بسیاری از کهکشان‌های درخشان به دلیل وجود سیاه‌چاله‌ای عظیم در مرکز خود درخشان هستند، در مورد JADES-GS-z۱۴-۰ این‌گونه نیست؛ نور تولید شده عمدتاً از ستارگان جوان و بی‌شماری است که در این کهکشان شکل گرفته‌اند. این کشف با نظریه‌های موجود در مورد شکل‌گیری کهکشان‌ها تناقض دارد و به طور خاص بر تکامل فعال و پرخشونت کهکشان‌ها در این ناحیه از کیهان تاکید می‌کند.


کشف کهکشان‌های قدیمی‌تر با استفاده از توانمندی‌های تلسکوپ جیمز وب
تلسکوپ جیمز وب به دلیل توانایی‌های خود در مشاهده نور مادون‌قرمز موفق به کشف کهکشان‌هایی شده که اوایل تاریخ کیهان شکل‌گرفته‌اند. در این دوران، نور این کهکشان‌ها به دلیل انبساط کیهان، به سمت طیف قرمز جابه‌جا شده است.

پدیده‌ای که به آن "قرمزشدن" (Redshift) گفته می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که امواج نور در حین حرکت در فضا کشیده می‌شوند و به سمت طرف قرمز طیف تغییر می‌کنند. این همان اتفاقی است که در مورد کهکشان‌هایی مانند JADES-GS-z۱۴-۰ رخ‌داده است که در آن، با قرمزشدن z=۱۴.۳۲، این کهکشان حدود ۳۰۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ شکل گرفته است.

افق‌های جدیدی برای پژوهش در کیهان اولیه
به گزارش سایت ecoticias کشف کهکشان‌های JADES-GS-z۱۴-۰ و JADES-GS-z۱۴-۱ پنجره‌ای جدید به روی فرایندهایی که در آغاز جهان اتفاق افتاده‌اند، باز می‌کند. این کهکشان‌ها به ما کمک می‌کنند تا بفهمیم که چگونه کیهان در نخستین میلیاردهای سال خود شکل گرفت و دچار تحول شد.
با استفاده از فناوری‌های پیشرفته تلسکوپ جیمز وب، تنها به گوشه‌ای از این معما پرداخته شده است. بدیهی است که کشف‌های بیشتری در راه است که به ما در درک چگونگی پیدایش کیهان کمک خواهد کرد. کشف این کهکشان‌ها، هم‌اکنون تغییرات بزرگی در نحوه نگاه ما به کیهان و فرآیندهای شکل‌گیری آن به وجود آورده است. تلسکوپ جیمز وب همچنان در جستجوی رازهای تازه‌ای از کیهان اولیه است و به پیشرفت‌های بی‌پایان در درک ما از جهان اطراف ادامه می‌دهد. 
برچسب ها: ناسا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها