کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مذاکره نکنیم، فشار بیشتر می‌شود

1 بهمن 1403 ساعت 19:46


گروه سیاسی: احتمالات بر سر «مذاکره ایران و آمریکا» طی هفته های اخیر تبدیل به موضوع محوری در فضای رسانه‌ای و سیاسی شده است و سیگنال‌های ارسالی از سوی مقامات ایران و دولت جدید آمریکا نیز این احتمال را جدی تر کرده است.
در همین راستا، عبدالرضا فرجی‌راد، تحلیلگر سیاست خارجی و استاد ژئوپلیتیک درباره مذاکره ایران و آمریکا به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «اگر با ترامپ که از امروز وارد کاخ سفید خواهد شد، وارد گفت و گو نشویم، آمریکایی ها با توجه به سانتریفیوژهای به کار گرفته شده فشارهای بیشتری را وارد خواهند کرد و تحریم نفتی بیشتری اعمال می کنند. لذا رئیس جمهور انتخاب درستی کرده و باید با آمریکا وارد گفت و گو شویم.»وی با اشاره به مخالفان مذاکره با آمریکا گفت: «اگر مجموعه نظام تصمیم گرفته باشد، می توانند مخالفت خودشان را بیان کنند اما نمی توانند در برابر آنچه تصمیم گرفته سنگ اندازی کنند.»مصاحبه اخیر رئیس جمهور با شبکه NBC و مصاحبه های دیگر ایشان، نشان می دهد که جمهوری اسلامی آمادگی گفت و گو با آمریکا را دارد تا مشکلات مربوط به هسته ای و تحریم ها را حل کند. از طرف دیگر ایران وارد گفت و گو با اروپا شده که این گفت و گوها ادامه دارد. طبیعی است که برای برداشته شدن تحریم ها، صرفا گفت و گو با اروپا کارساز نیست. باید با مجموعه غرب یعنی هم اروپا و آمریکا گفت و گو شود و با دو کشور چین و روسیه هم که در قالب 1+5 حضور دارند، توافق شود.
 ترامپ از برجام خارج شده و در کنار آن تحریم های غیرقانونی را بر ایران تحمیل کرده است که کشورهای دیگر نیز آن را اعمال می کنند. بنابراین، اگر ما با چین، روسیه و اروپا به توافق برسیم و با آمریکا توافق نکنیم، این تحریم ها باقی خواهند ماند. اگر با ترامپ که از امروز وارد کاخ سفید خواهد شد، وارد گفت و گو نشویم، آمریکایی ها با توجه به سانتریفیوژهای به کار گرفته شده فشارهای بیشتری را وارد خواهند کرد و تحریم نفتی بیشتری اعمال می کنند. لذا رئیس جمهور انتخاب درستی کرده و باید با آمریکا وارد گفت و گو شویم.
مسئله این است که وقتی رئیس جمهور، وزیر امور خارجه یا یک مقام دیگری می گویند ما آمادگی داریم بر اساس یک روند متعادلی با آمریکا صحبت کنیم، صرفا به تنهایی تصمیم گرفته نشده است. این مسائل در شورایعالی امنیت ملی مطرح شده، جواب مثبت و منفی گرفته شده، سپس رهبری هم یا تایید می کنند یا نمی کنند. لذا وقتی رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه نکته ای را اشاره می کنند، در شورایعالی امنیت ملی صحبت های اساسی درباره آن انجام شده است.بله، ممکن است در یک مجموعه تصمیم گیرنده، افرادی با نظرات مختلف حضور داشته باشند اما برای نتیجه جلسه و تصمیمات، رأی اکثریت مهم است. لذا افرادی هم هستند که مخالف مذاکرات بوده و از اظهارات آنان مشخص است. اما باید دید نتیجه رأی اکثریت چه خواهد بود و طبیعتا در این گونه موارد، وقتی رئیس جمهوری چندین بار بر نکته ای تاکید می کند، در شورایعالی امنیت ملی به آن اشاره شده است. 
من فکر می کنم، اگر مجموعه نظام تصمیم گرفته باشد، می توانند مخالفت خودشان را بیان کنند اما نمی توانند در برابر آنچه تصمیم گرفته سنگ اندازی کنند. خصوصا در آمریکا دولتی روی کار آمده که با دولت قبلی متفاوت است. کشورها هم با مشکلات اقتصادی و تحریمی زیادی رو به رو است. لذا، تصمیم گیرندگان نظام به این مخالفت ها توجهی نمی کنند. 

 


کد مطلب: 511362

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/511362/مذاکره-نکنیم-فشار-بیشتر-می-شود

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir