به روز شده در ۱۴۰۳/۱۱/۰۲ - ۱۷:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۰۲ ساعت ۰۹:۳۵
کد مطلب : ۵۱۱۴۱۰

۶ نشانه که خبر از سرطان لوزالمعده می‌دهند

۶ نشانه که خبر از سرطان لوزالمعده می‌دهند
گروه علمی: سرطان لوزالمعده،‌ یکی از انواع سرطان‌هایی است که تشخیص آن در مراحل اولیه مشکل است و وقتی بیماری پیشرفت می‌کند این علایم بروز می‌کند. با اینحال به‌محض تشخیص سریع و شروع درمان می‌توان امید به بهبود داشت.

به گزارش خبرآنلاین؛ لوزالمعده عضو حیاتی بدن است که نقش مهمی در فرآیندهای گوارشی و تنظیم سطح خون دارد. این اندام، غده‌ای درون و برون‌ریز است که با ترشح هورمون و آنزیم‌های مختلف، قند خون را تنظیم می‌کند و همینطور در گوارش پروتئین، چربی و کربوهیدرات موثر است.

علایم سرطان لوزالمعده
سرطان لوزالمعده هم زنان و هم مردان را ممکن است گرفتار کند و با پیشرفت بیماری، یکسری علایم مشخص می‌شوند. البته افراد ممکن است همه علایم را یک‌جا نداشته باشند اما با مشاهده یکی یا چند تا از علایم زیر، باید برای تشخیص دقیق این بیماری به مراکز درمانی مراجعه کرد:
* سوء‌هاضمه: احساس درد و سوزش در قفسه سینه، بالای شکم یا گلو که با طعم تلخ و ناخوشایندی در دهان همراه است.
* درد شکم یا پشت‌درد: این درد معمولا از ناحیه فوقانی شکم شروع شده و به پشت سرایت می‌کند. درد ابتدا گذراست اما وقتی بیماری پیشرفت می‌کند ممکن است ثابت و شدیدتر شود. البته برخی از افراد ممکن است این درد را هرگز تجربه نکنند.
* تغییر در شکل و رنگ مدفوع: سرطان لوزالمعده ممکن است فرد را به اسهال یا یبوست مبتلا کند. اگر بیش از ۷ روز بدون دلیل اسهال  یا یبوست داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید. درضمن این سرطان ممکن است موجب رنگ‌پریدگی و وجود چربی در مدفوع و و بویی بدتر از حد معمول شود. زمانی‌که غذا به‌خوبی هضم نمی‌شود، مدفوع چرب می‌شود.
* کاهش وزن بی‌دلیل: اگر در کنار علایم فوق، بدون دلیل از وزن‌تان کاسته می‌شود، برای یافتن دلیل اصلی آن حتما به پزشک مراجعه کنید.
* زردی (یرقان): سفیدی چشم‌ها و همینطور پوست فرد مبتلا به سرطان لوزالمعده بسیار زرد می‌شود.
از دیگر علایم این بیماری می‌توان به احساس خستگی مفرط، تب، خارش بدن، ایجاد لخته خون در بدن، ابتلا به دیابت، تهوع و استفراغ اشاره کرد.
اگر یکی یا چند علامت از علایم فهرست‌شده در این مقاله را دارید، فورا به پزشک مراجعه کنید. درصورت ابتلا به این سرطان، با استفاده از یکی از انواع روش‌های درمانی،‌ مانند جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و برخی روش‌های درمانی دیگر معالجه‌تان شروع می‌شود.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها