ترامپ برایان هوک را اخراج کرد
3 بهمن 1403 ساعت 8:40
گروه بین الملل: دونالد ترامپ برای دومین بار در مقام رئیسجمهور آمریکا وارد کاخ سفید شد. مراسم تحلیف او داخل کاخ کنگره آمریکا برگزار شد. ترامپ کمی پس از ادای سوگند، چند فرمان اجرایی و دستور دولتی صادر کرد.
بعد از آن او در تروث، شبکه اجتماعی خودش در پستی نوشت که هنوز کارش در روز اول تمام نشده است. او نوشت که قصد دارد «هزار نفر» را که با دیدگاه او یعنی «بزرگی دوباره آمریکا» همسو نیستند و در دولت قبلی کار میکردند «شناسایی و برکنار» کند. او بعد اخراج چهار نفر را اعلام کرد:
«خوزه آندرس از انجمن ورزش، سلامتی و تغذیه، مارک مایلی از انجمن ملی مشاوره زیرساختها، برایان هوک از اندیشکده ویلسون، و کیشا لنس باتمز از اتاق تجارت ریاست جمهوری.»
برایان هوک سیاستمدار و دیپلمات آمریکایی است و بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ مسئول میز ایران در دولت اول دونالد ترامپ بود.
هوک در دوران کاریاش بهعنوان مسئول میز ایران در دولت اول ترامپ نظرات تندی علیه ایران داشت. او از طرفداران فشار حداکثری بر ایران بود و ایران را «بزرگترین حامی تروریسم در جهان» میدانست. هوک همچنین در امضای توافق موسوم به پیمان ابراهیم هم نقش داشت.
براساس گزارشها او یکی از مدیرانی بود که در تحویل وزارت امور خارجه از دولت قبلی به تیم ترامپ نیز نقش داشته است. با اینحال او با تحلیف ترامپ و شروع به کار رسمی دولت تازه در عمل سمت رسمی در وزارت خارجه نداشت. از این رو شاید برکناری او پیامی باشد مبنی بر نارضایتی از عملکرد دولت قبلی در قبال ایران.
او از ریاست هیئت امنای اندیشکده ویلسون برکنار شده بود. ترامپ خود برایان هوک را به این سمت منصوب کرده بود.
مرکز بینالمللی وودرو ویلسون اندیشکدهای خصوصی-عمومی است که حدود یک سوم بودجهاش از وزارت خارجه آمریکا تامین میشود. این اندیشکده نامش را از وودرو ویلسون گرفته است که سالهای ۱۹۱۳ تا ۱۹۲۱ رئیسجمهور آمریکا بود.
اندیشکده ویلسون در زمینههای مختلفی مانند سیاست، تاریخ معاصر جهان و روابط بینالملل فعالیت میکند. این مرکز در موضوعاتی مانند مطالعات جنگ سرد، امنیت بینالمللی، تغییرات اقلیمی، مهاجرت و نیازهای بشردوستانه پژوهش میکند. همچنین این نهاد کارگروههای ویژهای درباره ایران، جنگ اوکراین، سوریه و خاورمیانه دارد.
هیئت امنای این مرکز را افراد دولتی و غیردولتی تشکیل میدهند که رئیسجمهور آمریکا منصوب میکند.
هوک در این مرکز عضو هیئت امنا و جانشین رئیس مرکز سرمایهگذاری جهانی سربروس بود.
برایان هوک در خرداد سال ۱۳۹۹ پس از اینکه چند شهروند ایرانی و آمریکایی از زندانهای یکدیگر مبادله شدند در گفتگویی گفته بود: «آمریکا با ایران برای مبادله زندانیان مذاکره غیرمستقیم داشته است.»
هوک گفت سفارت سوئیس نقش میانجی را داشته است. هرچند ایران به ادعا واکنشی نشان نداد، اما همان موقع چند شهروند از زندانهای هردو طرف آزاد و به کشورهای خود رفتند.
در همان سال و در زمان برنامه «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران، هوک در گفتوگو با دو اندیشکده آمریکایی گفت که «نتایج تحریمها عالی بوده است» و مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا «نشان می دهد که سیاست فشار حداکثری آمریکا موثر بوده است.»
برایان هوک کارش را کمی پس از آن شروع کرد که آمریکا با دستور دونالد ترامپ از توافق هستهای با ایران موسوم به برجام خارج شد.
یک «گروه کاری ویژه ایران» تشکیل شد و هوک چهره اصلی سیاست «فشار حداکثری» بود که از ایران انتقاد میکرد و به دفاع از سیاست آمریکا درباره ایران میپرداخت.
مایک پمپئو وزیر خارجه وقت آمریکا او را برکنار کرد.او پس از حدود دو سال کنار رفت در حالیکه در آن زمان به نظر میرسید بازگشت تحریمهای آمریکا برخلاف خواسته دولت ترامپ نتوانسته ایران را برای توافقی دیگر به میز مذاکره بازگرداند.
روزنامه واشنگتن پست در آن زمان از قول منبعی آگاه نوشت کنارهگیری هوک به درخواست دولت بوده تا «شکست استراتژی در مورد ایران به گردن او بیفتد.»
الیوت آبرامز جایگزین او شد.
کد مطلب: 511573