تعویق اعمال تعرفههای مکزیک و کانادا
17 بهمن 1403 ساعت 8:07
گروه بین الملل: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بعد از گفتگو با همتایان کانادایی و مکزیکی خود، اعمال تعرفههای جدید بر کالاهای وارداتی برای این کشورها را به تاخیر انداخت.
تنها ساعاتی مانده به ضرب الاجل آغاز تعرفهها، ابتدا کلودیا شینباوم، رئیس جمهور مکزیک و ترامپ بعد از گفتگو، جداگانه اعلام کردند که پس از موافقت مکزیک با اعزام ۱۰ هزار سرباز بیشتر به مرزهای خود با آمریکا، اعمال تعرفههای گمرکی بر کالاهای مکزیکی برای یک ماه عقب میافتد.
ترامپ گفتگوی خود با شینباوم را دوستانه توصیف کرد و گفت در طی مدتی که اعمال تعرفهها متوقف میشود، دو کشور برای رسیدن به یک «توافق» به گفتگو ادامه میدهند.
ساعتی بعد ترامپ از توافقی مشابه با جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، خبر داد و گفت در پی موافقت اوتاوا برای بهبود بخشیدن به کنترل مرزهای خود و مبارزه با عبور فنتالین به داخل خاک آمریکا، او اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از کانادا را برای ۳۰ روز به تاخیر انداخته است. ترودو همزمان با اعلام توافق خود با رئیسجمهور آمریکا گفت که کانادا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برای تقویت کنترل مرزهای جنوبی این کشور با ایالات متحده هزینه خواهد کرد.
ترودو پیشتر با اشاره به این که تنها یک درصد از فنتانیل مصرفی در داخل آمریکا از کانادا به این کشور قاچاق میشود، وضع تعرفهها از سوی دونالد ترامپ علیه میلیاردها دلار کالای صادراتی این کشور را مورد انتقاد قرار داده بود.
در همین حال وزیر اول انتاریو، پرجمعیتترین استان کانادا، که چند ساعت پیش اعلام کرده بود در واکنش به وضع تعرفهها از سوی دونالد ترامپ، شرکتهای آمریکایی حق ندارند برای دریافت قراردادهای دولتی در مناقصات کانادا شرکت کنند، با اعلام توافق ۳۰ روزه میان رهبران دو کشور، از توقف موقت تعرفهها استقبال کرد.
داگ فورد، فرماندار اونتاریو گفته بود قرارداد عقد شده با شرکت استارلینک ایلان ماسک را هم لغو خواهد کرد. ارزش این قرارداد ۱۰۰ میلیون دلار کانادا (۶۸ میلیون دلار آمریکا) برآورد شده است.
گفتگوی ترامپ با رهبران کانادا و مکزیک در حالی انجام گرفت که همزمان با افزایش نگرانیها از بالاگرفتن جنگ تجاری و گسترش آن به اروپا، بازارهای سهام شاهد افت بودند.
پیشتر رهبران اروپایی هشدار دادهاند که اگر دونالد ترامپ تهدید خود را در مورد اعمال تعرفه بر کالاهای اتحادیه اروپا عملی کند، با اقداماتی متقابل واکنش نشان خواهند داد. آنها اما در عین حال خواستار عقلانیت و مذاکره شدهاند.واکنش رهبران اروپایی پس از آن بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تعرفههای سنگینی را بر واردات کالا از کانادا، مکزیک و چین وضع کرد و هشدار داد که اتحادیه اروپا هدف بعدی این تعرفهها خواهد بود.
رهبران اتحادیه اروپا در گردهمایی امروز خود در بروکسل، قرار بود بیشتر بر موضوع کمک به اوکراین تمرکز کنند، اما موضوع تعرفهها بر این نشست سایه افکند.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هشدار داد که در جنگ تجاری هیچ برندهای وجود ندارد و افزود که اگر بین اروپا و ایالات متحده جنگ تجاری رخ دهد، «چین از دور دست به آنها خواهد خندید.»اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا که بهشدت به صادرات وابسته است، گفت این اتحادیه در صورت لزوم میتواند با تعرفه گذاشتن برای آمریکا پاسخ دهد اما تأکید کرد که بهتر است دو طرف به توافق برسند.امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هم گفت اگر اتحادیه اروپا منافع اقتصادیاش هدف قرار بگیرد باید «به خودش احترام بگذارد و واکنش نشان دهد.»لوک فریدن، نخستوزیر لوکزامبورگ گفت: «من فکر میکنم تعرفه همیشه بد است. تعرفه برای تجارت بد است. تعرفه برای ایالات متحده هم بد است.»
پس از اینکه کاخ سفید تایید کرد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بنا دارد تعرفههایی ۲۵ درصدی برای کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال کند و مالیات کالاهای چینی را هم ۱۰ درصد افزایش میدهد، کانادا و مکزیک هم از قصد خود برای اعمال تعرفههای تلافیجویانه خبر دادند.
دونالد ترامپ روز یکشنبه درحالی که در ملک شخصی خود در مارالاگو در فلوریدا صحبت میکرد، اشاره کرد که اتحادیه اروپا با ۲۷ عضو، هدف بعدی خواهد بود اما زمان آن را مشخص نکرد.
او گفت: «آنها ماشینهای ما را نمیگیرند، محصولات کشاورزی ما را نمیگیرند. آنها تقریباً هیچ چیزی از ما نمیگیرند، اما ما همه چیز را از آنها میگیریم.»
ترامپ در عین حال اشاره کرد که برتیانیا، که در سال ۲۰۲۰ از اتحادیه اروپا خارج شد، ممکن است از این تعرفهها معاف شود: «فکر میکنم این یکی قابل حل است.»
با افزایش نگرانی از اینکه تعرفهها ممکن است منجر به یک جنگ تجاری آسیبزننده به اقتصاد شود، بازارهای سهام و ارزش ارزهای جهانی در مقابل دلار در روز دوشنبه سقوط کردند.
ایالات متحده بزرگترین شریک تجاری و سرمایهگذاری اتحادیه اروپا است و همیشه تراز تجاریاش با این اتحادیه منفی بوده است. در سال ۲۰۲۳ کسری تجاری ایالات متحده با اروپا در بخش کالاها به ۱۵۵/۸ میلیارد یورو (۱۶۱/۶ میلیارد دلار) رسید.
با این حال ایالات متحده در تجارت با اتحادیه اروپا، در بخش خدمات، ۱۰۴ میلیارد یورو مازاد داشت.
کد مطلب: 513920