گروه بين الملل: دولت اسلامگراي ترکیه ممنوعیت سر کردن روسری در دبیرستانهای این کشور را لغو کرد. از این پس دختران دانشآموز در دبیرستانهای ترکیه اجازه دارند با روسری در کلاسهای درس حضور یابند.
احمد داوداوغلو، نخستوزیر ترکیه، همزمان با آغاز سال تحصیلی در کشور در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی "ان تیوی" اظهار داشت: «هر کسی که میخواهد روسری به سر کند، آزاد است و هر کس که نمیخواهد، سر نمیکند.» به گفته وی لغو قانون ممنوعیت داشتن حجاب در دبیرستانهای دخترانه بخشی از سیاست حزب حاکم ترکیه، عدالت و توسعه برای گسترش "آزادی" است. احمد داوداوغلو اضافه کرد: «همه میتوانند آنگونه که به نظرشان صحیح میآید، زندگی کنند.»
حزب عدالت و توسعه از زمان به دستگیری قدرت در ترکیه در سال ۲۰۰۲، در تلاش بوده است تا از شدت قانون ممنوعیت به سر کردن روسری در ادارات دولتی بکاهد. حرکت اخیر دولت در راستای لغو این قانون در مدارس، انتقاد مخلفان سکولار در پارلمان ترکیه را به همراه داشته است. همچنین اتحادیههای معلمان نیز به شدت با این حرکت مخالفت کردهاند. رئیس یکی از این اتحادیهها لغو ممنوعیت داشتن حجاب در مدارس را "ابزاری کردن دین" خوانده و ابراز نگرانی کرده است که "جامعه ترکیه با این کار به دوران قرون وسطی پرتاب میشود."
احمد داوداوغلو در جواب مخالفان با اشاره به تجربه پیشین، گفته است که لغو قانون ممنوعیت داشتن حجاب برای کارمندان دولت در سال ۲۰۱۳ هیچ درگیری و معضلی را به وجود نیاورد. از سال گذشته نمایندگان زن پارلمان ترکیه این اجازه را یافتند که روسری بر سر کنند. به وکلای زن ترک نیز اجازه داده شد تا از این پس با روسری در دادگاه حاضر شوند. قانون ممنوعیت حجاب در نهادهای دولتی و مدارس به زمان مصطفی کمال آتاتورک و تلاشهای وی در راستای کشف حجاب در کشور باز میگردد. با اینحال حجاب همواره موضوعی بحثبرانگیز در جامعه ترکیه بوده است. طبق آمارگیریها دو سوم زنان در ترکیه محجبه هستند.