اگرچه حداقل باید برخی از موارد ذکر شده در بالا را مد نظر قرار دهید، راه سادهتری برای برطرف کردن چالش خرید پردازنده مرکزی وجود دارد که نادیده گرفتن جزئیات فنی و تمرکز بر پرسشی اساسیتر است: اینتل در برابر AMD، کدام پردازندهها بهترین گزینه برای شما هستند؟
احتمالا متوجه خواهید شد که پاسخ به این پرسش بسیار راحتتر خواهد بود و زمانی که انتخاب خود را انجام دهید بسیاری از تصمیم گیریهای دیگر درباره رایانه جدید انجام خواهند شد و زمان قابل توجهی را صرفه جویی میکنید.
پردازنده های اینتلاگر عملکرد یکی از اولویتهای اصلی شما محسوب میشود و از نظر مالی با مشکلی مواجه نیستید پردازنده ای اینتل به ویژه گزینههای Core i7 انتخاب خوبی محسوب میشوند. اگر دقت کرده باشید اکثر رایانههای قدرتمند همواره به پردازندههای اینتل مجهز هستند. البته با توجه به کاری که قصد انجام آن را دارید، تفاوت میتواند جزئی باشد. به عنوان مثال، تفاوت در عملکرد گیمینگ میتواند مشخص باشد و اگر اورکلاک کردن پردازنده انتخابی خود را برنامه ریزی کردهاید و برنامههای هدفتان از چندین هسته به خوبی استفاده میکنند پس AMD ممکن است برخی مواقع سرعتهایی برابر یا بیشتر با میزان کش کمتر نسبت به اینتل را ارائه کند.
خانواده اینتل Core M (یا Broadwell) تغییرات فاحشی را در عملکرد تک هسته ایجاد نمیکنند. آنها نسبت به پردازندههای Haswell اینتل تنها افزایش پنج درصدی سرعت را ارائه میکنند. در حقیقت، ارتقا واقعی زمانی رخ خواهد داد که فرآیند تولید پردازنده 14 نانومتری به جریان اصلی بازار مبدل شود که کاهش 30 درصدی نیروی مورد نیاز را به همراه داشته و کاهش دمای تولیدی به تبلتهای بدون فن نیز اجازه میدهد با ضخامت هرچه کمتر تولید شوند. مهمتر از همه عمر باتری دستگاهها افزایش مییابد.
فناوریهای اخیر اینتل میتوانند تفاوتی چشمگیر در دستگاههای قابل حمل ایجاد کنند. اما اگر به دنبال گزینهای دسکتاپ هستید که عملکردی بالا را ارائه میدهد و البته دوست ندارید با برچسبهای قیمت هنگفت چیپهای رده بالای Core i7 اینتل مواجه شوید، پردازندههای Core i5 این شرکت همچنان یکی از بهترین گزینهها هستند.
پردازنده های AMDدر شرایطی که اینتل به موفقیت پردازندههای 14 نانومتری امید دارد، شرکت رقیب یعنی AMD همچنان پردازندههای 28 نانومتری (احتمالا 20 نانومتری در سال 2015) را تولید میکند و مسیری کاملا متفاوت را در پیش گرفته است. این شرکت قصد دارد گزینه جدیدی را با پردازندههای خود ارائه کند که به نام Kaveri شناخته میشود.
تغییر بزرگ در این زمینه پشتیبانی از معماری سیستم ناهمگن (به اختصار HSA) است که ادغام هرچه بیشتر هستههای پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی را دنبال میکند. به طور خاص، بخش حافظه قدیمی پردازندههای مرکزی و پردازندههای گرافیکی هر یک دارای یک بخش بودند و به روشهای بسیار متفاوت به کار گرفته میشدند با طرحی جدید (hUMA) جایگزین شدهاند که دسترسی به حافظه رم، صف بندی و حقوق اجرای مشابه را به اشتراک میگذارد.
این به معنای آن است که هر هسته پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی در چیپ Kaveri می تواند فرآیند جداگانهای را در فضای حافظه خود و مستقل از هستههای دیگر اجرا کند. شرکت AMD برای این روش جدید انجام کارها نام تجاری هستههای رایانشی (Compute Cores) را برگزیده تا به مقایسه درست آنها با موارد دیگر کمک شود. به عنوان مثال، پردازنده AMD Kaveri A10-7850K با چهار هسته پردازنده مرکزی و هشت هسته پردازنده گرافیکی دارای دوازده هستههای رایانشی است.
اما این آغاز ماجرا است. هستههای پردازنده مرکزی استریم رولر Kaveri میتوانند در انجام وظایف تک رشتهای 10 درصد سریعتر و در وظایف چند رشتهای دو برابر سریعتر از آن باشند. هستههای ارتقا یافته گرافیکی GCN نیز عملکرد گرافیکی بهتر را موجب شده و پشتیبانی از برنامه منتل AMD (جایگزینی سریعتر برای DirectX در آداپتورهای GCN) باید تسریع هرچه بیشتر گیمینگ را موجب شوند.
پردازنده Kaveri چشمگیرترین گام رو به جلوی شرکت AMD محسوب شده و بهبودی واقعی نسبت به فناوری پیشین است. اگرچه نمیتواند قاتل اینتل باشد، اما طراحی Kaveri آن را به رقیبی جدی برای این شرکت در برخی حوزهها مبدل میکند.