نكاتي برای بهبود عملکرد دستگاه اندرویدی
عصرایران , 29 مهر 1393 ساعت 12:11
گروه فناوری: در حال حاضر، اندروید پرطرفدارترین سیستم عامل دستگاههای قابل حمل مانند تلفنهای همراه هوشمند و تبلتها محسوب میشود. بسیاری منبع باز بودن این سیستم عامل را دلیل اصلی گسترش آن میدانند. با این وجود، این ویژگی میتواند به عنوان یکی از نقاط ضعف اندروید نیز در نظر گرفته شود.
دستگاههایی با سخت افزار قدرتمند به طور معمول تجربه رابط کاربری اندرویدی روان و بدون مکث را برای کاربر رقم میزنند اما دستگاههایی با قیمت متوسط و ارزان ممکن است از قدرت پردازشی و حافظه کافی برای ایجاد چنین شرایطی برخوردار نبوده و یا نصب نرم افزارهای مختلف و انباشتن فایلهای گوناگون در نهایت کندی سرعت دستگاه اندرویدی را به همراه داشته باشد.
خبر خوب این است که میتوان اقدامهای مختلفی را برای ارتقا عملکرد دستگاه اندرویدی به کار گرفت که در ادامه این مطلب به برخی از آنها اشاره میکنیم.
به روز رسانی (آپدیت) نرم افزار
در شرایطی که دوستداران فناوری به طور مرتب دستگاه خود را برای بررسی به روز رسانی نرم افزار کنترل میکنند، بسیاری از کاربران نیز توجه خاصی به این مساله نداشته و ممکن است آخرین نسخه سیستم عامل و نرم افزارها را روی دستگاه خود نداشته باشند. بر همین اساس، از نصب آخرین آپدیت نرم افزاری در دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. آپدیتهای نرم افزاری به طور معمول شامل اصلاح باگها و بهبودهای دیگر میشوند که میتوانند عملکرد دستگاه اندرویدی را بهبود بخشند. این اقدام درباره اپلیکیشنهای شخص سوم که روی دستگاه خود نصب کردهاید نیز صادق است.
حذف اپلیکیشن ها و فایل های غیر ضروری
بسیاری از کاربران تعداد زیادی اپلیکیشن را روی موبایل هوشمند خود نگه میدارند که این مساله میتواند کندی عملکرد دستگاه را موجب شود. هر چیزی که روی دستگاه خود نصب کردهاید از ظرفیت کاهش سرعت عملکرد آن برخوردار است. در نتیجه، از شر اپلیکیشنهایی که بلااستفاده مانده اند، راحت شوید. این مساله درباره محتوای رسانه ای که ممکن است فضای ذخیره سازی بسیاری را اشغال کند نیز صادق است. فضای ذخیره سازی آزادتر بر عملکرد دستگاه اندرویدی تاثیرگذار خواهد بود.
خروج از اپلیکیشن ها
برخی اپلیکیشن ها به فعالیت خود در پس زمینه ادامه می دهند. این اپلیکیشن ها در بخش اعلان ها به فعالیت ادامه داده و یا آیکون های خود را در نوار وضعیت باقی می گذارند. برخی از این اپلیکیشن ها دارای دکمه خروج اختصاصی بوده و پس از انجام کار خود می توانید از این دکمه برای خروج کامل استفاده کنید. این اقدام از فعالیت چنین اپلیکیشن هایی در پس زمینه جلوگیری کرده و سیستم درگیر فعالیت آنها نمی شود.
خداحافظی با تصویر پس زمینه زنده (Live Wallpaper)
تصاویر پس زمینه زنده به رغم جذابیت بصری می توانند سرعت عملکرد دستگاه اندرویدی را کاهش دهند. اگر روی تبلت و یا موبایل هوشمند خود تصویر پس زمینه زنده قرار داده و از سرعت عملکرد دلخواه برخوردار نیستند آن را غیر فعال کرده و از تصاویر ثابت استفاده کنید. این اقدام سرعت عملکرد و میزان شارژدهی باتری را افزایش می دهد.
بررسی ویجت ها
در شرایطی که به راحتی می توان تصاویر پس زمینه زنده را کنار گذاشت اما نمی توان از ویجت ها به راحتی صرف نظر کرد. با این وجود، اگر تعداد حداقلی از ویجت ها به ویژه آنهایی که دارای ویژگی آپدیت اتوماتیک هستند را در صفحه اصلی قرار دهید به عملکرد روانتر دستگاه اندرویدی کمک میکند.
انتخاب لانچر مناسب
برخی لانچرهای پایه بدون در نظر گرفتن سفارشی سازی انجام شده از سوی کاربر عملکرد کندی دارند. از این رو، جستجو و انتخاب لانچری دیگر را میتوانید مد نظر قرار دهید. برخی لانچرهای شخص سوم از عملکرد روانتری نسبت به لانچر پایه دستگاه اندرویدی برخوردار هستند.
استفاده از کارت حافظه سرعت بالا
اگر از کارت حافظه در دستگاه اندرویدی خود استفاده میکنید از به کارگیری مدلهای سرعت بالا اطمینان حاصل کنید. در همین راستا، کارتهای حافظه کلاس 10 را مد نظر قرار دهید که بهترین عملکرد را در اختیار کاربر قرار میدهند.
بازگشت به تنظیمت اولیه کارخانه (Factory Reset)
برخی مواقع پس از یک دوره طولانی مدت - به عنوان مثال، شش ماه و یا یک سال - استفاده سنگین از دستگاه اندرویدی عملکرد آن به گونهای افت میکند که چاره ای جز بازگشت به تنظیمات اولیه کارخانه و حذف کردن همه چیز باقی نمیماند. اگر توصیههای پیشین در بهبود سرعت و عملکرد دستگاه اندرویدی موثر نبودند بازگشت به تنظیمات اولیه کارخانه آخرین گزینه برای بازگرداندن زندگی به آن محسوب میشود. پیش از آغاز این فرآیند از فایلهای مهم خود پشتیبان تهیه کنید.
کد مطلب: 58417