کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بیمه زنان خانه‌دار از مطالبات مهم زنان در کشور ؛

مطالبه‌ای که پس از 12 سال هنوز محقق نشده است

ایسنا , 6 آبان 1393 ساعت 22:09

گروه جامعه: مدیرکل بررسی‌های امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ضمن تشریح علل به طول انجامیدن ارایه بیمه زنان خانه‌دار به مجلس از تلاش 12 ساله علاقه‌مندان به حقوق زنان برای تصویب آن سخن گفت.


اشرف گرامی‌زادگان گفت: بیمه زنان خانه‌دار از مطالبات مهم زنان در کشور است و گستردگی جمعیت تحت پوشش نیز از دلایلی است که ناگزیر مطالعه و بررسی و اجرایی شدن این بیمه دقت بیشتری را می طلبد. جمعیتی که بین 19 تا 23 میلیون تخمین زده می شود. وی در ادامه گفت: اهمیت بیمه شدن زنان خانه دار در درجه اول به این موضوع مهم وابسته است که باید همه جامعه تحت پوشش بیمه قرار گیرند. برخی گمان می کنند فقط بیمه سلامت برای ایرانیان کافی است، این در حالیست که تامین آتیه افراد در عصر کنونی امری اجتناب ناپذیراست. بنابراین معاونت امورزنان به این مسئله اهمیت زیادی می دهد و معتقد است باید بیمه‌ای مستمر و پایدار برای زنان خانه دار تدارک دید.

مدیرکل بررسی‌های امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده درباره علت طولانی شدن پروسه تصویب بیمه زنان خانه‌دار اظهارکرد: حدود 12 سال است که همه علاقه‌مندان به حقوق زنان تلاش می کنند تا این بیمه به ثمر بنشیند. در طول این سالها همه مسئولان تلاش‌هایی را در این زمینه انجام داده‌اند؛ اما این بیمه در صورتی موفق خواهد بود که مستمر و پایدار باشد. گرامی‌زادگان اضافه‌کرد: نگاهی به تاریخچه آغاز این مطالبه نشان می دهد که بخشی از بیمه زنان خانه‌دار طی چند سال و برای تعدادی اجرا شده و سپس متوقف شده است. مجددا با تلاش فعالان دیگر حتی به قانون بودجه هم راه یافته، اما با انتقاد شورای نگهبان و ضرورت ارایه قانونی جدید مواجه شد و طرح مجدد تخصیص اعتبار برای بیمه زنان خانه‌دار، در بودجه مقبول واقع نشد.

وی درباره اجرایی نشدن بیمه‌زنان خانه دار گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مسئول باید بیمه زنان خانه دار را متقبل می‌شد. در واقع یکی از وظایف سازمان تامین اجتماعی ، بیمه کردن اقشار مختلف جامعه است. بر اساس مقررات، کارباید مشخص و کارفرما تعریف شده باشد اما درمورد زنان خانه دار نه کارفرمایی بود و نه خانه داری شغل شناخته می‌شد.

مدیرکل بررسی‌های امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده با بیان اینکه بیمه زنان خانه‌دار باید تامین اعتبار شود، اظهارکرد: وقتی اعتباری لحاظ نشده است چگونه یک وزارتخانه زنان را بیمه کند؟ مگر بدون اعتبار می‌توان از سازمانی انتظار داشت تا بیمه زنان خانه‌دار را تضمین کند؟ وی افزود: همه اقدامات مسئولان دوباره بررسی و با متخصصان مربوط تماس گرفته و نظرات آنان دریافت شد و جلساتی نیز با مسئولان بیمه زنان خانه دار تشکیل شد. راه قانونی همراهی تامین اجتماعی در این بیمه است. تامین اجتماعی با استناد به قوانین و مقررات موجود اعلام کرد که راه صحیح ورود زنان خانه دار به بیمه چندلایه و فراگیر است. سازمان مسئول نتیجه مطالعاتش را مطرح کرد و تصمیم گرفت بیمه زنان خانه‌دار را در یکی از بندهای بیمه فراگیر قرار دهد.

گرامی‌زادگان درباره نقش معاونت امورزنان و خانواده ریاست جمهوری در زمینه تصویب لایحه تامین امنیت زنان گفت: هدف معاونت امور زنان، تحقق بیمه زنان خانه‌دار است چون این بیمه را به دلایلی چون تحکیم خانواده، آرامش زنان برای حفظ خانه و خانواده،امنیت خاطر از آینده و دهها نکته مثبت دیگر ضرورت زنان جامعه امروز می داند . طبق بررسی‌های انجام شده زنانی که امنیت خاطر دارند و نگرانی از آینده‌ای نامعلوم ذهن و فکر آنان را مغشوش نکرده است، بهتر می‌توانند کانون خانواده را گرم و پایدار نگه دارند. نگرانی و نبود امنیت ضربه‌های روحی شدیدی به زنان می‌زند و ثبات خانواده را برهم می زند. اطمینان نسبی از آینده، سرنوشت زنان را به گونه‌ای مناسب رقم خواهد زد.

وی درباره آخرین اقدامات معاونت امور زنان و خانواده در زمینه لایحه تامین امنیت زنان اظهارکرد: دفتر حقوقی معاونت با تاکید مولاوردی – معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده- بر تدوین لایحه بیمه زنان خانه دار، متن پیش نویس لایحه را با صور مختلف به معاونت امورزنان و خانواده ارائه کرده است. در این مرحله معاونت امورزنان در صورت تائید و پذیرش این پیش نویس،آن را طبق قواعد مرسوم با تامین اجتماعی و هیئت دولت در میان خواهد گذاشت و تصمیم دولت مطابق روال قانونی به مجلس ارائه می‌شود.

مدیرکل بررسی‌های امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده درباره دیدگاه‌های اعضای فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی درزمینه بیمه زنان خانه‌دار گفت: نمایندگان واقف هستند که لایحه باید کامل و جامع باشد و آنان در کمیسیون‌های تخصصی به بحث و بررسی درباره آن می پردازند. این لایحه بارمالی دارد و تنها راه ورود آن به مجلس– به دلیل عدم مغایرت با اصول قانون اساسی –از طریق دولت است.

وی اضافه کرد: نمایندگان از دولت انتظار دارند که لایحه کامل و جامع، پایدار و مستمر باشد و از نظر اعتبار نیز قابل تصویب در مجلس باشد. این نکات بیشتر مورد تائید نمایندگان ملت است و معاونت امور زنان به جهت احترام به نمایندگان و تحویل لایحه مناسب، تعمق بیشتری به خرج می‌دهد تا هم لایحه تصویب شود و هم کمتر با نقد مواجه شود. ما نیز انتظار داریم با تعاملی که خوشبختانه بین معاونت و نمایندگان برقرار است این فرصت را به معاونت بدهند تا مطالبات زنان با کیفیت بهتری در مجلس طرح شود. گرامی‌زادگان در پایان گفت: از راهکارها برای تحقق لایحه بیمه زنان خانه‌دار استقبال می‌کنیم و افراد می‌توانند با معاونت امورزنان تماس بگیرند و پیشنهادات خودرا ارائه دهند.


کد مطلب: 59227

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/59227/مطالبه-ای-12-سال-هنوز-محقق-نشده

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir