خروپف مزمن نشانهای از آپنه انسدادی خواب محسوب میشود و از هر 20 نفر یکی از این مشکل رنج میبرد؛ صدای خرخر کردن در اثر عبور هوا از بافت نرم گلو ایجاد میشود. آپنه انسدادی خواب علاوه بر ایجاد صدای بلند خروپف هنگام خواب، موجب توقف تنفس در مقاطع زمانی کوتاه مدت و کاهش اکسیژنرسانی به بدن میشود. اوایل سال جاری محققان دانشکده پرستاری دانشگاه سیدنی در تحقیقات خود دریافتند، افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب بیشتر در خطر مرگ در اثر سرطان قرار داشته و 2.5 برابر بیش از دیگران به انواع سرطان مبتلا میشوند، چراکه کمبود اکسیژن - ناشی از توقف تنفس - به رشد تومور کمک میکند.
کمبود اکسیژن ناشی از آپنه انسدادی خواب بر قشر خاکستری مغز نیز اثر گذاشته و بر عملکرد شناختی، خلق و خوی افراد اثر گذاشته و حتی خطر حمله قلبی، سکته و فشار خون بالا را نیز افزایش میدهد. یکی از روشهای متداول جلوگیری از آپنه انسدادی خواب و توقف خرخر کردن، استفاده از ماسک فشار مداوم مثبت راه هوایی (CPAP) است که با افزایش فشار هوا، راههای هوایی را در زمان خواب باز نگه میدارد، اما بسیاری از افراد بدلیل وزن زیاد و پمپ پر سر و صدای دستگاه، تمایلی به استفاده از این ماسک در زمان خواب ندارند.
محققان نسل جدیدی از ماسک فشار مداوم مثبت راه هوایی (CPAP) را تولید کردهاند که از انعطافپذیری بالایی برخوردار بوده و در مقایسه با نمونههای قبلی بسیار سبکتر است. نمونه اول که توسط محققان شرکت فیلیپس تولید شده است، ماسک Philips Nuance نام دارد که به جای پوشاندن کل بینی، تنها در قسمت انتهایی آن قرار میگیرد؛ این ماسک از جنس ژلهای ساخته شده که با وزن سبک و انعطافپذیری، امکان خواب راحت را فراهم میکند.
نوع دیگر ماسک فشار مداوم مثبت راه هوایی که توسط محققان InnoMed Technologies ساخته شده است، در سوراخهای بینی قرار گرفته و از نرمی، انعطافپذیری و صدای بسیار کمتری برخوردار است.