گروه جامعه: عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: خسارت ناشی از خشکسالی برابر یا بیشتر از خسارت ناشی از سایر بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله است.
ناصر طهماسبیپور گفت: خشکسالی نوعی پدیده اقلیمی برگشتپذیر و واقعیتی اجتنابناپذیر در اقلیمهای مختلف است که در اثر کمبود بارندگی طی یک دوره زمانی بروز کرده و تحت تأثیر پدیدههایی چون التیتو، لاتینا و گازهای گلخانهای در اقلیمهای خشک و نیمهخشک با روندی افزایشی در حال اتفاق افتادن است. کمبود بارش اثرات متفاوتی روی آبهای زیرزمینی، منابع ذخیره آب، رطوبت خاک و جریان رودخانه دارد.
وی ادامه داد: اگر تداوم وقوع آن طولانی شود اثرات ناشی از آن حالت غیرساختاری یافته و در نتیجه خسارتهای ناشی از این پدیده در بخشهای مختلف مانند کشاورزی و اجتماعی به صورت تدریجی ظاهر میشود. همچنین به دلیل ذات پنهانی این پدیده، تعیین زمان آغاز، گسترش و پایان آن دشوار است. این محقق آبخیزداری خاطرنشان کرد: از آنجا که وقوع خشکسالی اجتنابناپذیر است، به خصوص در دهههای اخیر که میزان آن افزایش چشمگیری یافته، برای مقابله با این بلای طبیعی و ایجاد یک سیستم مدیریتی مناسب استفاده از روشهای مناسب برای تعیین و بررسی خشکسالی بسیار مهم است.