گروه جامعه: معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، ایجاد محافل سالم و گروهی برای ارتقای رشد و آموزش در میان جوانان را بسیار مهم دانست و گفت: خانوادهها در همراهی و دلگرمی جوانان نقش بسیار تعیینکنندهای دارند که همین اقداماتشان به عنوان یک عمل پیشگیرانه در جهت حفظ فرزندان از آسیبها در آینده است که سمنها جزو یکی از همین محافل سالم برای بالندگیشان است.
دکتر محمود گلزاری در نشست با سازمانهای مردمنهاد جوانان استان زنجان که به میزبانی حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، اظهار کرد: سمنها محل مناسبی است که به درستی میتوان از ظرفیتهای جوانان در مسیرهای مناسب استفاده کرد و با توجه به این ظرفیتها میتوان در زمینههای مختلف شاهد ورود به موقع این گروههای جوان باشیم. وی در ادامه به برنامههای مهم در حوزه سمنها اشاره کرد و افزود: معرفی سمنها به ارگانهای دولتی و غیردولتی برای مشارکت در کارهای اجرایی، بیمه اعضای سمنها، ایجاد محل دائمی همچون سمنسرا و آسانسازی فرآیند اخذ مجوز برای سمنها باید در اسرع وقت انجام گیرد.
گلزاری تصریح کرد: امروز جامعه در همه حوزهها با مشکلاتی مواجه است که با توجه به بسترهای موجود، سمنها میتوانند در جریان نیازهای جامعه، شرایط رشد خود را فراهم کنند که در این میان نیازمند توان علمی سمنها هستیم. وی یادآور شد: سمنهایی که در حوزه دین فعالیت میکنند وظیفه بسیار سنگینی بر عهده دارند، چرا که تبیین مسائل دینی به زبان امروز برای نسل حاضر نیازمند ارایه کالا و بیان روز است تا این مباحث به درستی به جوانان ارائه شود.
گلزاری خاطرنشان کرد: امروز در جامعه قشر جوان متاسفانه با مشکلات فراوانی در رسیدن به اهداف کوچک و بزرگ خود مواجه است که در صورت تحقق نیافتن اهداف، منجر به آسیبهایی فردی و اجتماعی میشود. معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان همچنین در مراسم اختتامیه اولین دوره توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد اظهار کرد: امروز باید در جهتی حرکت کنیم که بخش اعظم جوانان را از جامعهگریزی و جامعهستیزی به سمت جامعهپذیری سوق دهیم؛ چرا که ابتلای جوانان به کارگیری ابزارهای روز دنیا موجب هدایت آنان به جامعهگریزی شده است.
گلزاری همچنین در مراسم افتتاحیه اولین دوره توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد جوانان کشور که به میزبانی حسینیه اعظم زنجان برگزار شد، افزود: تعدادی از جوانان امروزه با انتخاب انزوا و گوشهگیری، پناه به تنهاییهایی پوچگرایانه بردهاند که در نهایت رو به آسیبهایی در جامعه میآورند و قصد فراموشی خود را دارند و زمانی چشم میگشایند که خود را فردی اجتماعیستیز مییابند و قادر نیستند حق خود را بگیرند. وی تصریح کرد: امروز متاسفانه با آمار زیادی از گرفتاری جوانان به آسیبهای اجتماعی مواجه هستیم که دلیل عمده این آسیبها قادر نبودن حل مسئله در بین جوانان است، چرا که آموزش صحیح حل مسئله را یاد نگرفتهاند.
سمنها چشم ناظر مشکلات جامعه هستند
معاون وزیر ورزش و جوانان در ادامه یادآور شد: سمنها چشم ناظر مشکلات جامعه هستند و در این میان توانمندسازی و کیفیتافزایی یکی از برنامههای مهم وزارتخانه برای سمنها است که این دورهها فرصت مناسبی برای ارتقای رشد و مشارکت گروهی در بین جوانان و جوامع ایجاد میکند. در ادامه این مراسم، معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت ورزش و جوانان نیز اظهار کرد: این دوره با حضور 15 استان از سراسر کشور به صورت اولین دوره در استان زنجان به مدت دو روز برگزار میشود که با هدف، تلاش و ارائه آموزشهای عمومی و ارتقای توان ارتباطی و ادراکی اعضای جوان و مطالباتشان انجام میگیرد.
رضا حجتی افزود: فرآیند جامعهپذیری، فرآیند پیچیدهای است که در درون جوامع پرورش مییابد و این وظیفه دولت است که به این فرآیند کمک کند تا شاهد جامعهگریزی و جامعهستیزی افراد نباشند که با ایجاد نهادهای اجتماعی متکفل، تربیت اجتماعی افراد را از گذر سنت به مدرنیته انجام دهد. حجتی به توسعه سمنها اشاره کرد و گفت: طبق آمار ارائه شده در کشور به ازای هر سه هزار نفر یک شعبه بانک وجود دارد، اما به ازای 80 هزار نفر جوان زیر 30 سال یک سمن فعالیت میکند که به هیچ وجه آمار خوشایندی نیست.
در ادامه این مراسم، سیدارسلان حسینی مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان نیز اظهار کرد: امروز انتظارات جوانان با توجه به منابع مالی کشور بسیار بالا است که متاسفانه در سه حوزه مسکن، اشتغال و ازدواج اتفاقات خوشایندی برای جوانان نیافته است و جزو مهمترین دغدغه جوانان شده است. وی افزود: استان زنجان این آمادگی را برای پذیرش و همکاری سمنهای فعال در حرکت در مسیر طراحی و ترقیات کشور دارد که با نادیده گرفتن شرایط اجازه ندهیم مشکلات به بحران تبدیل شود.