رئيسجمهور ميخواست دانشگاهها را از رخوت 8 ساله خارج کند؛
معين: دانشگاهها تاوان فقدان احزاب سياسي را ميپردازند
ايرنا , 25 آذر 1393 ساعت 18:56
گروه سياسي: وزير علوم دولتهاي سازندگي و اصلاحات با بيان اينکه دانشگاهها باشگاه سياسي نيستند، تاکيد کرد: دانشگاهها نبايد تاوان فقدان احزاب سياسي، نهادهاي مدني يا مطبوعات آزاد را در کشور بپردازند.
دکتر مصطفي معين درخصوص وضعيت دانشگاهها گفت: در حوزه آموزش عالي بايد شخصا از دولت آقاي روحاني سپاسگذاري کنم زيرا تلاش کردند تا به تعهد خود عمل کنند. نشاط در دانشگاهها که آقاي روحاني مطرح کرد، از نظر من ميتواند بدين معنا باشد که ايشان ميخواستند دانشگاه را از رخوت، رکود و سکوتي که در دوره هشت ساله قبلي به آن تحميل شد، خارج کنند.در عين حال دانشگاهها نبايد تاوان فقدان احزاب سياسي، نهادهاي مدني يا مطبوعات آزاد در کشور را بپردازند. دانشگاه نميتواند جايگزين احزاب سياسي، ابزار فعل عناصر، باندها يا جناحهاي سياسي باشد. دانشگاه باشگاه سياسي نيست بلکه نهادي علمي با رسالتهاي اجتماعي، علمي و فرهنگي در سطح ملي و جهاني است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه يکي از اختلافات دولت و مجلس بر سر اين بود که نمايندگان ميگفتند وزارت علوم از حلقه معين خارج نميشود. وجود اين حلقه را قبول داريد؟، گفت: بستگي دارد که شما حلقه را چگونه تعريف کنيد. اگر منظورشان از حلقه، شبيه سازي با باندهاي زيرزميني افراطي است که زماني مثلا در شهرري بود و از دل آن ترور يک اصلاحطلب يا قتلهاي زنجيرهاي بيرون ميآمد، نه ! اصلاحطلبان از اين نوع حلقهها ندارند.ولي اگر منظور نمايندگان وابسته به جبهه پايداري، حلقه دوستانهاي است از افرادي با ويژگيهاي مشترک مانند فراجناحي بودن، قصد خدمت داشتن، نيت پاک براي خدمت به جامعه و توسعه کشور، عشق به دانش و پژوهش و اخلاق و معنويت، بله چنين انگيزهها و تلاشهاي جمعي وجود داشته است و وجود خواهد داشت.
معین افزود: شرط عضويت در اين گونه حلقهها، برخورداري از حسن شهرت، شايستگي و صلاحيت است. اين افراد به طور طبيعي کنار هم جمع شده و ميشوند و دلواپس از دست دادن رانتها و سوءاستفاده از پست و مقام و فسادهاي کلاني که در همين 2 دولت قبلي شاهد بوديد، نبودند و نيستند!دكتر در پاسخ به اين پرسش كه آيا قصد نامزدي براي انتخابات مجلس را داريد؟، گفت: خودم را در مجلس خيلي مفيد نميدانم. مجلس ما وقتي کارآمد خواهد بود که احزاب سياسي در کشور شکل گرفته باشند.
وی گفت: احزاب سياسي ميتوانند هم در انتخاب و معرفي نامزدهاي اصلح و هم با تشکيل فراکسيونهاي حزبي، مجلس و دولت را تقويت و هماهنگ کنند. ولي ما متاسفانه در کشورمان احزابي جدي که قانوني بوده، اساسنامه داشته و با توده مردم در ارتباط باشند، نداريم.اگر احزاب در کشور شکل بگيرند آن وقت فرد ميتواند در مجلس موثرتر باشد. در مجلس کار کارشناسي در دفاع يا مخالفت با لوايح و طرحها صورت ميگيرد و نظارت بر دولت نيز بايد در چارچوب قانون اساسي و کارشناسانه باشد نه مانند نظارتي که در يک سال و نيم گذشته بر دولت و وزارت علوم شد و انعکاس بيروني آن بيشتر حالت باجگيري يا داد وستد داشت! من قصدي براي نامزدي مجلس ندارم و فکر کنم در همين عرصههاي علمي و اجتماعي وظيفه بيشتري نسبت به حضور در نهاد قانون گذاري دارم. هر سه باري نيز که در مجلس حضور داشتم، دوره نمايندگيام کوتاه مدت بود.
کد مطلب: 63642