این برنامه با حضور حمید رسایی نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس و دکتر محمد دادکان رئیس اسبق فدراسیون فوتبال و عبدالرحمن شاه حسینی قاضی اسبق فوتبال در کمیته انضباطی و همچنين مصاحبه ضبط شده با كفاشيان و تماس تلفني با سردار صدرالسادات برگزار شد.
در ابتدای بحث، رسایی در خصوص ماجرای کارت های پایان خدمت در کمیسیون اصل 90 سخناني بيان كرد و گفت: «چهار مربی مطرح در امر صدور کارتهای پایان خدمت نقش داشتهاند. در بین دارندگان کارتهای معافیت مورددار، مجری و خبرنگار هم داریم. جالب است که وقتی ما داشتیم این پرونده را پیگیری میکردیم، بعضی از نمایندهها دنبال این بودند که کار را متوقف کنیم. دلیلش هم این بود که در شهر آنها تیم نظامی وجود داشت که مسوولان این تیم مایل بودند از بازیکنان سرباز استفاده کنند. ما اجازه نمیدهیم اینها در تیم ملی یا باشگاهها بازی کنند. تخصصشان فوتبال است؟ خیلی خب، همه پادگانها تیم فوتبال دارند، این دوستان هم بروند در پادگان فوتبال بازی کنند!»
سپس دادکان در مورد کارت های معافیت گفت: «من دوست دارم بحث فساد در فوتبال را باید اصلاح کرد و گفت فساد مربوط به آدم های این فوتبال و ورزش است. فوتبال کدام فساد را دارد؟ ورزش چه فسادی دارد؟ آن آدم ها باید دید که صلاحیت حضور در جایگاه های فوتبالی را دارند؟ موضوع اصلی حرف های من در خصوص افرادی است که در این بخش ورزش و فوتبال پست می گیرند.»
شاه حسینی نیز در این مورد گفت: «من با دکتر دادکان موافقم. فوتبال و ورزش تعریف خاصی دارد. اشخاصی که در این حوزه وارد می شود به همراه عملکردشان زیر سوال است نه فوتبال. در خصوص کارت های پایان خدمت باید بگویم ممکن است سند یا کارتی، اساسا جعلی باشد. مثلا گواهی نامه رانندگی. یعنی از مرجع اصلی آن صادر نشده باشد و در این مورد، قانون تعریف صریحی دارد. اما در این خصوص، عکس قضیه رخ داده است. یعنی کارت های پایان خدمت اصالت دارد و از مراجع قانونی با رعایت تمام مراحل قانونی صادر شده است. منشا کارت ها مثل مدارک پزشکی مخدوش بوده است. طبق ماده 43 نظام وظیفه، این سازمان ورود کرده و به دنبال ریشه های آن است. حدود 118 کارت معافیت بازیکنان فوتبال محل تردید است. بحث کفالت، پزشکی، تک فرزندی و ... بوده است. بعد از اینکه مسائل را رسیدگی کردند، یک تعداد معدودی را ابطال کردند که باید به همه مسائل بررسی شوند.»
کفاشیان که مصاحبه ای خارج از استودیو داشت نیز در بخش اول حرف هایش گفت: از این مدل کارت ها همه رفته اند و گرفته اند. مثلا بقال و ... هم از کارت ها دارند و این برعهده فوتبال نیست. دادکان در ادامه اظهارات صريحش اضافه کرد: «اگر غذا شور شد، باید آشپز را مواخذه کرد نه اینکه نمکدان را برداشت. مثلا الان فقط فساد در فوتبال است؟ در جاهای دیگر نیست. مردم اگر حقیقت را بشنوند، قبول می کنند. این فسادها در شورای شهر یا مجلس یا سازمان ها و ارگان های دیگر نیست؟ نماینده مجلس یک میلیارد هزینه می کند و برجی 500 میلیون درآمد دارد. بیایید همه چیز را برای یکبار هم شده، به مردم بگویید. برای یکبار به مردم بگوییم ما سیگار فروش ها را نمی گیریم، می رویم به دنبال آنهایی که تریلی تریلی می آورند. کی به اندازه من فوتبال را می داند؟ 45 سال در ورزش هستم و 4 سال و 50 روز رئیس فدراسیون. اگر دنبال واقعیت ها بودید، نباید بنده دعوت شوم تا از من سوال شود؟ سمینار علم و ورزش می شود، من دعوت نمی شوم و خیاط ها را دعوت می کنند. روز دانشجو مرا دعوت نمی کنند. کمیسیون اصل 90 کسی را از من بهتر پیدا می کرد؟ من نمی توانستم به کمیسیون اصل 90 کمک کنم و اطلاعات بدهم؟»
وي ادامه داد: «دکتر یحیی زاده فوت کرد، روحش شاد. می گفت من گزارش تهیه کرده ام از فسادها اما تهدید شده ام که گزارش را در مجلس قرائت نکنم. فقط فساد در فوتبال است؟ وقتی طرف اهلیت ندارد، او را می گذارید در پست های تخصصی چه اتفاقی رخ می دهد؟ همین که می بینید. 8 سال در دوره قبلی در ورزش گفتند ساختیم و فلان و بهمان. یکبار مجلس از آنها پرسید چه کردید؟ والیبال، بسکتبال، هندبال و... همه در ورزشگاه آزادی باید کار کنند. تا کی باید به مردم دروغ بگوییم.»
صدرالسادات رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا که روی خط تلفنی برنامه آمده بود، گفت: «از زمانی که موضوع کارت های معافیت مطرح شد، حدود 118 بازیکن که کارتشان ابهام داشت، باطل شد. طبق قانون اگر ابهامی در مدارک فرستاده شده به سازمان وظیفه وجود داشته باشد، باید پیگیری کنیم. عدم اصالت برخی کارت ها وجود داشت و ما تحقیقات را شروع کردیم. در نهایت 58 کارت مورد بررسی مجدد قرار گرفت و ابطال شد. فقط 10 نفر از آنها بودند که به دنبال کارهای خود نیامدند و ما از طریق فدراسیون فوتبال به دنبال ماجرا رفتیم. اما پرونده کسانی که کارت معافیت شان باطل شد و نام شان به قوه قضائیه رفت، باید به خدمت سربازی بروند. وقتی بررسی صورت می گیرد، طبیعتا مراجع یا افراد دیگر با موضوع مواجه می شوند. ما همه کسانی که درگیر پرونده بودند را وارد پیگیری های مان کرده ایم و با قدرت به دنبال روشن شدن مسائل می رویم. همه آنهایی که نقش داشته اند، باید پاسخگو باشد. فعلا جلوی بازی بازیکنان گرفته شده تا ببینیم در آینده در پیگیری ها و بررسی های مان به چه نکاتی برمی خوریم.»
رسایی در پاسخ به حرف های دادکان افزود: «ما اگر دادکان را دعوت نکرده ایم، دلیل داشتیم چون سایرین را دعوت نکردیم تا از آنها اطلاعات بگیریم. کمیسیون اصل 90 فقط به دنبال پرونده فوتبال نیست، ما کارهای دیگری هم داریم. ما که کلانتری نیستیم به فوتبالی ها بگوییم بیا کمیسیون اصل 90 و پاسخگو باش! نکته دیگر اینکه مطمئنم جاهای دیگر هم فساد وجود دارد. وجود فساد عیب نیست بلکه سکوت و عدم برخورد با فساد عیب است.»
دادکان گفت: «همه این کارها درست بوده و جعلی نیست. از مراجع ذیصلاح گرفته شده و کاملا درست است. خیلی راحت می گفتند 20 تا 50 میلیون بدهید و کارت معافیت بگیرید. البته از بسیاری بازیکنان 70 میلیون گرفته اند! ما باید آن 20 میلیون
دادكان: بابک زنجانی در آستین همین مسئولین این مملکت بزرگ شد اما فوتبالیست ها هنری دارند که تخصص شان است و از آستین کسی خارج نمی شوند
تومان را برگردانیم به بازیکنان و آنها را سپس بفرستیم به پادگان تا خدمت سربازی شان را بگذرانند. از طرف دیگر پول های بیت المال از جای دیگری رفته، آن 12 هزار میلیارد تومان و 3 هزار میلیارد تومان بیت المال هنوز برنگشته و...» در این لحظه رسایی گفت: «این پول ها را هم به حساب بیت المال برمی گردانیم» که دادکان فورا جواب داد: «امیدوارم به عمر من و شما قد بدهد و آن روز را هم ببینیم!»
رسایی جواب داد: «همه در این پرونده باید پاسخگو باشند، هم کسانی که کارت ها را تائید کردند و هم بازیکنانی که دانسته این کارت ها را گرفته اند. این یک کلاهبرداری است و سر قانون کلاه گذاشته اند. ما با عواملی که در این موضوع نقش داشته اند، برخورد کرده ایم. مثلا 4 مربی مطرح کشور در این موضوع نقش داشته اند، یا مدیران یک هیات در یک شهرستان که نزدیک به فدراسیون فوتبال بود را تحت نظر داشتیم. من وقتی از آقای صدرالسادات توضیح می خواهم، ایشان از عوامل خودشان دفاع نکردند. در همه دنیا کار جعل وجود دارد و دوستان ما نیز دنبال توجیه نبودند. فقط امروز و این بار نبوده، همه وجود داشته است. مهم این است که ما وقتی فساد را می بینیم، برخورد می کنیم یا نه؟ من وقتی می بینم فدراسیون فوتبال همکاری نمی کند، می گویم فسادی در حال رخ دادن است. مشکل اینجاست که می بینید. تیم ملی داشت به اردوی آفریقای جنوبی می رفت که ما مقابل بازیکنانی که کارت شان باطل شده ایستاده ایم اما چرا فدراسیون اجازه می دهد که آن بازیکن به فرودگاه برود؟ چرا مسئولان فدراسیون به دنبال توجیه هستند و می خواهند مدارک جعلی بازیکنان را نادیده بگیرند؟ چرا مربی تیم ملی را ملزم می کنند که مصاحبه کند یا نامه بنویسد که بازیکنان را ببخشید. یک مربی خارجی نامه نوشته تا دستگاه های نظارتی کارشان را دنبال نکنند. برخی از نمایندگان ما در مجلس دنبال آن بودند که ما کار را رها کنیم، چرا؟ چون تیم شهرشان نظامی بود و می خواستند بازیکنان را به شهر و تیم شهرشان ببرند آن هم با پولی بسیار کم. ما اینها را فساد می دانیم و به این نمایندگان عزیز هم گفتیم که کارشان فساد است. گفتند چون اکثر بازیکنان اصل خوزستان هستند، اگر نام شان را اعلام کنیم بحران امنیتی درخوزستان به وجود می آید. ما نام ها را اعلام کردیم و دیدید که هیچ اتفاقی رخ نداد. این عدالت نیست که ما بگذاریم فوتبالیست ها با این شرایط به فوتبال ادامه دهند. به هر حال طرف وقتی یک میلیارد بدهی مالیاتی دارد، یک ماشین یک میلیاردی سوار می شود در مقابل کارگر زحمت کشی که فورا در موردش مسائل مالیاتی اجرا می شود باید عدالت در موردش رعایت شود. البته عدد کارت های معافیت 100هزار کارت نیست. فکر می کنم حدود 118 نفر از فوتبال و کمتر از این در صنف های دیگر.»
شاه حسینی گفت: «از لحاظ مقررات باید همه ما مطیع قانون باشیم. ما در بحث کارت های معافیت از سه مرجع حرف می زنیم؛ مرجعی که کارت را صادر کرده آن هم به حکم قانون، مرجع قضایی که عاجزانه از رئیس قوه قضائیه خواهش می کنم یک نگاه ویژه ای نسبت به پرونده های قضایی در مورد کارت های جعلی داشته باشند. کسانی که فوتبالیست ها را به این راه بردند، باید با آنها برخورد شود. اگر نظامی هستند یا غیرنظامی باید با آنها طبق قانون برخورد شود. و سومین مرجع، فدراسیون فوتبال است. ما در بحث اسناد جعلی می گوییم اگر یک سند در ابتدا درست باشد و بعدا صحت آن لغو شود، باید دوباره مورد بررسی قرار بگیرد. این پرونده فراتر از آن است که یک بازیکن شخصا بتواند قانون را دور بزند ما باید به دنبال یقه سفید ها و دانه درشت ها برویم تا پرونده مشخص باشد.»
دادکان افزود: «فوتبالیست ها به غیر از گرفتن حکم از مراجع قضایی باید به فوتبال شان ادامه دهند. نمی خواهم بگویم در تیم های رسمی بازی کنند اما بگذارید به فوتبال شان در تیم های دیگر برسد.»
رسایی جواب داد: «هیچ کس از ته دل به سربازی نمی رود چون احساس خوبی از این موضوع ندارد. طرف یک مدتی از زیر سربازی در رفته اما به خودش می گوید وقتی پایم گیر بیفتند می روم زیر باد کولر و به تخصصم می پردازم. اما به عقیده ما عدالت می گوید این افراد که به دنبال دور زدن قانون بودند، باید بروند جای دیگری به غیر از فوتبال.» شاه حسینی گفت: «سازمان نظام وظیفه وقتی یک شخصی سرباز شناخته می شود، ممکن است آن فوتبالیست را بفرستد یک تیم محلی. این اختیار قانونی سازمان نظام وظیفه است. قانون می گوید هر کس با علم از یک تخلف آن کار را انجام دهد از 6 ماه تا یکسال حبس می شود.»
میلیونری تحت پوشش کمیته امداد!
رسایی مجددا گفت: «ما می گوییم اگر آقای ایکس کارت معافیت جعلی دارد، ما باید چطور با او برخورد کنیم. این مسائل چند دلیل عمده دارد؛ اول ضعف مقررات. مثلا آنهایی که فرزند طلاق بودند از خدمت معاف می شدند. ما پرونده ای داریم به نام فساد در عوامل و عناصر فوتبال و پرونده دیگری داریم در خصوص مسائل نظام وظیفه که یک بخش آن مربوط به فوتبالیست هاست. یکی از بازیکنان هست که پدر و مادرش طلاق واقعی نگرفته اند، طلاق سوری داشتند تا فرزندشان معاف شود. یا مورد دیگری که بازیکن قراردادی 900 میلیون تومانی بسته اما مادرش را تحت پوشش کمیته امداد کرده تا طبق آن قانون معاف شود!»
محمد دادکان همچنين ضمن حمله به وزارت ورزش، گفت که از طریق همین وزارتخانه دوباره با علی پروین تماس گرفته شده است: «وزارت ورزش در طول ده ماه، پنج مدیرعامل برای پرسپولیس انتخاب کرده؛ یعنی ما واقعا نمیتوانیم یک مدیرعامل درست و حسابی برای تیمی مثل پرسپولیس انتخاب کنیم و بگذاریم سر کار؟ علی پروین دو، سه روز پیش به من زنگ زد و گفت از وزارت گفتهاند یک کارهایی برای پرسپولیس انجام بده که من به او گفتم با این طناب پوسیده دوباره توی چاه نرو!»
رسایی گفت: «بابک زنجانی چطور شد بابک زنجانی؟ همین شد دیگر، دولت های قبلی مدام به او مدال می دادند. خروجی همه این رافت ها شد بابک زنجانی. ما نباید عدالت را قربانی مصلحت کنیم.» دادکان همچنین در خصوص مطرح شدن نام بابک زنجانی در قیاس با بازیکنان نیز گفت: «بابک زنجانی در آستین همین مسئولین این مملکت بزرگ شد اما فوتبالیست ها هنری دارند که تخصص شان است و از آستین کسی خارج نمی شوند! از طرفی اگر فدراسیونی تخلف داشته باشد، مجمع آن را مطرح می کند و رئیس آن فدراسیون باید برود.»