گروه بين الملل: رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد با پایان عملیات 13 ساله ائتلاف ناتو در افغانستان این عملیات به «نتیجهای مسوولانه» ختم شده است.
باراک اوباما گفت: در 13 سال گذشته نزدیک به سه هزار تن قربانی شدند و کشور ما در افغانستان در حال جنگ بوده است. اکنون با توجه به جانفشانیهای قابل توجه مردان و زنان ما در لباسهای رزم در افغانستان عملیات ما در این کشور پایان می یابد و به این ترتیب بزرگترین جنگ در تاریخ آمریکا با نتیجهای مسوولانه به خاتمه میرسد. امروز ما از نظامیان و از کارکنان اطلاعاتی خود که بیوقفه علیه تروریسم پس از 11 سپتامبر جنگیدهاند قدردانی میکنیم. این افراد هسته رهبری القاعده را از میان بردند، اسامه بن لادن را به سزای اعمال خود رساندند. نقشههای تروریستی را مختل کردند و جان تعداد بیشماری از آمریکاییها را نجات دادند. ما اکنون امنتر هستیم و کشورمان به خاطر خدمات آنها امنیت بیشتری دارد.
وی افزود: در عین حال کارکنان نظامی و دیپلماتیک ما در افغانستان در کنار شرکای ما در ناتو به افغانها کمک کردند تا کشورشان را بازسازی کنند، مسوولیتهای امنیتی خود را عهدهدار شوند، انتخاباتی تاریخی برگزار کنند و نخستین فرآیند گزار دموکراتیک قدرت را در تاریخ افغانستان رقم زنند. ما به جانفشانیهای عمیقی که این رویدادها را محتمل ساخت افتخار میکنیم و به تمامی آمریکاییهایی که -چه نظامی و چه غیرنظامی- در افغانستان خدمت کردند، احترام میگذاریم.
رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: ما نسبت به ارائه بهترین خدمات برای افرادی که در جنگ آسیب دیدهاند متعهد هستیم. اغلب ما به خاطر داریم که بیش از 2200 آمریکایی وطندوست جانفشانی کردند و متعهدیم که در کنار خانواده آنها که نیازمند حمایت کشور هستند، باشیم. اوباما اذعان کرد: افغانستان همچنان مکانی خطرناک است و مردم و نیروهای امنیتی این کشور به جانفشانیهای خود در دفاع از کشورشان ادامه میدهند. به درخواست دولت افغانستان و با هدف آنچه در کنار یکدیگر به دست آوردهایم در نظر داریم حضور نظامی محدودی در افغانستان داشته باشیم که اهدافی نظیر آموزش، مشاوره و کمک به نیروهای افغان و انجام عملیاتهای ضدتروریستی علیه بقایای القاعده را دنبال خواهیم کرد. نیروهای نظامی ما همچنان با خطراتی مواجه خواهند بود اما این مساله بازتابی از تعهد مداوم آمریکا در قبال مردم افغانستان و در قبال تمامیت ارضی، امنیت و اتحاد این کشور است که هرگز پایان نمییابد.
وي در ادامه گفت: در 13 سال گذشته کشور ما و نیروهای نظامی ما مورد آزمون قرار گرفتهاند. با این حال در مقایسه با 180 هزار نیروی آمریکایی در عراق و افغانستان در زمان آغاز دوره ریاستجمهوری من، ما اکنون کمتر از 15 هزار نیرو در این دو کشور داریم، بنابراین حدود 90 درصد نیروها اکنون به کشور بازگشتهاند. ارتش ما بهترین جایگاه در دنیا را داراست و ما هوشیاری خود را درخصوص حملات تروریستی و برای دفاع از آزادیها و ارزشهای خود حفظ کردهایم.
گفتني است كه نیروهای بینالمللی بعد از سال ۲۰۰۱ میلادی وارد افغانستان شدند و در این مدت 3485 نفر آنان در این کشور کشته شدند که آمریکا با 2356 بیشترین و انگلیس بعد از آن با ۴۵۳ نفر کشته در مقام دوم قرار دارد.