در پي راي نياوردن قطعنامه پايان اشغالگري؛
تلاشفلسطینی برایعضویت در دیوانکیفری
بي بي سي , 11 دی 1393 ساعت 7:54
گروه بين الملل: محمود عباس، رئیس حکومت خودگردان فلسطین اساسنامه دیوان بینالمللی کیفری را امضا کرد.
این اساسنامه که به اساسنامه رم مشهور است یکی از معاهداتی است که برای تاسیس این دیوان به عنوان یک مرجع قضایی بینالمللی از طرف اکثر کشورهای جهان امضا شده که اگر حکومت خودگردان فلسطین موفق شود به عضویت این دیوان درآید، میتواند از اسرائیل به خاطر ارتکاب جنایت جنگی در این دادگاه شکایت کند.
فلسطینیان میگویند که این راه جدیدی برای مقابله با اسرائیل خواهد بود اما وزارت امور خارجه آمریکا ضمن ابراز نگرانی عمیق از این اقدام فلسطینان آن را عملی غیر سازنده خواند که هیچ کمکی به هدف نهایی آنها که تشکیل دولتی مستقل است نخواهد کرد و تنها به تنش میان فلسطینیان و کسانی دامن خواهد زد که نهایتا باید با آنها به صلح برسند.
در واکنش به این تصمیم، اسرائیل گفته است که این جنایات فلسطینیان است که باید مورد قضاوت این دادگاه بین المللی که مقر آن در لاهه است، قرار بگیرد! دیوان بینالمللی کیفری دادگاهی بینالمللی است که به جرایمی مانند جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی و نسلکشی رسیدگی میکند. پیش از این، دادگاه کیفری بینالمللی، تشکیلات خودگردان فلسطینی را به عنوان عضو ناظر پذیرفته بود.
در نهم دسامبر (۱۸ آذر) نمایندگان ۱۲۲ کشور عضو دادگاه بینالمللی کیفری، با قبول فلسطین به عنوان عضو ناظر این دادگاه موافقت کردند و راه برای رسیدگی به جرایم تحت پوشش این دادگاه در سرزمینهای فلسطینی هموار شد. حوزه صلاحیت دادگاه بینالمللی شامل رسیدگی به اتهامات نسلکشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی در کشورهای عضو و یا کشورهایی است که پرونده آنها از سوی شورای امنیت سازمان ملل به این دادگاه ارسال میشود.
این تصمیم پس از آن اعلام میشود که قطعنامه تعیین ضربالاجل برای پایان اشغال مناطق اشغالی فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل رأی نیاورد. این تلاش فلسطینیان در شرایطی صورت می گیرد که قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی و فلسطینیان برای تعیین ضرب الاجل سه ساله ترک مناطق اشغال شده سرزمینهای فلسطینیان توسط اسرائیل، در شورای امنیت سازمان ملل متحد رای نیاورد.
رایگیری روز سهشنبه در شورای امنیت بعد از حدود سه ماه تلاش فلسطینیها در سازمان ملل انجام گرفت. آنها تلاش کردند که حمایت جهانی را در مورد تعیین ضربالاجل برای پایان اشغال سرزمینهای فلسطینیان از سوی اسرائیل به دست آورند. اسرائیل رد این قطعنامه را نشانهای از پیروزی اعلام کرده و گفته است که چنین تصمیمی به تلاشهای فلسطینیان برای "منزوی و شرمسار کردن" دیپلماتیک دولت یهود ضربه وارد میکند.
در متن این قطعنامه، ضربالاجلی ۱۲ ماهه برای اسرائیل در نظر گرفته شده بود تا به توافق نهایی صلح با فلسطینیان دست یابد و همچنین خروج کامل اسرائیل از تمامی مناطق اشغال شده فلسطینیان تا پایان سال ۲۰۱۷ پیش بینی شده بود.
کد مطلب: 64957