کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مديرعامل GLX: بايد در تكنولوژي به خودباوري برسيم

روياي جهاني شدن تلفن همراه ايراني

14 دی 1393 ساعت 13:08

گروه اقتصادي:​ در حالي كه بنا بر آمارها سالانه حدود 10 ميليون گوشي تلفن همراه در ايران به فروش مي‌رسد، بازار پرسود اين محصول در تصرف برندهاي خارجي است، برندهاي معتبري كه كمتر كسي پيدا مي‌شود كه نامشان را نشنيده باشد و از اعتبارشان بي‌خبر باشد.


اقباله هيئتي


وقتي نام گوشي تلفن همراه ساخت داخل را مي‌شنويد، نخستين چيزي كه به ذهن مي‌رسد شجاعت و جرأت توليدكننده‌اي است كه در اين شرايط سخت اقتصادي براي توليد و بازاري اشباع شده از رقباي پرقدرت جهاني، از روياي ساخت تلفن همراه با برند ايراني دست نكشيده و در شرايطي كه بسياري از توليدكنندگان بزرگ در كشور به مشكل برخورده​ و از شرايط ايده‌آل دور هستند، مبادرت به توليد و عرضه گوشي تلفن همراه ايراني مي‌كند.

شركت ارتباط همراه گويا اروند با نام تجاري GLX به عنوان اولين توليدكننده تلفن همراه هوشمند در ايران چند سالي مي‌شود كه با توليد و عرضه گوشي‌هاي موبايل (و در اين اواخر تبلت) ايران را هم به جمع كشورهاي توليدكننده گوشي تلفن همراه اضافه كرده است. هفته گذشته کارخانه GLX كه در خرمشهر مستقر است ميزبان گروهي از رسانه‌هاي سراسري و محلي بود تا از نزديك با فعاليت‌هايش آشنا شوند.



چند سالي مي‌شود كه GLX به عنوان يك توليدكننده گوشي تلفن همراه براي مردم آشناست و گوشي‌هاي هوشمند توليد اين شركت با ظاهر و كارآيي همانند همتايان خارجي و قيمتي به مراتب كمتر از آنها در بازار ايران عرضه مي‌شود. اسپايدر و اسپيرينگ از جمله هوشمندهاي GLX هستند كه در ميان جوانان طرفداران زيادي دارند. همانطور كه اشاره شد قيمتي به مراتب كمتر (كمتر از نصف قيمت معمول بازار براي برندهاي مشهور) در كنار تمامي ويژگي‌هاي معمول اين محصولات، نخستين امتياز گوشي‌هاي GLX در بازار ايران است.

مهندس حميد سعيدي، مديرعامل جوان GLX مي‌گويد، با روياي جهاني شدن يك برند ايراني توليدكننده موبايل اين كارخانه را راه‌اندازي كرده و عليرغم شرايط بسيار سخت و وقفه‌هايي كه در اين چند ساله در روند توليد اين كارخانه به وجود آمده همچنان براي دستيابي به اين رويا تلاش مي‌كند. او مي‌گويد: عليرغم مشكلات زيادي كه از ابتدا با آن دست و پنجه نرم مي‌كرده، اما خرمشهر را به خاطر شرايط خاصش و اعتقادي كه به بركت خاك اين سرزمين دارد براي ساخت كارخانه انتخاب كرده و اين گونه است كه خوزستان و خرمشهر ميزبان نخستين كارخانه گوشي تلفن همراه در ايران است.



مديرعامل GLX مي‌گويد: اگر چه واژه محروم بر خرمشهر گذاشته شده است اما اين شهر بركت خاص، رزق و روزي و نيروهاي با استعداد و تحصيل‌كرده‌اي دارد و اين علت اصلي انتخاب خرمشهر براي سرمايه‌گذاري ما بوده است.اين مدير اقتصادي با تاكيد بر اين نكته كه در عرصه تكنولوژي هنوز خودمان را باور نكرده‌ايم، مي‌گويد: همانطور كه در بسياري از حوزه‌ها از جمله توليد مواد خوراكي مردم به توليدات داخلي اعتماد كامل دارند و محصول داخلي را به خارجي ترجيح مي‌دهند، در بازار تلفن همراه هم مصرف‌كنندگان براي اعتماد به يك محصول ايراني به زمان نياز دارند تا آن را بخرند از اين خريد احساس رضايت كنند، اين رضايت باعث مي‌شود تا باز هم محصول ايراني بخرند و اين روند ادامه پيدا كند.



سعيدي مي​گويد: هدف ما از توليد و فروش اين نيست كه محصول خود را در داخل كشور به فروش برسانيم، بلكه هدف ما از ابتداي تاسيس کارخانه، هدفي جهاني بوده است. ما در صنعت گوشي‌هاي هوشمند با دريايي از شركت‌هاي غول‌پيكر بايد رقابت كنيم و در اين راه نخستين قدم اعتماد هموطنان و مصرف کنندگان داخلي به اين محصول ايراني است.وي با تاكيد بر لزوم صادرات عنوان‌کرد: صادرات موبايل‌هاي GLX به كشورهاي عراق و يمن آغاز شده است و درصدد هستيم اين محصولات را به كشور ايرلند هم صادر کنيم كه اين صادرات از سال ٢٠١٥ آغاز خواهد شد و علاوه بر اين در حال رايزني براي صادرات به ساير كشورها نيز هستيم. سعيدي تاكيد مي‌كند: هدف ما از صادرات سودآوري نيست بلکه هدف اين است كه بگوييم برند ايراني هستيم و يك محصول ايراني در خارج كشور به فروش رسيده است.



شايد در اولين نگاه استفاده از گوشي تلفن همراه ساخت داخل براي كسي كه تاكنون از آن استفاده نكرده، ترديد زيادي داشته باشد اما مطمئنا ظاهر زيباي اين محصولات كه دست كمي از نوع خارجي آن ندارد در كنار قيمتي بسيار پايين‌تر و البته يادآوري اين نكته كه اين تلفن‌هاي همراه در داخل ايران ساخته مي‌شود و به جاي كارآفريني براي چيني‌ها و كره‌اي‌ها براي مردم خودمان اشتغال مي‌آفريند محركي باشد كه براي اولين بار از آنها استفاده كنيد. آن طور كه مديرعامل GLX مي‌گويد آنها آنقدر روي محصولاتشان سرمايه‌گذاري كرده‌اند كه اگر كسي براي بار اول از آنها استفاده كند، مطمئنا راضي خواهد بود و باز هم به سراغ گوشي‌هاي GLX مي‌رود.



وي با تاكيد بر اينكه از تغيير قوانين دولتي، ضربه‌ها و صدمات فراواني را متحمل شده‌اند، مي‌گويد: در دولت گذشته زماني كه تعرفه وادارات گوشي تلفن همراه 40درصد بود و در كنار اين موضوع رجيستري گوشي‌هاي موبايل براي جلوگيري از قاچاق در بازار اعمال مي‌شد، يك روز صبح در راه كارخانه و از طريق اخبار راديو شنيدم كه تعرفه واردات به 4درصد رسيده و رجيستري هم حذف شده است. وي ادامه داد: همين موضوع باعث شد چند كارخانه نوپاي توليدكننده گوشي‌هاي تلفن همراه ورشكست شوند و كارخانه ما هم براي بيش از يك سال به كما برود. مديرعامل GLX با تاكيد بر اين نكته كه پس از آن به اين نتيجه رسيده‌اند كه بايد با سياست‌هاي دولت ارتباط كمتري داشته باشيم، گفت: ديگر سعي مي‌كنيم كه خودمان را با قوانين و تعرفه واردات خيلي درگير نكنيم چون مي‌دانيم ممكن است هر لحظه عوض شوند.



به گفته وي اين شركت توان توليد 5000 گوشي تلفن همراه هوشمند در روز را دارد كه بسته‌ به نياز بازار و با توجه به نيازسنجي تيم‌هاي بازاريابي شركت، روزانه به توليد گوشي تلفن همراه مي‌پردازد. سعيدي گفت: در حال حاضر شركت ما فقط برند GLX را توليد مي‌كند اما درصدد هستيم كه با انتقال دانش فني شركت‌هاي خارجي و ساير برندها، بتوانيم ساير برندهاي گوشي را نيز توليد كنيم. در اين راستا با شركت توليدكننده چيني به نام G5 قرارداد همكاري و انتقال دانش فني منعقد شده است تا علاوه بر توليد گوشي‌هاي GLX، گوشي G5 را نيز در داخل شركت توليد كنيم.



مديرعامل شركت GLX همچنين اخذ گواهينامه تاييد نمونه بيش از ٥٠ مدل گوشي شركت از سازمان تنظيم مقررات راديويي، پايين بودن ميزان سار (ارتعاشات و مضرات گوشي براي انسان) در گوشي‌هاي شركت نسبت به چند برند مطرح دنيا، ارايه پيشنهاد همكاري و انتقال دانش فني به ١٠ شركت برتر دنيا در صنعت توليد گوشي همراه و گسترش شبكه خدمات پس از فروش در سراسر كشور را برخي از موفقيت‌هاي اين شركت برشمرد.
GLX در سال گذشته براي بيش از 1200 نفر از بوميان به صورت مستقيم شغل ايجاد كرده است كه اين موضوع نشان از اهميت اين كارخانه در خرمشهر دارد كه بيكاري در آن بيداد مي‌كند. سعيدي در اين رابطه با تاکيد بر اين که اين شركت در آغاز فعاليت داراي يك سالن و ٥٠ نيروي كار بود و پس از چند سال با گسترش توليد کارکنان کارخانه بيشتر شده​اند، اظهاركرد: درصدد هستيم در سال جاري اشتغالزايي و توليد شركت را به سه برابر افزايش دهيم.


کد مطلب: 65315

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/65315/روياي-جهاني-شدن-تلفن-همراه-ايراني

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir